ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
iPhone 14: Χάος με τη νέα λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης - Κάνει κλήσεις έκτακτης ανάγκης από... λούνα παρκ
Το νέο λογισμικό ανίχνευσης σύγκρουσης της Apple ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν ιδιοκτήτες δεν ανταποκρίνονται

Το νέο λογισμικό ανίχνευσης σύγκρουσης της Apple ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκρίνονται. Παράλληλα όμως, έχει καταφέρει να σπείρει τον πανικό, καθώς μπερδεύει τη βόλτα με τρενάκι με αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Κάτι φαίνεται να έχει πάει στραβά με το νέο τηλέφωνο της Apple, το οποίο, σύμφωνα με αναφορές, καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από τις τσέπες των ανθρώπων που είναι πάνω σε τρενάκι λούνα παρκ στις ΗΠΑ, θεωρώντας τα χτυπήματα και τα τραντάγματα των διαδρομών ως αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.
Το iPhone 14, καθώς και τα νεότερα ρολόγια της Apple, περιλαμβάνουν μια λειτουργία που ανιχνεύει τα σημάδια και τις δονήσεις που είναι χαρακτηριστικές ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος - και καλεί το 911 αν ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκριθεί στην προτροπή για ακύρωση.
Από τότε που το νέο μοντέλο άρχισε να πωλείται τον Σεπτέμβριο, το κέντρο επικοινωνιών 911 της κομητείας Warren στο Οχάιο έλαβε τουλάχιστον έξι κλήσειςγια ατύχημα από άτομα που έκαναν βόλτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται o Guardian.
Όλες έγιναν αυτόματα στο Kings Island, ένα λούνα παρκ κοντά στο Σινσινάτι που περιλαμβάνει το Orion, μια "τρελή" βόλτα με ταχύτητα 91 μιλίων/ώρα και πέφτει πάνω από 90 μέτρα.
Άλλες ειδοποιήσεις προκλήθηκαν επίσης από το τρενάκι Joker, 12 ορόφων στο Six Flags Great America κοντά στο Σικάγο του Ιλινόις, όπως ανέφερε η εφημερίδα.
Μια αυτοματοποιημένη κλήση, που έγινε από το τηλέφωνο της Sara White καθώς ήταν πάνω στο τρενάκι με ταχύτητα 50 μιλίων/ώρα στο Mystic Timbers στο Kings Island, ενημέρωνε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τις συντεταγμένες της και έλεγε: "Ο ιδιοκτήτης αυτού του iPhone είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και δεν ανταποκρίνεται στο τηλέφωνό του". Στο παρασκήνιο του αυτοματοποιημένου μηνύματος ακούγονται επευφημίες και μουσική.
Το νέο λογισμικό ανίχνευσης σύγκρουσης της Apple μπορεί να ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκρίνονται ή είναι αναίσθητοι. Μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα στην πολιτεία Νεμπράσκα των ΗΠΑ, κατά το οποίο ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δέντρο, ένα iPhone ειδοποίησε τις αρχές, παρόλο που δεν υπήρχαν μάρτυρες.
Για να αποφευχθούν οι λάθος συναγερμοί, το τηλέφωνο θα εμφανίζει μια προειδοποίηση στην οθόνη και θα ξεκινά μια αντίστροφη μέτρηση 20 δευτερολέπτων, ενώ θα ακούγεται ένας ήχος συναγερμού. Ωστόσο, μπορεί να μην ακουστεί σε ένα δυνατό λούνα παρκ ενώ κουνιέσαι σε μια βόλτα.
Η Apple δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η λειτουργία είναι βελτιστοποιημένη ώστε να φέρνει στους χρήστες γρήγορα βοήθεια, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις ψευδείς αναφορές. Θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε εκπρόσωπος.
Επί του παρόντος, το iPhone ειδοποιεί επίσης τις επαφές έκτακτης ανάγκης όταν αντιλαμβάνεται μια "σύγκρουση", κάτι που φαίνεται να έχει προκαλέσει πανικό μετά τους συνεχόμενους ψευδείς συναγερμούς.
Η Wall Street Journal μίλησε με έναν άνδρα του οποίου το νέο iPhone 14 Pro Max "πέταξε" από το τιμόνι της μοτοσικλέτας του ενώ οδηγούσε στη Νέα Υόρκη στα τέλη του περασμένου μήνα.
Ο Douglas Sonders δεν μπορούσε να βρει το τηλέφωνό του και έτσι συνέχισε την ημέρα του, αλλά η ανίχνευση σύγκρουσης του iPhone έστειλε μηνύματα σε όλες τις επαφές έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του και της συντρόφου του.
"Είχα φρικάρει. Σκεφτόμουν το χειρότερο", δήλωσε στη Wall Street Journal η Gabrielle Kennedy, φίλη του Sonders. "Ο καλύτερός μου φίλος πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα", είπε. "Με πήγε πίσω σε αυτό το περιστατικό".
- ΕΛΛΑΔΑ | 13.01.2026 | 23:24
Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών: «Μου έβαζαν τρικλοποδιές εκ των έσω» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.01.2026 | 23:14
Η Θεσσαλία θωρακίζει το γενετικό της μέλλον- Δημιουργείται Τράπεζα Σπόρων - ΕΛΛΑΔΑ | 13.01.2026 | 23:12
Οι δρόμοι που παραμένουν αποκλεισμένοι από αγρότες μετά και τις συνομιλίες στο Μαξίμου - ΕΛΛΑΔΑ | 13.01.2026 | 23:02
Ανατράπηκε τρακτέρ στο Κουτσοχέρι Μεσολογγίου και καταπλάκωσε τον οδηγό -Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 21:34
Το μπλόκο της Νίκαιας προτείνει κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 13.01.2026 | 21:28
Μητσοτάκης: Ουσιαστική και με νέα μέτρα η συνάντηση με αγρότες - Δεν θα ανεχθούμε μία κομματική μειοψηφία να εκβιάζει - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 20:51
Παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στην οδό Βόλου -ένταση για ελεγχόμενη στάθμευση και τα ιδιωτικά πάρκιγκ (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 19:52
Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.01.2026 | 10:02
Τακούδης: Έρχεται σιβηρικός αντικυκλώνας από ανατολάς το Σάββατο και θα δώσει χιόνια στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 13:07
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρός 52χρονος υπάλληλος του Δήμου Λαρισαίων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.01.2026 | 14:32
Αγρότες: Αυτοί είναι οι 25 εκπρόσωποι των μπλόκων που θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη -7 από τη Θεσσαλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.01.2026 | 11:53
Κλείνουν την παλιά εθνική Λάρισας- Βόλου στο Αχίλλειο στις 3.00 οι αγρότες του μπλόκου Νίκαιας- αύριο πανελλαδική στον Παλαμά - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 11:41
Μαρούδας σε Κέλλα: Είμαστε δύο επιτροπές 25 και 10 ανθρώπων, δώστε μας ημερομηνία και ερχόμαστε στο Μαξίμου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.01.2026 | 19:06
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους αγρότες - Έρχονται βελτιώσεις, τα 20 θέματα που συζητήθηκαν - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.01.2026 | 16:35
Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες
































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
