ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Meteo: Καταιγίδες την Τετάρτη με χιόνια και βουτιά της θερμοκρασίας – Πού θα χτυπήσει η βαρυχειμωνιά
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα και από τα δυτικά, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας.
Όπως προβλέπει η υπηρεσία meteo ο καιρός αύριο, Τετάρτη (24.01.2023) θα είναι βροχερός στα Επτάνησα, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στην Εύβοια και ενδεχομένως στις Σποράδες.
Τις απογευματινές ώρες της 25ης Ιανουαρίου τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ισχυροποιηθούν στην Ήπειρο, την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία.
Χάρτης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:

Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν την Τετάρτη (25.01.2023) στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (κυρίως κεντρικά και βόρεια), ενώ προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και θα επηρεάσουν και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής-Βόρειας Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία σε πτώση, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 9, στην Ήπειρο από 4 έως 14, στη Θεσσαλία από 5 έως 11, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 14, στα Επτάνησα από 7 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14-15, και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 6 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.
Μποφόρ στα πελάγη
Στο Αιγαίο αύριο (25.01.2023) θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση στα βόρεια πελάγη στα 6 Μποφόρ και ενδεχομένως από το βράδυ τοπικά στα 7 Μποφόρ.
Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 και προοδευτικά 6-7 Μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι στα νότια πελάγη θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με εντάσεις 6-7 Μποφόρ. Τη νύχτα προς Πέμπτη (26.01.2023) αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση κατά τόπους.
Χάρτης του meteo για τη βροχόπτωση:
Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 και μετά το μεσημέρι τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12-13 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, κυρίως το βράδυ, με τάση να επηρεάσουν προοδευτικά και ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.
- ΕΛΛΑΔΑ | 02.04.2026 | 11:12
Καιρός: Η πρόγνωση Κολυδα για την Μεγάλη Εβδομάδα - Πότε ολοκληρώνεται ο «Erminio» - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 11:09
Συγκλόνισαν οι γονείς στη δεύτερη ημέρα της δίκης των Τεμπών, πήραν πρώτη φορά τον λόγο -Μόνο 5 κατηγορούμενοι στην αίθουσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 11:02
Για κακούργημα ελέγχονται δύο από τους 13 της γαλάζιας λίστας του «ΟΠΕΚΕΠΕ Νο2» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 10:47
Ήπια η κακοκαιρία «Erminio» στα Φάρσαλα – Κλειστή η διάβαση στην Αμπελιά για λόγους ασφαλείας - ΕΛΛΑΔΑ | 02.04.2026 | 10:35
Κακοκαιρία Erminio: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» λέει ο Μαρουσάκης - Πού θα «χτυπήσει» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 10:30
Περί τα 9.7 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις σε Θεσσαλούς αγρότες από τον ΕΛΓΑ τη Μεγάλη Τρίτη - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.04.2026 | 10:14
Βαρύ το κλίμα στη ΝΔ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Εξελίξεις, αντικαταστάσεις υπουργών και αποκλεισμοί από τα ψηφοδέλτια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 09:32
Τακούδης: Σε Απιδιά Καρδίτσας, Ζαγορά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής-νερό ενός μήνα στα ορεινά Καρδίτσας
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 10:47
Σοκ στην Καρδίτσα: Νεκρός 52χρονος με τραύμα από καραμπίνα στην περιοχή των Καμινάδων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.04.2026 | 20:16
Κακοκαιρία- Τσατραφύλλιας: Μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ώρες - Μαγνησία, Λάρισα στις περιοχές που θα πληγούν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 09:32
Τακούδης: Σε Απιδιά Καρδίτσας, Ζαγορά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής-νερό ενός μήνα στα ορεινά Καρδίτσας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 22:06
Κακοκαιρία Erminio: Στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής - Θα επιμείνουν και την Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 10:37
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 13:48
Κωνσταντοπούλου για δίκη Τεμπών: «Αστυνομοκρατία» – Τα βίντεο που ανέβασε στο TikTok μέσα από την αίθουσα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 13:59
Διακοπή της δίκης των Τεμπών για Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου και επανάληψη 23 Απριλίου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 09:17
Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed