ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
«Θα πηδήξεις και αν ακρωτηριαστείς, ακρωτηριάστηκες» – Ανατριχιαστική μαρτυρία του 28χρονου Αλμυριώτη
«Εγώ έζησα μια κόλαση. Τα παιδάκια που ήταν μπροστά, τι πέρασαν, πες μου…», διερωτήθηκε

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία επιβάτη στο βαγόνι 3 της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη, κόβοντας το νήμα της ζωής 57 ανθρώπων.
Ο Στέργιος Μιναέμης, με καταγωγή από τον Πλάτανο Αλμυρού, εξομολογήθηκε πως «βρισκόμουν στη θέση 51 στο βαγόνι 3 με σκοπό να φτάσουμε Θεσσαλονίκη, να βρω ένα μέρος να νοικιάσω γιατί με περίμενε ήδη ο αδελφός μου και να ξεκινήσουμε μια νέα αρχή. Μια μεγάλη βαλίτσα, ένα μπουφάν, τον υπολογιστή μου και το κινητό μου. Δεν σώθηκε τίποτα. Έγιναν όλα κάρβουνο. Διάβαζα ένα άρθρο στο κινητό μου και θυμάμαι το παιδί που καθόταν απέναντι μου. Πρώτα είδα το παιδί να πετάγεται στα αριστερά μου και να σκάει δίπλα μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε εκείνη τη στιγμή τι έγινε. Αν είχε πεταχτεί κάτι στις ράγες, αν εκτροχιαστήκαμε ή αν τρακάραμε με άλλο τρένο».
«Ή θα καείς ζωντανός ή θα πηδήξεις και αν ακρωτηριαστείς, ακρωτηριάστηκες»
Όπως είπε στον Alpha, «το πρώτο μου μέλημα ήταν να βρω από που θα φύγουμε. Δεν συγκρίνεται το βαγόνι από το πώς μπήκαμε με το πως ήταν όταν φύγαμε. Δεν είχες την αίσθηση του χώρου, δεν σου ήταν κάτι οικείο αλλά όλα ήταν μια μάζα, ένα χάος δεν ήξερες τι ήταν κουπέ, τι ήταν διάδρομος, τι ήταν τζάμι. Δεν ήξερες ποιο ήταν το πάνω, το κάτω, το αριστερά και το δεξιά. Μας έδωσε ο Θεός εκείνη τη στιγμή ένα παράθυρο, μέσα από τον καπνό, που βλέπαμε καθαρά τον δρόμο. Μέσα από ένα απόλυτο σκοτάδι, φωτιές δίπλα από το παράθυρο, καπνός, δεν είχαμε οξυγόνο και ήμασταν με μια δυο ανάσες. Τρίτη ανάσα δεν ξέρω αν πρόλαβε κάποιος να πάρει πριν κλείσουν όλα. Είδαμε την πίσσα, τον δρόμο, τα φώτα και από εκεί καταλάβαμε ότι θα σωθούμε».
Ο 28χρονος προγραμματιστής, πρόσθεσε, ότι «το ύψος ήταν μεγάλο, περίπου στα δύο μέτρα. Μέσα δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα, καιγόμασταν κιόλας. Εκεί λέω «αγόρι μου ή θα πηδήξεις και αν ακρωτηριαστείς, ακρωτηριάστηκες γιατί κάτω είχε σίδερα σαν λεπίδες από το τρακάρισμα, ή θα καείς ζωντανός και θα μείνεις από οξυγόνο». Οπότε δεν ήταν κάτι διαπραγματεύσιμο. Ήταν μονόδρομος και προσπαθούσαμε να βγούμε προς τον δρόμο που δεν ήταν τόσο εύκολο».
«Τι πέρασαν τα παιδάκια μπροστά, πες μου…»
Για τον Στέργιο, ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα, έχουν όλες οι κυβερνήσεις. «Εγώ έζησα μια κόλαση. Τα παιδάκια που ήταν μπροστά, τι πέρασαν, πες μου…», διερωτήθηκε.
- ΔΙΕΘΝΗ | 02.05.2026 | 09:18
O Τραμπ κλιμακώνει την κόντρα με τον Μερτς και αποσύρει 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία: Τι σημαίνει για ΝΑΤΟ και Ευρώπη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 09:12
ΥΠΑΑΤ: Απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης κτηνοτρόφων με πρόσχημα τις ζωονόσους - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.05.2026 | 09:02
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.05.2026 | 08:59
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου – Έκκληση για υπευθυνότητα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 08:56
Ψωμί: Νέα επιστημονική έρευνα αλλάζει όσα γνωρίζαμε για την προέλευση του σιταριού - ΕΛΛΑΔΑ | 02.05.2026 | 08:49
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο – Η πρόγνωση της ΕΜΥ - ΔΙΕΘΝΗ | 01.05.2026 | 21:32
Κλιμακώνει ο Τραμπ: Αυξάνει στο 25% τους δασμούς σε αυτοκίνητα και φορτηγά από την ΕΕ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.05.2026 | 21:23
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του, ανήμερα Πρωτομαγιάς - «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.05.2026 | 09:35
Θλίψη στη Φαρκαδόνα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 32χρονη Σταυρούλα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 21:08
Οι «Πρωταγωνιστές» μπαίνουν στις φυλακές Λάρισας: δέκα μαρτυρίες που ανοίγουν ξανά τη συζήτηση - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 09:38
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 09:46
Ο Άκης Πετρετζίκης σε Λάρισα, Μεταξοχώρι, Νέσσωνα και Καλοχώρι - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 11:35
Με απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία τίμησαν την πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.05.2026 | 10:23
Ο καιρός του τριημέρου της πρωτομαγιάς από το Φάνη Τακούδη: Κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 01.05.2026 | 15:15
Μακρίσια: «Ράγισαν καρδιές» στην κηδεία του 13χρονου - Παιδιά κουβάλησαν το λευκό φέρετρο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.05.2026 | 09:56
Εγκαινιάστηκε το φράγμα στον Ληθαίο ποταμό: Η διοίκηση στη Θεσσαλία έχει συνέχεια (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed