ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
«Tranq Challenge»: Η επικίνδυνη τάση στο ίντερνετ – 15 παιδιά στο νοσοκομείο στο Μεξικό
Η νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge» στα social media

Λίγες ημέρες αφότου οι υγεινομικές αρχές στο Μεξικό έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge», 15 παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο. Λίγο έλειψε ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους από τη νέα τρέλα που κυριαρχεί στα social media.
Η νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge», που έγινε viral στο Μεξικό, θέλει τα παιδιά να παίρνουν ηρεμιστικά και να προσπαθούν να μείνουν ξύπνια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Από όσα γίνονται γνωστά, οι μαθητές στο Guanajuanto έπαιρναν το ηρεμιστικό και αναμετρούνταν για το ποιος θα καταφέρει να μείνει για μεγαλύτερο διάστημα ξύπνιος.
Η ακραία πρόκληση «Tranq Challenge» έχει αναστατώσει τις αρχές. Οι αξιωματούχοι απευθύνουν έκκληση στους γονείς να παρακολουθούν τη χρήση των social media που κάνουν τα νέα παιδιά.
Ήταν πριν από λίγες ημέρες μάλιστα που αξιωματούχος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζήτησε από τους γονείς να απομακρύνουν εντελώς τα παιδιά κάτω των 16 ετών από τα social media.
Ο δήμαρχος στο Guanajuanto, Alejandro Navarro, προέτρεψε τους γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στα social media. «Κατά κανόνα, μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν λογαριασμούς στα social media» σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook.
Προειδοποιούν για το «Tranq Challenge»
Οι αρχές στο Μεξικό είχαν προειδοποιήσει για το «Tranq Challenge» για πρώτη φορά στις 25 Ιανουαρίου. Μια εβδομάδα αφότου αρκετοί μαθητές αρρώστησαν από την υιοθέτηση της επικίνδυνης τάσης. Όλα τα παιδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, ήταν πιθανότατα ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών.
Οι αξιωματούχοι φοβούνται πως τα παιδιά μπορεί να αγόρασαν τα συγκεκριμένα φάρμακα χωρίς συνταγή. Φάρμακα που επιβραδύνουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, επιτρέποντάς του να χαλαρώσει.
Η ισχυρότερη κοινή παρενέργεια είναι η έντονη υπνηλία. Αν όμως κάποιος κάνει υπερβολική χρήση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Ή και πόνο στο στήθος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, επιληπτικές κρίσεις και δυσκολία στην αναπνοή.
Σε ακραίες περιπτώσεις, κάποιος θα μπορούσε να πέσει σε κώμα ή και να πεθάνει. Και αυτό επειδή η αναπνοή του ατόμου επιβραδύνεται τόσο πολύ που προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο.
Οι αρχές, σύμφωνα με το FirstPost, καλούν τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους της επικίνδυνης τάσης που κάνει θραύση στα social media.
- ΕΛΛΑΔΑ | 30.03.2026 | 23:01
Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Πρόσωπα με βουλευτική ασυλία εργαλειοποιούν τη δίκη για τα Τέμπη και πουλάνε σόου - ΒΟΛΟΣ | 30.03.2026 | 22:12
Βόλος: Μέσα σε δύο μέρες, τρία παιδιά κηδεύουν και τους δύο γονείς τους - ΛΑΡΙΣΑ | 30.03.2026 | 22:06
Δύο συλλήψεις στην ΠΕ Λάρισας γιατί βοσκούσαν πρόβατα έξω από το μαντρί - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.03.2026 | 21:53
Φαραντούρης στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας»: H Ευρώπη κλείνει τα μάτια στις σφαγές Χριστιανών στη Συρία (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.03.2026 | 21:08
Φωτιά από έκρηξη μπουκάλας υγραερίου σε διαμέρισμα στου Γκύζη: Η φιάλη καρφώθηκε στο απέναντι κτίριο, απεγκλωβίστηκε ζευγάρι - ΔΙΕΘΝΗ | 30.03.2026 | 21:04
Bloomberg: Τα κράτη του Κόλπου έχουν εξαντλήσει σχεδόν όλα τα αποθέματα πυραύλων αεράμυνας - ΕΛΛΑΔΑ | 30.03.2026 | 20:53
Θεσσαλονίκη: Ημίγυμνη και με ζώνη στον λαιμό βρέθηκε νεκρή η 59χρονη στον Εύοσμο - ΕΛΛΑΔΑ | 30.03.2026 | 20:38
Άγιος Ανδρέας Κυνουρίας: 57χρονος και 33χρονος οι νεκροί από ηλεκτροπληξία - Πώς έγινε το δυστύχημα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.03.2026 | 09:53
Τακουδης επικαιροποίηση: Κίνδυνος πλημμυρών στη Θεσσαλία Τετάρτη και Πέμπτη λόγω έντονων βροχών (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.03.2026 | 12:47
Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Erminio» – Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και η Θεσσαλία - ΕΛΛΑΔΑ | 30.03.2026 | 10:55
Θρίλερ στου Ζωγράφου: Βρέθηκαν δύο νεκρές γυναίκες σε διαμέρισμα, έχει προσαχθεί ο γιός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.03.2026 | 08:39
Καιρός: Διπλή κυκλογένεση στη Μεσόγειο φέρνει έντονα φαινόμενα στην Ελλάδα, κινδυνεύει με πλημμύρες η Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 30.03.2026 | 09:54
Όταν η Μαρινέλλα συγκίνησε τη Λάρισα - Η τελευταία εμφάνιση της στην πόλη (ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 30.03.2026 | 08:54
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 30.03.2026 | 11:29
Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο θρυλικός Βασίλης Γκούμας-είχε καταγωγή από τον Βόλο - ΒΟΛΟΣ | 30.03.2026 | 22:12
Βόλος: Μέσα σε δύο μέρες, τρία παιδιά κηδεύουν και τους δύο γονείς τους







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed