ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Η στιγμή που ο δήμαρχος της Φλωρεντίας ορμά σε ακτιβιστή που ρίχνει μπογιά στο Palazzo Vecchio
Η δυναμική παρέμβαση του δημάρχου της Φλωρεντίας

Η δυναμική παρέμβαση του δημάρχου της Φλωρεντίας Dario Nardella δεν άργησε να κάνει τον γύρο του κόσμου.
Οι εικόνες του δημάρχου της Φλωρεντίας να παρεμβαίνει δυναμικά τη στιγμή βανδαλισμού του ιστορικού Palazzo Vecchio από ακτιβιστές κάνει τον γύρο του κόσμου στα social media.
Οι στιγμές που κατέγραψαν με τις κάμερες από τη στιγμή που ο δήμαρχος της Φλωρεντίας επεμβαίνει και σταματά ακτιβιστή που βανδαλίζει με πορτοκαλί μπογιά το ιστορικό Palazzo Vecchio δεν άργησαν να γίνουν viral.
O Dario Nardella, δήμαρχος στη Φλωρεντία από το 2014, εμφανίζεται να τρέχει εξοργισμένος προς το μέρος του ακτιβιστή. Φαίνεται να τον αρπάζει, να τον σπρώχνει και να του φωνάζει τι κάνει.
Αναγκάζει τον ακτιβιστή να αφήσει κάτω τη συσκευή ψεκασμού μπογιάς, την οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει στους τοίχους του μεγαλοπρεπούς Palazzo Vecchio, όπου στεγάζεται το δημαρχείο της πόλης.
O «super ήρωας» Dario Nardella
Η επέμβασή του απέσπασε κυρίως επαινετικά σχόλια, με τον Dario Nardella να ανεβαίνει αργότερα σε σκαλωσιά και να συμμετέχει στις εργασίες για να αποκατασταθεί το ιστορικό κτίριο.
«Βίωσα αυτή τη βία ως ντροπή για την ιστορία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε ανοιχτός σε διάλογο με ακτιβιστές υπό έναν όρο. Να είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τις λανθασμένες μορφές διαμαρτυρίας για να επιλέξουν ακόμα πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης.
Οι φωτογραφίες του εξοργισμένου δημάρχου με το δερμάτινο μπουφάν και τα γυαλιά μπροστά από τον γεμάτο μπογιές τοίχο του Palazzo Vecchio ενέπνευσαν πλήθος memes στα social media. Ένα από αυτά δείχνει τον Dario Nardella να προσπαθεί να ισιώσει τον Πύργο της Πίζας, ενώ άλλα τον παρουσίασαν ως υπερήρωα.
Η παρέμβαση του δημάρχου κατά της βεβήλωσης του ιστορικού μνημείου έδωσε αφορμή για απολαυστικά memes, με ορισμένα να είναι απλά επικά.
Οι δύο ακτιβιστές που συμμετείχαν στον βανδαλισμό του ιστορικού κτιρίου συνδέονται, σύμφωνα με την Corriere, με την οργάνωση Ultima Generazione. Συνελήφθησαν αμέσως μετά τη «διαμαρτυρία» τους.
Να σημειωθεί ότι το ρωμαϊκού ρυθμού Palazzo Vecchio του 13ου αιώνα συγκαταλέγεται στα πιο εντυπωσιακά της επαρχίας της Τοσκάνης. Θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στη Φλωρεντία.
- ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 12:24
Σπουδαία ανακάλυψη στην Ιθάκη: Τι αποκαλύπτει το πήλινο θραύσμα με το όνομα «Οδυσσεύς» - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 11.04.2026 | 12:10
Εικόνες και βίντεο από την ιστορική επιστροφή της αποστολής Artemis II από τη Σελήνη - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 11:56
Σπεύδουν για ψώνια της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι οι Λαρισαίοι-μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.04.2026 | 11:19
Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας για τα πασχαλινά ψώνια - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 11.04.2026 | 11:14
Πως μπορεί να παραμείνει η βαμβακοκαλλιέργεια στη Θεσσαλία - ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 11:08
Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση στη Χίο από τον «ιπτάμενο ιερέα» - ΒΟΛΟΣ | 11.04.2026 | 11:04
Απέραντη θλίψη στον Βόλο για τον χαμό 59χρονης εκπαιδευτικού – Εφυγε από τη ζωή η Αποστολία Βεργούλια - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 11:01
Εσκίογλου: Η Ανάσταση του Κυρίου να μας βρει πιο κοντά στον συνάνθρωπο μας
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.04.2026 | 11:39
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο Αντώνης Δημηνίκος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.04.2026 | 16:09
Στολίστηκαν οι Επιτάφιοι της Καρδίτσας (φωτο - βίντεο) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.04.2026 | 20:15
Προσωρινός ανάδοχος για το έργο παράκαμψης της Συκεώνας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.04.2026 | 21:53
«Ω γλυκύ μου έαρ»- κατάνυξη από χιλιάδες πιστούς στη συγκέντρωση των επιταφίων στην κεντρική πλατεία Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.04.2026 | 11:36
Βίντεο ντοκουμέντο: Ρομά ξηλώνουν χαλκό από φανάρια σε γραμμές του ΟΣΕ στα Παλαιοφάρσαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.04.2026 | 11:44
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.04.2026 | 16:32
Στο Υπ. Οικονομικών η απόφαση για ενίσχυση 35 εκατ. στη μηδική, ανάλογα με την κοπή και κατά ζώνες τα ποσά - ΛΑΡΙΣΑ | 10.04.2026 | 11:54
Πλήθος Λαρισαίων στον Άγιο Νικόλαο για την κορύφωση του θείου δράματος με τον εσπερινό της αποκαθήλωσης (ΦΩΤΟ+video)













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed