ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεγάλες μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης
Μικρότερες αλλά συνεχίζονται οι εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια

Μεγάλη πτώση σημειώνουν τις τελευταίες 20 ημέρες οι τιμές των υγρών καυσίμων ως απόρροια της υποχώρησης των διεθνών αγορών του αργού πετρελαίου και των προϊόντων του.
Έτσι, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται μία ανάσα πριν να πέσει ακόμη και κάτω από το 1 ευρώ/ λίτρο, ενώ η αμόλυβδη βενζίνη βρέθηκε μετά πολλούς μήνες να πωλείται κάτω από τα 2 ευρώ/λίτρο
Τα παραπάνω προκύπτουν από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, και σύμφωνα με τα στοιχεία η βενζίνη από τις 8 Νοεμβρίου μέχρι και χθες 29 του μηνός πωλείται φθηνότερα κατά 0,11 ευρώ/λίτρο με αποτέλεσμα η μέση τιμή λιανικής να διαμορφώνεται στα 1,989 ευρώ/λίτρο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ορισμένα πρατήρια της Αθήνας η απλή αμόλυβδη πωλείται ακόμη και προς 1,78 ευρώ/λίτρο.
Η θέρμανση
Καθοδική τροχιά με μεγάλες ταχύτητες έχει αναπτύξει και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Σήμερα υποχώρησε στα 1,15 ευρώ/λίτρο όταν στις 15 Οκτωβρίου οπότε και ξεκίνησε η διάθεσή του είχε μέση τιμή στα 1,412 ευρώ/λίτρο. Δηλαδή βούτηξε κατά 0,262 ευρώ/λίτρο.
Πλέον, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν το συγκεκριμένο καύσιμο ακόμα και στο 1,06 ευρώ/λίτρο σε πρατήρια και εταιρείες εμπορίας της Αθήνας.
Η πτωτική τροχιά συνεχίζεται και μετά τη συνέχιση της εκπτωτικής πολιτικής που αποφάσισαν τα διυλιστήρια προς τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Όπως ανακοίνωσε η Helleniq Energy θα συνεχίσει να παρέχεται έκπτωση 0,03 ευρώ ανά λίτρο προ ΦΠΑ και 0,0375 ευρώ/λίτρο με ΦΠΑ, θα συνεχίσει να παρέχει η HELLENiQ ENERGY σε όλες τις εταιρίες Εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Η νέα, τρίτη κατά σειρά, παράταση της επιδότησης του καυσίμου, του οποίου η τιμή έχει υποχωρήσει από την έναρξη της διάθεσής του στις 15 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε σήμερα το απόγευμα από τη Διοίκηση του Ομίλου, με γνώμονα τη περαιτέρω στήριξη της αγοράς και των καταναλωτών, και θα έχει διάρκεια μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022.
Αξίζει να σημειωθεί πως η έκπτωση αυτή είναι ψαλιδισμένη κατά το ήμισυ σε σχέση με εκείνη που χορηγούσε μέχρι χθες η Helleniq Energy. Ωστόσο, η όποια μικρή επιβάρυνση εκτιμάται πως θα απορροφηθεί από τις αναμενόμενες μειώσεις των διεθνών τιμών.
Η πτώση των τιμών της βενζίνης αποδίδεται στον περιορισμό της ζήτησης λόγω της ενεργειακής κρίσης που είχε σαν αποτέλεσμα την πυροδότηση του πληθωρισμού. Με πιο απλά λόγια, οι οδηγοί ΙΧ μείωσαν τις οδικές μετακινήσεις εξαιτίας της ακρίβειας στην αγορά.
Πηγή: in.gr
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 27.12.2025 | 22:44
Ο διαβόητος λήσταρχος Γιαγκούλας που έγινε φόβος και τρόμος του Ολύμπου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 22:34
Διάσπαση αγροτών: «Παράθυρο» διαλόγου με την κυβέρνηση από 18 μπλόκα -Αντιδρά η Νίκαια - ΕΛΛΑΔΑ | 27.12.2025 | 22:10
Επιστροφή εκδρομέων: Ταλαιπωρία στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών -Σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, δείτε βίντεο - ΕΛΛΑΔΑ | 27.12.2025 | 20:21
Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο διαμέρισμα με τους δύο νεκρούς – Ακούστηκε έκρηξη και ξέσπασαν φλόγες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 20:13
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί ενός ακόμη αγροτοσυνδικαλιστή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 18:35
Θερμή ανταπόκριση στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Φαρσάλων «Τα αστέρια των Χριστουγέννων» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:31
Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου - ΒΟΛΟΣ | 27.12.2025 | 18:24
Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου: 8 με 9 μποφόρ αύριο Κυριακή στις Β. Σποράδες
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:03
Τραγωδία στη Λάρισα: 53χρονος βρέθηκε νεκρός στην πυλωτή πολυκατοικίας νωρίς το πρωί - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.12.2025 | 12:31
Τραγωδία στα Βαρδούσια: Τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα, βρέθηκαν σχεδόν αγκαλιασμένοι- θρήνος στα Τρίκαλα για τη Θ. Καπλάνη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 16:44
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου εξισωτική αποζημίωση στα 216 εκατ. ευρώ, ανά 15νθήμερο πίστωση για διορθώσεις monitoring - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 13:20
Τραυματίστηκε κοπέλα από καραμπόλα 4 οχημάτων στην παλιά Βόλου στο ύψος της Χάλκης - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 14:46
Μπλόκο Νίκαιας: έκλεισαν την αερογέφυρα, αύριο στα διόδια Μακρυχωρίου, παραμονή πρωτοχρονιάς στη Λάρισα με τρακτερ (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:12
Λάρισα: Τραυμάτισε δύο άτομα με μαχαίρι και γροθιές και είχε κοκαΐνη στα… απόκρυφα! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:19
Φάνης Τακούδης: Hλιοφάνεια μέχρι τέλος του χρόνου στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:21
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed