ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
«Tranq Challenge»: Η επικίνδυνη τάση στο ίντερνετ – 15 παιδιά στο νοσοκομείο στο Μεξικό
Η νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge» στα social media

Λίγες ημέρες αφότου οι υγεινομικές αρχές στο Μεξικό έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge», 15 παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο. Λίγο έλειψε ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους από τη νέα τρέλα που κυριαρχεί στα social media.
Η νέα επικίνδυνη τάση «Tranq Challenge», που έγινε viral στο Μεξικό, θέλει τα παιδιά να παίρνουν ηρεμιστικά και να προσπαθούν να μείνουν ξύπνια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Από όσα γίνονται γνωστά, οι μαθητές στο Guanajuanto έπαιρναν το ηρεμιστικό και αναμετρούνταν για το ποιος θα καταφέρει να μείνει για μεγαλύτερο διάστημα ξύπνιος.
Η ακραία πρόκληση «Tranq Challenge» έχει αναστατώσει τις αρχές. Οι αξιωματούχοι απευθύνουν έκκληση στους γονείς να παρακολουθούν τη χρήση των social media που κάνουν τα νέα παιδιά.
Ήταν πριν από λίγες ημέρες μάλιστα που αξιωματούχος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζήτησε από τους γονείς να απομακρύνουν εντελώς τα παιδιά κάτω των 16 ετών από τα social media.
Ο δήμαρχος στο Guanajuanto, Alejandro Navarro, προέτρεψε τους γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στα social media. «Κατά κανόνα, μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν λογαριασμούς στα social media» σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook.
Προειδοποιούν για το «Tranq Challenge»
Οι αρχές στο Μεξικό είχαν προειδοποιήσει για το «Tranq Challenge» για πρώτη φορά στις 25 Ιανουαρίου. Μια εβδομάδα αφότου αρκετοί μαθητές αρρώστησαν από την υιοθέτηση της επικίνδυνης τάσης. Όλα τα παιδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, ήταν πιθανότατα ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών.
Οι αξιωματούχοι φοβούνται πως τα παιδιά μπορεί να αγόρασαν τα συγκεκριμένα φάρμακα χωρίς συνταγή. Φάρμακα που επιβραδύνουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, επιτρέποντάς του να χαλαρώσει.
Η ισχυρότερη κοινή παρενέργεια είναι η έντονη υπνηλία. Αν όμως κάποιος κάνει υπερβολική χρήση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Ή και πόνο στο στήθος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, επιληπτικές κρίσεις και δυσκολία στην αναπνοή.
Σε ακραίες περιπτώσεις, κάποιος θα μπορούσε να πέσει σε κώμα ή και να πεθάνει. Και αυτό επειδή η αναπνοή του ατόμου επιβραδύνεται τόσο πολύ που προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο.
Οι αρχές, σύμφωνα με το FirstPost, καλούν τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους της επικίνδυνης τάσης που κάνει θραύση στα social media.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.10.2025 | 08:38
Πως ένας λοχαγός με λόχο Θεσσαλώνσταμάτησε τους Αλπινιστές της μεραρχίας «Τζούλια»... - ΕΛΛΑΔΑ | 28.10.2025 | 08:31
Με drones, anti-drones και όπλα τεχνητής νοημοσύνης η σημερινή στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 08:26
Θλίψη στη Λάρισα για τον θάνατο 51χρονης μητέρας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.10.2025 | 08:23
Θεσσαλία και Αρμενία ενώνουν δυνάμεις για ανάπτυξη και καινοτομία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.10.2025 | 08:21
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβολή 54,3 εκατομμυρίων ευρώ σε 42.522 δικαιούχους για ζωοτροφές και ζημιές από την κακοκαιρία Daniel - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.10.2025 | 08:17
Οι τρεις λόγοι που η Ελλάδα θανατώνει λόγω ευλογιάς και δεν επιλέγει φυσική ανοσία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.10.2025 | 22:13
Καραμπελιάς: Ας κρατήσουμε από το έπος του 1940 ότι οι Έλληνες στις κρίσιμες στιγμές ομονοούμε (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.10.2025 | 21:56
Δ. Γκουγκουλής: Να εμπιστευτούμε την επιστημονική επιτροπή στη διαχείριση της ευλογιάς και στο θέμα του εμβολίου (video)
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.10.2025 | 10:13
Καρδίτσα: Πώς το βρέφος κατέληξε με πολλαπλά εγκαύματα - «Η κόρη μου δεν το πρόλαβε, είναι σε σοκ», λέει η γιαγιά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.10.2025 | 09:57
Κουρέτας: «Ή εμβολιάζουμε τώρα, ή δεν θα μείνει πρόβατο ζωντανό»-το παράδειγμα της Γαλλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 27.10.2025 | 15:08
Μαθητές και φορείς απέτισαν φόρο τιμής στο Ηρώο Πεσόντων στο Φρούριο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2025 | 21:04
Άρχισαν να πιστώνονται αποζημιώσεις για φερτά από Daniel και deminimis ζωοτροφών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.10.2025 | 14:22
Τσιάρας: Κινητοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για στήριξη της κτηνοτροφίας - ΕΛΛΑΔΑ | 27.10.2025 | 09:56
Παππούς έπεσε νεκρός στο γλέντι για τη βάπτιση της εγγονής του - ΒΟΛΟΣ | 27.10.2025 | 09:36
Το «περιπολικό δεν είναι ταξί» αλλά στη Σκιάθο έγινε νυφικό αμάξι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.10.2025 | 10:37
Κατά 14,5% έπεσε η τιμή παραγωγού του βαμβακιού σε έναν χρόνο






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed