ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μέγας Τσιτσιπάς: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Australian Open
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ο τενίστας προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open

Μέγας Τσιτσιπάς στον τελικό του Australian Open, σάρωσε τον Κατσάνοφ με 3-1 και ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του!
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ο τενίστας προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.
Την Κυριακή πρόκειται να παίξει για τον τίτλο, τον οποίο αν κερδίσει θα είναι Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No.4) με μία συγκλονιστική εμφάνιση επικράτησε του Κάρεν Κατσάνοφ (No.20) με 3-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά (έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες) στον τελικό του Australian Open! Για δεύτερη φορά στην καριέρα του είναι σε τελικό Grand Slam!
6/6 κόντρα στον Ρώσο… πελάτη του και ο «Στεφ» πλέον στρέφει το βλέμμα του στον τελικό της Κυριακής (29/1), όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς ή Πολ.
Με τον Σέρβο θρύλο ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε στον τελικό του Roland Garros το 2021, όπου ηττήθηκε με 3-2. Όποιος από τους δύο (Τζόκοβιτς ή Τσιτσιπάς) κατακτήσει το Australian Open, τότε θα ανέβει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν κάνει, όμως, την έκπληξη ο Πολ και το πάρει αυτός, τότε ο Ισπανός Αλκαράθ θα παραμείνει στην κορυφή του ATP!
Ο Τσιτσιπάς έγινε επίσης ο νεαρότερος τενίστας στους άνδρες μετά το 2006, που καταφέρνει να προκριθεί σε τρεις συνεχόμενους ημιτελικούς του Australian Open. Το είχε καταφέρει πρώτος ο «βασιλιάς» Ρότζερ Φέντερερ, την τριετία 2004 – 2006, σε ηλικία 24 ετών. Έκτοτε, κανένας κάτω των 25 ετών, δεν μπόρεσε να το πετύχει, με τον Έλληνα πρωταθλητή να καταρρίπτει αυτό το ρεκόρ.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Οι δύο τενίστες «βάδιζαν» χέρι-χέρι μέχρι το 6ο game. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 4-3, ενώ στη συνέχεια «έσπασε» του αντιπάλου του και πήρε προβάδισμα με 5-3. Κι ενώ σέρβιρε για το 1-0, ξεκίνησε με δύο «διπλά λάθη» κι έδωσε την ευκαιρία στον Κατσάνοφ να «απαντήσει» στα break και να ξαναμπεί στο ματς (4-5).
Παρότι έδειξε να χάνει λίγο τη συγκέντρωσή του, ο 24χρονος πρωταθλητής κατάφερε στο τάι μπρέικ να δείξει την κλάση του, έχασε μόλις 2 πόντους και με 7-6 (2) πήρε το πρώτο σετ και προηγήθηκε (1-0). Κι όσες φορές στο παρελθόν ο Τσιτσιπάς είχε καταφέρει να μπει μπροστά στο τέλος πανηγύριζε.
Στα 26 (με το σημερινό) ματς που έχει δώσει στο κυρίως ταμπλό του Australian Open στη διάρκεια της καριέρας του, ο Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει ποτέ μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ. Συνολικά το έχει κατακτήσει 15 φορές στο τουρνουά και μετρά, πλέον, 15 στις 15 νίκες. Αντιθέτως, όταν έχασε το πρώτο σετ γνώρισε την ήττα 5 φορές!
Για 8 game στο δεύτερο σετ υπήρχε απόλυτη ισορροπία. Όπως και στο πρώτο, Τσιτσιπάς και Κατσάνοφ κρατούσαν εύκολα ή, δύσκολα το σερβίς τους (4-4), με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει το break στο 9ο και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα με 5-4. Σέρβιρε για το 2-0 κι αυτή την φορά δεν έδωσε περιθώρια στον Ρώσο να «απαντήσει» και με το 6-4 έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.
Με τη ψυχολογία στα ύψη, ο Τσιτσιπάς έκανε break… με το καλημέρα στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 3-1, δείχνοντας έτοιμος να φτάσει άνετα στο 3-0. Κι ενώ είχε το σερβίς για τη νίκη, ο Κατσάνοφ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 5-5 δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συνέχεια.
Ο Ρώσος «πήρε τα πάνω του» και προηγήθηκε με 6-5, ισοφάρισε ο Τσιτσιπάς και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, όπου ο 24χρονος τενίστας προηγήθηκε με 6-4 και είχε δύο ευκαιρίες να κλείσει το ματς, ωστόσο, ο Κατσάνοφ κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και με 8-6 να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα.
Κι ενώ ο Κατσάνοφ είχε το μομέντουμ στο παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος στο 4ο σετ. Με γρήγορο break κι αφού διατήρησε το σερβίς του προηγήθηκε 3-0, κρατώντας την κατάσταση στα χέρια του. Κι αυτή την φορά αποδείχθηκε απόλυτα συνεπής στο ραντεβού του και με 6-3 έφτασε στο 3-1 και αποθεώθηκε από το κοινό στην Rod Laver Arena.
Πηγή: in.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2026 | 22:40
Λάρισα: Η στιγμή που μηχανή παρασύρει παιδί στο κέντρο της πόλης-δείτε βίντεο - ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2026 | 21:40
Χαρακόπουλος προς ΥπΑΑΤ: Θα καταβληθεί το υπόλοιπο 50% του de minimis στους μηλοπαραγωγούς Ελασσόνας; - ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2026 | 21:29
Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026 - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.06.2026 | 21:26
K. Aγοραστός: Ανάπλαση της Δυτικής Εισόδου της Καρδίτσας Όταν τα έργα των άλλων γίνονται φόντο για δημόσιες σχέσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 18.06.2026 | 20:51
Ανατροπή στο διπλό φονικό στην Αιγιάλεια: Δεν βρέθηκε αίμα στα ρούχα του 65χρονου – Όλα τα νέα στοιχεία - ΒΟΛΟΣ | 18.06.2026 | 20:27
Βόλος: Αδίστακτοι Ρομά ξήλωναν χαλκό από στύλους φωτισμού μέρα μεσημέρι στον Περιφερειακό! - ΒΟΛΟΣ | 18.06.2026 | 20:16
14χρονη στο Βόλο κατήγγειλε τους γονείς της για κακοποίηση, έφυγε από το σπίτι και αρνείται να επιστρέψει - ΒΟΛΟΣ | 18.06.2026 | 20:08
Ξεκίνησε το έργο ολικής αποκατάστασης των δρόμων του Βόλου – Θα ασφαλτοστρωθούν 35 χλμ οδικού δικτύου
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2026 | 11:50
Συνέλαβαν κτηνοτρόφο στην Ελασσόνα γιατί βοσκούσε τα πρόβατα έξω από το μαντρί του - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.06.2026 | 10:45
Πληρώστε τους αγρότες γιατί χάνετε την ύπαιθρο - ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2026 | 11:35
Από τη στεγη αυτή έπεσε ο ιερέας στο Βρυότοπο που νοσηλεύεται με πολλαπλά καταγματα στο πανεπιστημιακό (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2026 | 09:59
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2026 | 15:17
Παραδίδεται σε κυκλοφορία το πρώτο ενισχυμένο τμήμα της γραμμής Αθήνα-Λάρισα-Θεσσαλονίκη - ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2026 | 11:14
Το ποτάμι της Λάρισας γίνεται ξανά το επίκεντρο του καλοκαιριού – Ανοίγει η αυλαία σήμερα για το Φεστιβάλ Πηνειού 2026 - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.06.2026 | 13:47
ΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2026 | 02:34
Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμμορία που «ξάφρισε» 26.000 ευρώ στη Λάρισα






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed