ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΗΠΑ: Διορία 30 ημερών για να διαγράψουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες το TikTok
ΥΠΟ ΤΟ ΦΌΒΟ ΌΤΙ ΟΙ ΚΙΝΈΖΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΉΣΟΥΝ ΠΡΌΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΕΊΑ

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες καλούνται να εγγυηθούν πως οι συσκευές τους δεν θα έχουν εγκατεστημένη και δεν θα επιτρέπουν ούτε την εγκατάσταση ούτε τη χρήση της εφαρμογής βίντεο TikTok μέσα σε χρονικό διάστημα το πολύ 30 ημερών, δυνάμει εγκυκλίου που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα (27/2) από την υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού (Office of Management and Budget, OMB) του Λευκού Οίκου.
Η εφαρμογή TikTok, της κινεζικής εταιρείας ByteDance, έχει μπει στο στόχαστρο αμερικανών κοινοβουλευτικών, σύμφωνα με τους οποίους εγείρει απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια. Η χρήση του σε συσκευές δημοσίων λειτουργών απαγορεύθηκε διά νόμου, που ψηφίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου.
Η εγκύκλιος της OMB διανεμήθηκε για να δοθούν διευκρινίσεις ως προς εφαρμογή του νόμου, τον οποίο κύρωσε υπογράφοντάς τον ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις αρχές Ιανουαρίου.
Στο «μνημόνιο προς τους επικεφαλής» των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που υπογράφει η Σαλάντα Γιανγκ, η επικεφαλής της OMB, ζητείται από όλες να «απεγκαταστήσουν και να απαγορεύσουν την εγκατάσταση» της εφαρμογής συσκευών που τους ανήκουν ή διαχειρίζονται, και να «απαγορεύσουν την διαδικτυακή κίνηση» από τις συσκευές τους σε αυτή την εφαρμογή.
Η εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα σύντομων βίντεο έχει μπει στο στόχαστρο της Δύσης, όπου κάποιες κυβερνήσεις λένε πως ανησυχούν ότι το Πεκίνο ίσως αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών στον κόσμο ολόκληρο.
Η απαγόρευση της χρήσης της στις συσκευές της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης καταγράφεται μερικές ημέρες μετά την παρόμοια απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαγορεύοντας τη χρήση του TikTok σε όλο το προσωπικό της ανεξαιρέτως, για την «προστασία» του θεσμού.
Η κυβέρνηση του Καναδά από την πλευρά της ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως θα απαγορευθεί η χρήση της πλατφόρμας TikTok σε όλες τις κινητές συσκευές που δίνονται στο προσωπικό της από σήμερα Τρίτη, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο επίπεδο κινδύνου» για την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή.
Το TikTok ήταν εξάλλου ανάμεσα στις κινεζικές διαδικτυακές εφαρμογές που απαγορεύθηκαν στην Ινδία το 2020.
Με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε διεθνές επίπεδο, το TikTok καταλαμβάνει την έκτη θέση μεταξύ των πλέον χρησιμοποιούμενων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα την πιο πρόσφατη έκθεση We Are Social για την εξέλιξη των ψηφιακών υπηρεσιών, που δημοσιοποιήθηκε τον Ιανουάριο.
Η υπηρεσία TikTok αναγνώρισε τον Νοέμβριο πως ορισμένοι εργαζόμενοί της στην Κίνα μπορεί να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα ευρωπαίων χρηστών και τον Δεκέμβριο ότι υπάλληλοί της είχαν χρησιμοποιήσει δεδομένα για να εντοπίσουν δημοσιογράφους. Όμως η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα αρνείται κατηγορηματικά πως υπάρχει οποιαδήποτε πρόσβαση και οποιοσδήποτε έλεγχος από πλευράς της κυβέρνησης της Κίνας στα δεδομένα αυτά.
Πηγή: news247
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.12.2025 | 17:03
Μπλόκα αγροτών: Άνοιξαν οι σήραγγες των Τεμπών - ΛΑΡΙΣΑ | 22.12.2025 | 16:34
«Έκοψαν την Ελλάδα στα δύο»οι αγρότες που απέκλεισαν το μεσημέρι τις σήραγγες των Τεμπών (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.12.2025 | 16:27
Σήραγγες Τεμπών: Έφτασαν δεκάδες ταξί της Μαγνησίας εκφράζοντας συμπαράσταση στους αγρότες (ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.12.2025 | 14:11
Έκλεισαν τις σήραγγες των Τεμπών μόνο για φορτηγά οι αγρότες και η αστυνομία και για ΙΧ– (ΦΩΤΟ +video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.12.2025 | 13:56
Κ.Τσιάρας: Ο διάλογος είναι πράξη ευθύνης – Η ανακατανομή των διαθέσιμων πόρων μπορεί να γίνει σε συνεννόηση με τους αγρότες - ΒΟΛΟΣ | 22.12.2025 | 13:41
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί πρόγραμμα διαχείρισης των υπόγειων υδάτων στον Αλμυρό - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.12.2025 | 13:27
Παράταση ενός έτους στις μελέτες για το τμήμα της Καρδίτσας στον παραμεγδόβιο - ΛΑΡΙΣΑ | 22.12.2025 | 12:22
Καθ- οδόν οι αγρότες με δεκάδες τρακτέρ για να κλείσουν τη σήραγγα των Τεμπών, για τα φορτηγά (ΦΩΤΟ+video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.12.2025 | 08:47
Τέσσερις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.12.2025 | 12:18
Βγήκε η εντολή πληρωμής για αποζημιώσεις στο φυτικό κεφάλαιο λόγω Daniel-Τρίτη η πληρωμή; - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.12.2025 | 13:45
Αποθεώθηκε στα μπλόκο των αγροτών η Αναγέννηση - ΛΑΡΙΣΑ | 21.12.2025 | 14:05
Απόλυτη επιτυχία το φιλανθρωπικό γκαλά των Daughters of Penelope Aglaoniki Family AHEPA Larissas (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.12.2025 | 17:57
Κώστας Ανεστίδης, ποιος είναι ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων που ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 21.12.2025 | 09:01
Αιθαλομίχλη και λαδίλα μετατρέπουν τη Λάρισα σε θάλαμο αερίων τα βράδια - ΛΑΡΙΣΑ | 21.12.2025 | 12:43
Κλείνει Τέμπη αύριο το μπλόκο Νίκαιας- Μαρούδας: O αγώνας μας ακύρωσε τον κοινωνικό αυτοματισμό (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.12.2025 | 08:58
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed