ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγροτικά φωτοβολταϊκά σε αντλιοστάσια για 70.000 παραγωγούς
Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για φωτοβολταϊκά σε αγροτικά αντλιοστάσια ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

17.01.2023 | 21:03
Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για φωτοβολταϊκά σε αγροτικά αντλιοστάσια ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο περιοδείας του σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε αγρότες να εγκαταστήσουν τα δικά τους φωτοβολταϊκά έως 10kV, μειώνοντας σημαντικά το κόστος ενέργειας.
Στο πλαίσιο περιοδείας σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς είχαν σειρά επαφών και συσκέψεων με παραγωγικούς φορείς, ενώ συναντήθηκαν και συνομίλησαν με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα. Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε στους παραγωγικούς φορείς το συνεκτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τη θωράκιση των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και των αγροτών απέναντι στο αυξημένο ενεργειακό κόστος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα επαγγελματικά επιμελητήρια, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναδρομική επιδότηση σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος εμπορικών καταναλωτών με παροχή ισχύος έως 35 kVA, αρτοποιείων καθώς και αγροτών, ύψους 85 εκατ. ευρώ, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Τέλος, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας, ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση για τη μείωση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι, άμεσα, θα κατατεθεί ένα νέο νομοσχέδιο για την περαιτέρω προώθηση της αυτοπαραγωγής, με ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά επιχειρήσεις.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την επίσκεψη Σκρέκα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη
Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συσκέψεων με παραγωγικούς φορείς στην Κομοτηνή.
Ο κ. Σκρέκας, μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετείχε μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθάναση, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, τον Υφυπουργό Οικονομικών – Αρμόδιο για θέματα φορολογικής πολιτικής, Απόστολο Βεζυρόπουλο και τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, σε ευρεία σύσκεψη με τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θράκης και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε στους παραγωγικούς φορείς το συνεκτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τη θωράκιση των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και των αγροτών απέναντι στο αυξημένο ενεργειακό κόστος. Όπως επισήμανε: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διαθέσει περισσότερα από 8 δισ. ευρώ για την προστασία της κοινωνίας, ενώ το 70% αυτών προέρχονται από τον μηχανισμό φορολόγησης των υπερκερδών στην ηλεκτροπαραγωγή και από τα έσοδα από τις δημοπρασίες των ρύπων. Τόσο για τους αγρότες όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διατηρήσαμε τις τιμές ενέργειας σε προσιτά επίπεδα, απορροφώντας το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης. Η ανάπτυξη της Ελλάδας περνάει μέσα από την ενίσχυση της περιφέρειας».
Επιπλέον, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αγρότες, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για φωτοβολταϊκά σε αγροτικά αντλιοστάσια. Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε αγρότες να εγκαταστήσουν τα δικά τους φωτοβολταϊκά έως 10kV, μειώνοντας σημαντικά το κόστος ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα επαγγελματικά επιμελητήρια, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναδρομική επιδότηση σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος εμπορικών καταναλωτών με παροχή ισχύος έως 35 kVA, αρτοποιείων καθώς και αγροτών, ύψους 85 εκατ. ευρώ, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Τέλος, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η Κυβέρνηση επιταχύνει τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας, ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση για τη μείωση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι, άμεσα, θα κατατεθεί ένα νέο νομοσχέδιο για την περαιτέρω προώθηση της αυτοπαραγωγής, με ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά επιχειρήσεις.
Το μεσημέρι, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Σκρέκας παρουσίασε, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Θράκης στους τομείς της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 21:43
Είπε αλήθειες στους κτηνοτρόφους ο Δημήτρης Κουρέτας, για το εμβόλιο μη λογαριάζοντας πολιτικό κόστος (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 21:10
Υπέροχες κλασσικές μελωδίες με Flash mob στην Κουμα στο πλαίσιο εβδομάδας Αστικής Κινητικότητας (ΦΩΤΟ+video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.09.2025 | 20:56
Πράσινο φως από ΚΥΣΕΑ για αγορά 4ης Belharra -Δένδιας: «Δεν είναι απλώς μια φρεγάτα, θα φέρει βαλλιστικούς πυραύλους» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 16:33
Δύο συλλήψεις για ρευματοκλοπή στον Τύρναβο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 15:24
Θλίψη για το Λαρισινό μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γεωργόπουλος - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 14:27
Φάρσαλα: Κλείδωσε την πελάτισσα μέσα στο κατάστημα και έφυγε για δουλειές -Την απεγκλώβισε η Πυροσβεστική - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 14:21
Εκδήλωση βράβευσης μαθητών στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 12:43
Ένταση από τους κτηνοτρόφους στην περιφέρεια για το εμβόλιο- Κουρέτας: απολυμαντικοί σταθμοί σε όλη τη Θεσσαλία (video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 12:43
Ένταση από τους κτηνοτρόφους στην περιφέρεια για το εμβόλιο- Κουρέτας: απολυμαντικοί σταθμοί σε όλη τη Θεσσαλία (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 09:16
Η ευλογιά των προβάτων περνάει στο… τραπέζι: Ξεφεύγουν οι τιμές, κίνδυνος για γάλα, φέτα και κιμά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 21:43
Είπε αλήθειες στους κτηνοτρόφους ο Δημήτρης Κουρέτας, για το εμβόλιο μη λογαριάζοντας πολιτικό κόστος (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 11:28
Πανελλαδική διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην περιφέρεια -ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και εμβόλιο για την ευλογιά (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 08:17
Έμποροι αγοράζουν στα 17 λεπτά το κιλό το καλαμπόκι από Καρδίτσα λόγω ευλογιάς, όταν η τρέχουσα τιμή είναι 21 λεπτά (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 15:24
Θλίψη για το Λαρισινό μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γεωργόπουλος - ΕΛΛΑΔΑ | 17.09.2025 | 09:40
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότες έπαιρναν επιδότηση για ξένο χωράφι και ο ιδιοκτήτης δεν είχε ιδέα! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 07:46
Στη Λάρισα το μοναδικό τούνελ στην Ελλάδα όπου παρακολουθείται διαρκώς η ταχύτητα των οδηγών