ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δημοπρατείται μέσω ΣΔΙΤ το υπόγειο αρδευτικό δίκτυο Υπέρεια- Ορφανά
Συνάντηση Αγοραστού, Μιχλάκη με Παπαγιαννίδη

Ξεκινούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι διαδικασίες δημοπράτησης για την κατασκευή -μέσω ΣΔΙΤ- του υπόγειου αρδευτικού δικτύου Υπέρεια – Ορφανά. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 87 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και ενημερώθηκε για την υπογραφή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, με το οποίο θα αρδευτούν 74.500 στρέμματα και θα ωφεληθούν 3730 αρδευτές. Ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή Καρδίτσας- Φαρσάλων, μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα, βελτιώνει την ποιότητα του νερού, οδηγεί στη σωστή διαχείριση των υδάτων και σε εξοικονόμηση πόρων», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός.
Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η επαναδημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων της Π.Ε. Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς η πρώτη δημοπράτηση απέβη άκαρπη. Στις 8 Μαρτίου 2023 θα ανοίξουν οι προσφορές των ενδιαφερομένων.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδιάζει και υλοποιεί κι άλλα σημαντικά έργα άρδευσης, τα οποία συζητήθηκαν στη συνάντηση Αγοραστού – Παπαγιαννίδη, όπως είναι το φράγμα Νεοχωρίτη, το φράγμα Μπελμά στην Αγιά (μαζί με τα δίκτυα άρδευσης), το φράγμα Πουρνάρι- Αμπελάκια (Λιβαδότοπος), συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων (στο οποίο έχει ενταχθεί η μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα και υπάρχει ανάδοχος). Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη αρδευτικών δικτύων στο φράγμα Ληθαίου, για να δρομολογηθεί η ένταξη του στο νέο ΠΑΑ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε την ένταξη κι άλλων σημαντικών αρδευτικών έργων, όπως είναι τα φράγματα Μουζακίου, Πύλης, Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου, Δελερίων, και Αγιονερίου.
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 20:25
Α. Ξανθός από Λάρισα : Από το υγεία για όλους πήγαμε στην υγεία για όσους έχουν λεφτά! (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.03.2026 | 20:14
Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Η Όσσα στο διάβα… των χρόνων» στο Χατζηγιάννειο (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.03.2026 | 20:04
Αμερικανικό μπλόκο σε δύο ρωσικά τάνκερ που κατευθύνονται στην Κούβα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.03.2026 | 20:01
Η Θεσσαλία ανοίγει δρόμους στη Γερμανία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.03.2026 | 19:58
Λαμπρινίδης: Επείγουσα παρέμβαση για επικίνδυνες στέγες αμιάντου στο Μουζάκι - ΒΟΛΟΣ | 20.03.2026 | 19:52 | video
Τη Μεγάλη Εβδομάδα παραδίδεται σε λειτουργία η γέφυρα στο Αλυγαρόρεμα, στις Αλυκές (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 20.03.2026 | 19:44
Έλευση Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στη Νέα Αγχίαλο - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.03.2026 | 19:26
Τα πρώτα σύννεφα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή - Η Τράπεζα της Ελλάδας χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης στο 1,9% για το 2026
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:06
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 08:53
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 19:32
Τα 790 μέτρα πλησιάζει η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – ανέβηκε 5,5 μέτρα μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 09:01
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 21:50
Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:51
Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 12:12
Τέμπη: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για «το δίδυμο Κωνσταντοπούλου-Καρυστιανού» – «Φασιστική νοοτροπία»






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed