ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέμπη – Γεραπετρίτης: Την Τετάρτη το πλαίσιο για την εκκίνηση του σιδηρόδρομου
Επανεκκίνηση με ασφάλεια, διερεύνηση μέχρι τέλους" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.

"Την Τετάρτη θα οριστεί το πλαίσιο για την εκκίνηση του σιδηροδρόμου" επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του κατά τη διακοπή της πρώτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Κέντρου Ασφαλείας Σιδηροδρόμων, με τη συμμετοχή του ΟΣΕ, πυροσβεστικής, αστυνομίας, ΕΚΑΒ και Hellenic Train, στη σκιά του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
"Επανεκκίνηση με ασφάλεια, διερεύνηση μέχρι τέλους" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.
"Κρίναμε σκόπιμο ως υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να υπάρξει ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο το οποίο και θα περιλαμβάνει όλους τους δημόσιους εκείνους φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση κρίσης –δηλαδή την ελληνική αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και τον λειτουργό του δικτύου, δηλαδή την Hellenic Train" είπε ο ίδιος.
Και προσθεσε: "Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε, αφενός να επιτηρήσουμε καλύτερα τα συστήματα ασφαλείας, και αφετέρου να προχωρήσουμε με πολύ γοργά βήματα στην αναβάθμιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας του σιδηροδρομικού μας δικτύου έτσι ώστε να βελτιώσουμε σημαντικά την εμπιστοσύνη του κοινού, απέναντι σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το σιδηρόδρομο στην Ελλάδα".
Σημειώνεται ότι σκοπός του νεοσυσταθέντος Κέντρου είναι ο συντονισμός δράσεων που αφορούν σε συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών ασφαλείας των σιδηροδρόμων.
Αντίδραση του ΟΣΕ για την ανακοίνωση της ΡΑΣ
Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του ΟΣΕ προκάλεσε η ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, με την οποία κρίνει "ανεπαρκή" την εκπαίδευση του 59χρονου σταθμάρχη και ζητά την απόσυρση από τα καθήκοντά τους, όσων εκπαιδεύτηκαν ως σταθμάρχες μέσω της ίδιας εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αναφέρει συγκεκριμένα πως: "Δεν τεκμηριώνεται η σωστή και ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων του συγκεκριμένου κύκλου μαθητείας, προβλέπονταν 712 ώρες θεωρητικής σε δύο κύκλους μαθητείας και 75 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης, ο δεύτερος κύκλος θεωρίας πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την πρακτική εκπαίδευση".
Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων αφήνει αιχμές προς την Αρχή, αναφέροντας πως γνώριζε την εκπαιδευτική διαδικασία από το 2022 και δεν διατύπωσε ενστάσεις, πυροδοτώντας την σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, με τον ΟΣΕ να απαντά ότι η Αρχή είχε γνώση όλων των διαδικασιών, χωρίς να διατυπώσει ενστάσεις.
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 21:44
Θλίψη στα Φάρσαλα: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 58 ετών ο Χαράλαμπος Αργύρης - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 21:30
Προληπτική ιατρική στον Άγιο Κωνσταντίνο: Μεγάλη συμμετοχή στη νέα δράση του Δήμου Φαρσάλων - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 21:26
Κόκκαλης: Οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ζητούν νέο πρόγραμμα στήριξης μετά την κακοκαιρία «Daniel» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.11.2025 | 21:21
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέρριψε από το 2024 τη μελέτη για το LNG στον Παγασητικό - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.11.2025 | 21:14
50 χρόνια πριν: Το πρώτο δελτίο καιρού στην ελληνική τηλεόραση από τον Καρδιτσιώτη Νίκο Καντερέ (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.11.2025 | 20:54
Δημήτρης Κουρέτας: «Η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλία απαιτεί άμεση δράση» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.11.2025 | 19:43
Στην Καρδίτσα το Empower Forward Women in Sports με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - ΒΟΛΟΣ | 21.11.2025 | 19:10
Μαγνησία: Χειροπέδες σε ζευγάρι για απάτες με εικονικές αγγελίες πώλησης αγροτικών προϊόντων μέσω διαδικτύου
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.11.2025 | 14:09
Τρίκαλα: Κομμένοι δρόμοι στα δύο και αποκλεισμένα χωριά στα Μετέωρα από την κακοκαιρία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.11.2025 | 16:19
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Μετεώρων. Κόπηκαν δρόμοι-Έκλεισαν γέφυρες (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 18:34
Πλήθος πιστών στη Λάρισα υποδέχτηκε αποτμήμα του Ιερού λειψάνου του Αγίου Στυλιανού (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.11.2025 | 08:27
Πληρωμή βασικής: Ανησυχία παραγωγών λόγω ιδιοκτησιακών, monitoring, τιμολογίων-35.000 από monitoring στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 08:34
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 14:16
Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας – Ιδιώτες Παιδίατροι: Σε έξαρση κρούσματα του ιού Κοξάκι - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 17:01
Κακοκαιρία: Κλειστή η εθνική οδός Κοζάνης – Λάρισας λόγω πτώσης βράχων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.11.2025 | 08:30
K. Τσιάρας: Στα 550 εκατ. ευρώ το 70% της Βασικής που θα πληρωθεί έως τέλος Νοεμβρίου





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed