ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σφοδρή επίθεση σε Αρχιεπίσκοπο, κυβέρνηση και νέο ΔΣ - Η πρώτη επίσημη αντίδραση του πατέρα Αντωνίου
Ο δικηγόρος του πατέρα Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τον πατέρα Αντώνιο ήρθε μέσα από τον δικηγόρο του Θρασύβουλο Κονταξή, ο οποίος με δήλωσή του στους δημοσιογράφους έβαλε κατά του Αρχιεπισκόπου, της κυβέρνησης και του νέου ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου.
«Δεν υπάρχει κατηγορία παρά μόνο δημοσιεύματα. Αυτό που έχω να δηλώσω σήμερα και δεν αφορά την υπερασπιστική γραμμή, είναι ότι το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της Κιβωτού συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι μία εφοπλιστής παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατέρα Αντωνίου. Είναι ανέστιος, δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία όπως γράφεται και αυτό που απαιτούμε είναι την άμεση παρέμβαση των οικείων εισαγγελικών αρχών».
Κανένα σχόλιο για τις καταγγελίες
Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι θα συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για να καταγγείλει τα όσα παράνομα συμβαίνουν.
Ο κ. Κονταξής διέψευσε ότι ο πατέρας Αντώνιος ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του έχει κάνει οποιαδήποτε δήλωση στα ΜΜΕ, και όσα διέρρευσαν στον Τύπο δεν είναι αληθή.
Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου, ο κ. Κονταξής δεν έκανε κανένα σχόλιο καθώς όπως είπε δεν υπάρχει κατηγορία ούτε έχει ο ίδιος λάβει επισήμως από τις δικαστικές αρχές οποιαδήποτε ενημέρωση.
Κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο
Ο Γιάννης Κώτσος, δικηγόρος του Πατέρα Αντωνίου, μίλησε για παραβίαση του Κράτους Δικαίου και κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας, χωρίς να υπάρχει ακόμα καμία κατηγορία και χωρίς να έχει κληθεί να καταθέσει ο ιδρυτής της Κιβωτού και η οικογένειά του, ενώ έχουν δηλώσει εξαρχής ότι είναι στη διάθεση των αρχών και δεν έχουν τελέσει καμία πράξη από αυτές που καταγγέλλονται.
«Έκανε ακόμα λόγο για αδικαιολόγητη και μη νόμιμη αλλαγή της κλειδαριάς του κοιτώνα τους εντός της Κιβωτού, χωρίς να τους έχει επιδοθεί καν νόμιμα οποιαδήποτε δικαστική απόφαση ή διάταξη και κυρίως η αδικαιολόγητη άρνηση των ιθυνόντων να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, οδήγησαν ένα ζεύγος με το ανήλικο παιδί τους να κοιμηθούν στο αυτοκίνητο γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε», πρόσθεσε ο κ. Κώτσος.
Πηγή: in.gr
- ΒΟΛΟΣ | 15.03.2026 | 20:49
Νέα Ιωνία: 100 χρόνια από τη θεμελίωση της Ευαγγελίστριας – Τιμή στον Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 20:37
«Δρόμοι των ανθισμένων αμυγδαλιών» στο Συκούριο -πλήθος κόσμου στην εκδήλωση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.03.2026 | 20:06
Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Καρδίτσας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.03.2026 | 20:05
Ανακοίνωση της Ε Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 15.03.2026 | 19:56
«Κρυφά στη Μόσχα για χειρουργείο» ο τραυματισμένος Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μεταδίδουν κουβετιανά ΜΜΕ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.03.2026 | 19:48
Βιολάντα: Το διπλό πρόσωπο του εκσυγχρονισμού στην περιφέρεια - ΒΟΛΟΣ | 15.03.2026 | 18:42
Βόλος: Τραγική κατάληξη για τον 64χρονο που αναζητούνταν- βρέθηκε απαγχονισμένος σε αγροτική περιοχή - ΔΙΕΘΝΗ | 15.03.2026 | 18:16
Με δάνειο 42 εκατ. ευρώ από εταιρεία Ισραηλινών αγόρασε ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.03.2026 | 10:34
Τακούδης: Χιόνια στα ορεινά Δυτικής Θεσσαλίας και ισχυρές βροχές στο Πήλιο μεσοβδόμαδα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 09:43
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.03.2026 | 15:08
Συνελήφθη με χασίς πρόεδρος Θεσσαλικής ποδοσφαιρικής ομάδας - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 12:58
Ο Κ. Μητσοτάκης στην Κυριακάτικη ανάρτηση για την υπόθεση σύλληψης της οικογένειας Ρομά στη Γιάννουλη - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 11:36
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει: εσωκομματικές κάλπες για τους 4.000 συνέδρους-αθρόα προσέλευση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ +video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.03.2026 | 10:55
Το ρίσκο των παραγωγών φέτος να το αναλάβουν και οι εκκοκκιστές - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.03.2026 | 11:25
Επανέρχεται σήμερα για Αχελώο ο Μητσοτάκης με Χατζηδάκη συντονιστή του έργου -η δυσπιστία των Θεσσαλών - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 18:08
Σκληρή ανάρτηση Θανάση Φούντα προέδρου ΕΛΜΕ Λάρισας για το προσυνέδριο: «Καλοταϊσμένοι και ζήτουλες αξιωμάτων»





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed