ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Κρατούμενος απέδρασε με… τηλεκάρτα – Συνελήφθη αστυνομικός
Το σκηνικό της απόδρασης


Με… τηλεκάρτα κατάφερε να βγει από τη φυλακή ένας 48χρονος κρατούμενος από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, στον Βόλο, με τον αστυνομικό που ήταν σκοπός εκείνη την ώρα να συλλαμβάνεται.
Ο σκοπός αφέθηκε ελεύθερος, διατάχθηκε ΕΔΕ και ο δραπέτης που άνοιξε την πόρτα του κρατητηρίου σύμφωνα με πληροφορίες, με τηλεκάρτα (και τελικά ξανασυνελήφθη), οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί.
Σύμφωνα με το gegonota.news, πρόκειται για πρόσωπο που έχει εμπλακεί δεκάδες φορές σε ακραίες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενώ έχει απειλήσει και Εισαγγελέα. Εκτίει ποινή στις φυλακές Λάρισας, από όπου επίσης έχει δραπετεύσει και προχθές είχε μεταφερθεί στον Βόλο για να δικαστεί για μια ακόμη υπόθεση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη δίκη, δεν του επιτρέπουν να «μετακομίσει» στις φυλακές της Νιγρίτας όπου κατά την γνώμη του θα ήταν καλύτερα.
Το σκηνικό της απόδρασης
Ο 48χρονος Αλβανικής καταγωγής απέδρασε προχθές το απόγευμα στις 5.30 μμ από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Ανοιξε την πόρτα με τηλεκάρτα, και έφυγε σαν «κύριος» ενώ ο σκοπός της πύλης θεώρησε ότι αποχωρούσε από το αστυνομικό μέγαρο επισκέπτης.
Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η απόδρασή του, σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του, με αποτέλεσμα να βρεθεί 4 ώρες περίπου ώρες αργότερα στην οδό 2ας Νοεμβρίου με Μικρασιατών.
Ο 48χρονος έχει καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία και έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη. Βρισκόταν στα κρατητήρια διότι θα δικαζόταν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για διάφορες υποθέσεις, παρότι εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές της Λάρισας.
Μόλις την περασμένη Παρασκευή, του είχε επιβληθεί νέα ποινή 18 μηνών με αναστολή, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, τον έκρινε για μια ακόμη φορά ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο κατηγορούμενός είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας για ενδοοικογενειακή βία, σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του και των πεθερικών του και έχει απασχολήσει πολλές φορές την τοπική κοινωνική γνώμη.
Είναι το ίδιο πρόσωπο που ενώ βρισκόταν στο διάδρομο του δικαστηρίου μετά από καταδικαστική απόφαση, είχε απειλήσει την εισαγγελέα, λέγοντάς της: «Θα σε καρυδώσω και θα σε στείλω φυλακή».
Οι καταθέσεις των αστυνομικών
Χθες στο δικαστήριο εμφανίστηκε φορώντας κουστούμι και δήλωσε μετανιωμένος που έμπλεξε τους αστυνομικούς σε μεγάλη περιπέτεια. Μάλιστα ο συνήγορός του υποστήριξε πως ο πελάτης του δεν πρόβαλε καμία αντίσταση και πως πρέπει να κριθεί με επιείκεια γιατί κάνει δωρεές σε ιδρύματα.
Το γεγονός ότι ο δραπέτης δεν πρόβαλε αντίσταση επιβεβαιώθηκε στη δίκη από τον αστυνομικό που τον συνέλαβε και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου παρέθεσε τα γεγονότα της κινητοποίησης για την σύλληψή του , αμέσως μετά την ενημέρωσή του.
Ο σκοπός της πύλης της αστυνομικής διεύθυνσης κατέθεσε πως την ώρα που αποχώρησε σαν «κύριος» ο δραπέτης μιλούσε στο τηλέφωνο και ενημερωνόταν για δυο άτομα που θα αποχωρούσαν από το μέγαρο. Νόμιζε πως ηταν ένα εκ των δυο ατόμων που θα αποχωρούσαν και δεν τον αναγνώρισε.
Μάρτυρας υπεράσπισης , όπως συμβαίνει σε κάθε δικαστήριο που έχει εις βάρος του, κατέθεσε η κόρη του η οποία είπε πως ο πατέρας της είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος που κάνει δωρεές , αλλά είναι όμηρος της πρώην συζύγου του και των πεθερικών του , ενώ χαρακτήρισε όπως και ο συνήγορός του απαράδεκτες τις συνθήκες κράτησης στο ΑΤ. Βόλου. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την απόδραση σε ένα χρόνο φυλάκιση με εντολή έκτισης της ποινής χωρίς αναστολή.
Πηγή: newsit.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 16:21
Λάρισα: Νεκρός 64χρονος στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 13:09
Η καρδιά του Κάτω Ολύμπου χτυπά στην 20η Πανδημοτική Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.10.2026 | 12:37
Καιρός: Δυσάρεστα νέα από ECMWF και GEFS για τη νέα εβδομάδα - Η ανάλυση Κολυδά - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 12:30
Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την 82η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Ναζί ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 12:20
Συναγερμός στα Δικαστήρια Λάρισας για βόμβα – Φάρσα το τηλεφώνημα (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 23.10.2026 | 11:58
Τρίκαλα: «Χριστούγεννα στον κόσμο του ΟΖ», στον φετινό Μύλο των Ξωτικών με δωρεάν είσοδο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.10.2026 | 11:47
Αχελώος, ΣΔΛΑΠ και ΣτΕ : το δίλημμα που θα καθορίσει τον θεσσαλικό κάμπο – (Κώστας Γκούμας)- - ΕΛΛΑΔΑ | 23.10.2026 | 11:34
Υπόθεση στημένων αγώνων στο μπάσκετ: Το «δώρο» με την αποβολή του Παναγιώτη Γιαννάκη σε αγώνα στη Λάρισα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.10.2026 | 09:49
Θεσσαλία: Έρχονται δυνατές βροχές από Κυριακή μέχρι Τρίτη– Tακούδης: Χωρίς βροχή η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 17:47
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Καραμπάτσα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 22:09
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» σε ηλικία 43 ετών η εκπαιδευτικός Γεωργία Κουτσικούλη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.10.2026 | 08:26
Αγρότες Θεσσαλίας: «Δεν κάνουμε πίσω» – Ζητούν πετρέλαιο στο 1 ευρώ και ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα για τα μπλόκα (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.10.2026 | 13:39
Μήνυμα με πολιτικό αποτύπωμα στη Λάρισα από την ΕΛ.Α.Σ - ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 07:56
Σήμερα η κηδεία του ορθοπεδικού και διευθυντή του ΚΥ Λάρισας Δημήτρη Καραμπάτσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.10.2026 | 08:18
Καιρός στη Θεσσαλία: Βροχές την 28η Οκτωβρίου βλέπει ο Φάνης Τακούδης – Πότε θα ξεκαθαρίσει η πρόγνωση (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.10.2026 | 09:00
Βόλος: Να καταργηθούν τζάκια και ξυλόσομπες ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου (video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed