ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εισαγγελική παρέμβαση για τη φονική έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες
Ο εισαγγελέας Σερρών ζητά άμεση διερεύνηση ευθυνών για την τραγωδία με τον 11χρονο

Ο εισαγγελέας Σερρών ζητά να διερευνηθούν, άμεσα, οι ευθύνες για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών.
Ο μαθητής της Στ- τάξης βρήκε τραγικό θάνατο όταν στις 14.10 το μεσημέρι εξερράγη το λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δύο άλλοι μαθητές ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, βρίσκονται εκτός κινδύνου.
Τη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο άτυχος μαθητής και οι δύο συμμαθητές του, μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου, βρίσκονταν στην αυλή καθώς παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο. Με την έκρηξη του λεβητοστασίου, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, η πόρτα εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον έναν και ελαφρά τους άλλους δυο. Άγνωστη παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.
Από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του 11χρονου
«Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή». Οκτώ λέξεις που περιγράφουν μια τραγωδία. Έναν άδικο θάνατο ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να χαρεί στη ζωή και έφυγε στα 11 του χρόνια όντας στο σχολείο του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από την πόρτα του λεβητοστασίου η οποία εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:
«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο (2) ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.
Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.
Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού.
Ο Διοικητής Νικόλαος Φαρμάκης».
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.01.2026 | 11:22
Δ. Κουρέτας: «Θα τρώμε ψωμί από τη Νότια Αμερική». - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:16
«Λίφτινγκ» στον δρόμο Ελασσόνα – Δρυμός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.01.2026 | 11:11
Τα Θεσσαλικά αποστάγματα της παράδοσης και της υγείας ενθουσίασαν την Αθήνα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:05
Λάρισα: Καταδίκη γνωστού γιατρού του Πανεπιστημιακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:59
Όμιλος Βιοκαρπέτ – Exalco: Σημαντικές δωρεές με κοινωνικό αποτύπωμα στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:52
Στη Λάρισα διεξάγεται με μεγάλη συμμετοχή ο μαθηματικός διαγωνισμός «Ευκλείδης» (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:46
«Κόμματα μακριά από τα μπλόκα» – Ηχηρή παραίτηση Ιορδάνη Ιωαννίδη από το μπλόκο Νίκαιας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.01.2026 | 10:14
Τακούδης: Aπό αύριο αρχίζουν οι χιονοπτώσεις-Τρίτη, Τετάρτη πιο έντονες και στα πεδινά της Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 16.01.2026 | 10:40
Ο Ανεστίδης ζήτησε σήμερα «συγγνώμη» για τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη και επιμένει ότι θα πάει στο Μαξίμου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.01.2026 | 11:34
Politico για ευλογιά στην Ελλάδα: Γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει τα εμβόλια που προσφέρουν οι Βρυξέλλες - ΕΛΛΑΔΑ | 16.01.2026 | 15:23
Καιρός: Έρχεται τετραήμερο ουκρανικό ψύχος – Χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυροί βοριάδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.01.2026 | 22:01
Οι «31» εκπρόσωποι στα αγροτικά μπλόκα που θα πάνε στη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη -Εκτός ο Ανεστίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.01.2026 | 14:17
Αλειφτήρας «αδειάζει» Ανεστίδη: Απαράδεκτες οι δηλώσεις, να αυτοεξαιρεθεί από τη συνάντηση με Μητσοτάκη - ΒΟΛΟΣ | 16.01.2026 | 11:38
Σοκ στον Βόλο: Μαθητής δημοτικού έβγαλε αυτοσχέδιο «σουγιά» και απείλησε άλλο παιδί στο προαύλιο του σχολείου - ΛΑΡΙΣΑ | 16.01.2026 | 16:36
Παιδάκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο κέντρο της Λάρισας και τραυματίστηκε


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
