ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λάρισα θα δώσει απαντήσεις για τον Αχελώο; -το πρόγραμμα της επίσκεψης
Η ανοιχτή επιστολή της ΕΔΥΘΕ στον πρωθυπουργό

Απαντήσεις στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο κάμπος της Θεσσαλίας αναμένεται να δώσει με την αυριανή του επίσκεψη στη Λάρισα ο πρωθυπουργός, η οποία έρχεται μάλιστα μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα
Περιοδεία στη Λάρισα έχει για το πρωί της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου, το πρόγραµµα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης. Η επίσκεψη κλείνει µε οµιλία στο κλειστό γήπεδο του Αλκαζάρ το απόγευµα.
To πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη
Η έναρξη της επίσκεψης του πρωθυπουργού αφού προσγειωθεί γύρω στις 9.30 στην 110 ΠΜ θα γίνει από τον Συνεταιρισµό Πλατυκάµπου, µε αιχµή την εξαγωγική δραστηριότητά του στην Ιαπωνία µε όχηµα το σκόρδο που παράγουν τα µέλη του. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ δεν θα γίνει συνάντηση µε εκπροσώπους των µπλόκων.

Πριν την κεντρική οµιλία, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης στο ∆ιαχρονικό Μουσείο Λάρισας όπου θα παρουσιάσει το «Πρόγραµµα Ανάπτυξης για τη Θεσσαλία του 2030» µε τη συµµετοχή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων.
Σταθμοί της επίσκεψής του αναμένεται να είναι το πάρκο καινοτομίας Joist και ίσως το εμβληματικό Αρχαίο Θέατρο της πόλης, ενώ τελικά κερδίζει έδαφος και μία μικρή περιοδεία στην αγορά της Λάρισας όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με πολίτες.
Σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο στον κάμπο
Σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο θα βρίσκεται αύριο στον κάμπο και θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του στη Λάρισα, ενώ οι αφίξεις έχουν ξεκινήσει από σήμερα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που προεδρεύει κλειστής υπηρεσιακής σύσκεψης στην περιφέρεια, καθώς στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και η επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας.
Από το βράδυ θα βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο οποίος αύριο το πρωί θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας, λίγο πριν την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 110 ΠΜ, από όπου στη συνέχεια θα αναχωρήσει για επίσκεψη στον Αγροτικό συνεταιρισμό Πλατυκάμπου. Την ίδια ώρα θα βρίσκεται στην Καρδίτσα ο υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς συνοδευόμενος και από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.
Το γεγονός ότι ο κ. Γεωργαντάς θα επισκεφτεί και το Μουζάκι, αλλά και ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού γεννά ελπίδες πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ένταξη της μελέτης του φράγματος Μουζακίου στο ΠΑΑ (ή στο πρόγραμμα "Υδωρ").
Βέβαια σπουδαιότητα αποκτά η ομιλία του πρωθυπουργού στο κλειστό του Αλκαζάρ αύριο το απόγευμα, με δεδομένο πως δεν έχει προγραμματιστεί , όπως συνέβη σε πρόσφατες περιοδείες σε άλλες περιφέρειες, συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συνεπώς το αν θα αναφερθεί ή όχι στον Αχελώο, δηλαδή στην ένταξή του εκ νέου στο υπό εκπόνηση Σχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Πηνειού, θα βαρύνει στην κρίση των Θεσσαλών ψηφοφόρων με δεδομένο πως είναι εδραιωμένη πλέον η πεποίθηση σε όλους (όχι μόνο τους αγρότες) πως χωρίς μεταφορά νερού από τον Αχελώο ο κάμπος οδηγείται σε ερημοποίηση. Μάλιστα σήμερα η Επιτροπή Διεκδίκησης Επίλυσης του Υδατικού της Θεσσαλίας (ΕΔΥΘΕ) απευθύνει στον τοπικό τύπο ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό με τίτλο "Έργα τώρα, η Θεσσαλία διψά και ερημοποιείται".
Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας και το μέλος της ΕΔΥΘΕ ο πολιτικός μηχανικός και πρώην αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας Τάσος Μπαρμπούτης, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει μια παλινωδία από την πλευρά της κυβέρνησης για τον Αχελώο και μία χαμένη τετραετία σε ότι αφορά την εξέλιξη των έργων που θα επιλύσουν το οξύ υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας.

- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.02.2026 | 13:30
Σοκ στην Καρδίτσα: Απαγχονισμένος βρέθηκε στο σπίτι του 55χρονος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 12:33
Από απολύμανση περνούν τα τρακτέρ στις πύλες της Αθήνας λόγω ευλογιάς, έφτασαν τα πρώτα στα διόδια Αφιδνών, (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 13.02.2026 | 11:29
Πιερία: Θρίλερ με απανθρακωμένο 48χρονο μέσα στο αγροτικό του - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:38
Θλίψη στα Πλατανούλια Τυρνάβου για τον 27χρονο Θοδωρή: «Ήταν γεμάτος όρεξη για ζωή, προσφορά και δημιουργία…» - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:27
Χειροπέδες σε 49χρονο Λαρισαίο για πορνογραφία ανηλίκων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.02.2026 | 10:22
Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας - ΒΟΛΟΣ | 13.02.2026 | 10:13
Βόλος: Την εκκαθάριση των ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ συζήτησαν Τριαντόπουλος- Λυκουρέντζος - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:07
Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Λάρισας: «Λέμε όχι σε κάμερες στα σχολεία…»
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:18
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Μιχάλης Ανατολίτης – «Έφυγε» σε ηλικία 56 ετών - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 16:12
Εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή είχαν συγκροτήσει οι 13 συλληφθέντες στη Μαγνησία – Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 10:40
Σοκ 27χρονος Τυρναβίτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 12:48
Πλήγμα στο κύκλωμα ναρκωτικών του Βόλου: Κατασχέθηκαν χασίς, κοκαΐνη, ηρωίνη, λίρες και όπλα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 11:31
Κύκλωμα μαμούθ στον Βόλο: Στην Εισαγγελία Βόλου θα οδηγηθούν σήμερα οι «13» για τη διακίνηση ναρκωτικών - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 17:35
Το αδιαχώρητο στα μπαρ στο κέντρο της Λάρισας- ξεφαντώνουν οι Λαρισαίοι με τους ήχους χάλκινων και κλαρίνου (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 13:57
Άναψε το κέφι στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφίνο, Αντωνέλα, σουβλάκι και κρασί (ΦΩΤΟ+video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed