ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ένταση μεταξύ μητροπολίτη Λαρίσης και γονέων Ράπτου στο Διαχρονικό (ΦΩΤΟ+video)
"Δεν δίδω πιστοποιητικό χρστοήθειας στο σχολείο"είπε ο κ. Ιερώνυμος

Ένταση επεκράτησε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου κατά την προέλευση του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου για τα εγκαίνια της έκθεσης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου τον περίμεναν δεκάδες γονείς των εκπαιδευτηρίων Ράπτου που του ζήτησαν το λόγο γιατί δεν τους στηρίζει στον αγώνα τους για να μην κλείσει το σχολείο τους και μείνουν 1200 μαθητές και 200 εκπαιδευτικοί στη μέση της σχολικής χρονιάς στο δρόμο.
Ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τους γονείς ανέφερε πως δεν κλείνει το σχολείο, αλλά το κτίριο κρίθηκε με δικαστική απόφαση ακατάλληλο και αναρωτήθηκε γιατί. η διεύθυνση των εκπαιδευτηρίων δεν βρίσκει άλλο χώρο να νοικιάσει για να εγκατασταθούν τα παιδιά, υπέδειξε μάλιστα χώρους όπως στον Τύρναβο, ή σε ιδιωτικό κολέγιο της πόλης.
Από την πλευρά τους οι γονείς απάντησαν ότι δεν είναι ακατάλληλο το κτίριο αφού τριμελής επιτροπή μηχανικών με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Ντίνο Διαμάντο που το επιθεώρησε μετά τους σεισμούς το έκρινε ασφαλές και στατικά επαρκές και αναρωτήθηκαν γιατί ο σεβασμιότατος επιδεικνύει αυτή τη στάση.

Γονέας που πήρε το λόγο ζήτησε από το σεβασμιότατο να συμβάλλει στην ενότητα της πόλης σημειώνοντας ότι η σημερινή επιστολή της μητρόπολης με αφορμή την αυριανή εξόδιο ακολουθία της εκλιπούσας ιδρύτριας των εκπαιδευτηρίων και Παιδαγωγού Μαίρης Ράπτου δεν ενώνει την τοπική κοινωνία αλλά διχάζει.

Η δικηγόρος της διεύθυνσης των εκπαιδευτηρίων κα Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου, ζήτησε να στηρίξει ο σεβασμιότατος τον αγώνα τους για να μείνει ανοιχτό ένα σχολείο που αποτελεί "φάρο της χριστιανικής παιδείας" για να λάβει την απάντηση από τον κ. Ιερώνυμο ότι ο ίδιος διαφωνεί και να επαναλάβει (το είχε πει και σε συνέντευξή του στη "Θεσσαλία τηλεόραση") πως δεν δίδει "πιστοποιητικό χριστοήθειας" στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μετά την απάντηση αυτή ο κ. Ιερώνυμος αποχώρησε προς το Διαχρονικό Μουσείο κάτω από τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, ενώ η κα Κωσταντινίδου δήλωσε πως δυστυχώς δεν έχει τη στήριξη της μητρόπολης στον αγώνα του για να μείνει ανοιχτό ένα σχολείο που τα έδωσε όλα για την τοπική μας εκκλησία, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν το σύνθημα "καμιά δημοκρατία δεν κλείνει τα σχολεία"...

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης για τα εκπαιδευτήρια Ράπτου
"Παρατηρούμε με έκδηλη πικρία και θλίψη τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα γνωστού ιδιωτικού σχολείου της πόλης μας. Αδυνατώντας να παρακολουθήσουμε τις παλινωδίες και τους έωλους ισχυρισμούς των υπευθύνων του, οι οποίοι προσπαθούν ανεπιτυχώς να μεταθέσουν τις ευθύνες τους σε άλλους, συμπαραστεκόμαστε στους γονείς και μαθητές και κατανοούμε την αγωνία και τον πόνο τους. Είμαστε μαζί τους στον αγώνα για την δημιουργία ενός σχολείου αρχών στην πόλη μας. Τους παρακαλούμε μόνο, να σκέφτονται ψύχραιμα και να μην επιτρέπουν σε κάποιους «υπεύθυνους» να τους χρησιμοποιούν και να τους κατευθύνουν κατά την ιδιοτέλεια και τον οπορτουνιστικό τους καιροσκοπισμό. Επίσης, να μην επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται τα παιδιά τους με τρόπο αντιπαιδαγωγικό που εγκυμονεί κινδύνους και αφήνει σημάδια στις ψυχές τους.
Σεβόμαστε και κατανοούμε όλους, ανεξαιρέτως, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Δηλώνουμε πως ο αγώνας του εργαζομένου για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του είναι ιερός, γι´ αυτό κι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως. Τους παρακαλούμε όμως, να αγωνίζονται σεβόμενοι πρώτοι αυτοί την ιδιότητα του παιδαγωγού, η οποία εξ ορισμού συνεπάγεται προσεκτική συμπεριφορά.
Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι θα τηρηθεί το μέτρο και η ευπρέπεια, ώστε κατά την εξόδιο Ακολουθία της αείμνηστης Μαρίας Ράπτου, σπουδαίας παιδαγωγού της πόλης μας, στον Ιερό χώρο του Μητροπολιτικού μας Ναού να κυριαρχήσει η κατάνυξη κι η προσευχή, κατά την πάγια επιθυμία της".





- ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:56
Σε μισή ώρα κατέληξε ο 15χρονος οδηγός μηχανής στους Παξούς - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:19
Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα: Μηχανή «καρφώθηκε» σε δέντρο - Στο νοσοκομείο η 30χρονη οδηγός - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 21:02
Μια ήπειρος χωρίς πρώτες ύλες, πετρέλαιο, λιπάσματα και... χωρίς στρατηγική επιβίωσης... - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:46
Έρχεται αφρομεσογειακός κυκλώνας με αφρικανική σκόνη και λασποβροχή – Πότε και πού θα «χτυπήσει» - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:25
Γερμανία: Έκτακτο πακέτο στήριξης μετά τον πόλεμο με το Ιράν, μείωση φόρου στα καύσιμα και bonus έως 1.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 20:21
Προχωρά έργο για νέο φωτοβολταϊκό με αποθήκευση ενέργειας στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:16
Μετά τον σάλο ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση που τον εμφάνιζε ως Χριστό -«Εξωφρενική βλασφημία» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:12
Εύβοια: Σφοδρό τροχαίο με 5 νεαρούς τραυματίες - Το ΙΧ τους έπεσε σε χαντάκι
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 10:46
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 11:15
Νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ενεργοποιεί το ΥΠΑΑΤ για επιδότηση ζημιών σε καλλιέργειες τη διετία 2025-2026 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.04.2026 | 09:53
Τρίκαλα: Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από το νοσοκομείο Τρικάλων που είχαν μεταφερθεί - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 09:57
Οδηγός έπεσε με το ΙΧ σε πλαγιά 70 μέτρων και βγήκε αγρατζούνιστος - ΒΟΛΟΣ | 13.04.2026 | 11:07
Θρήνος στον Βόλο για τον 23χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - «Θα είσαι πάντα μαζί μας» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 10:35
Ολοταχώς για νέα πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:45
Η οικογένεια της Νίκης Βόλου αποχαιρετά τον 23χρονο Μάριο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 12:06
Τρισάγιο στη μνήμη των 21 μαθητών από την Ημαθία με τη συμπλήρωση 23 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (ΦΩΤΟ +video)













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed