ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τουρκία: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατευτούμε από τις προκλήσεις της Ελλάδας»
Και αιχμές για ΗΠΑ

Oλοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες στην Τουρκία το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μετέδιδαν τουρκικά ΜΜΕ, στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι αρχηγοί της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού.
Σε αυτήν εξετάστηκαν ενδελεχώς οι προκλητικές -όπως αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση- ενέργειες της Ελλάδας.
Δες μέσα σε 1- πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται η στάση της Ελλάδας ως εντελώς παράλογη, ενώ απευθύνεται προειδοποίηση προς την Αθήνα ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της. «Η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες».
«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».
Αφήνει επίσης αιχμές και κατά των ΗΠΑ
«Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να λειτουργήσουν με σύνεση.
Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην Κύπρο, ειδικά στην απόφαση που αφορά στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ, απευθύνοντας έκκληση να αναιρεθεί η απόφαση.
«Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης έχει γίνει έκκληση να αναιρεθεί αυτή η απόφαση, η οποία είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας.
Τονίστηκε ότι οι δραστηριότητες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα και καλούνται όλες οι χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της «ΤΔΒΚ»
Συντηρούν το πολεμικό κλίμα τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα τουρκικά ΜΜΕ στο μεταξύ συνεχίζουν σε προκλητικό τόνο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Στο στόχαστρο του CNN Turk βρέθηκε η άσκηση που διεξάγεται στο Αιγαίο με τη συμμετοχή του ελληνικού και του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.
«Συνεχίζοντας να εξοπλίζει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, η Ελλάδα προχώρησε σε ένα βήμα που ενίσχυσε περαιτέρω το ενδεχόμενο "πολέμου" στη σκιά της έντασης στη γραμμή Άγκυρας-Αθήνας. Ξεκίνησε κοινές ασκήσεις με τη Γαλλία στο ανατολικό Αιγαίο με τη Γαλλία», σημειώνει χαρακτηριστικά το τουρκικό Μέσο και συνεχίζει:
«Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με όλα τα πολεμικά πλοία που ανήκουν στο πολεμικό ναυτικό. Μαχητικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, ειδικές μονάδες, πλοία και υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού συμμετέχουν επίσης στην άσκηση».
«Μετά την έναρξη της κοινής άσκησης με τη Γαλλία, η οποία θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης συνέχισε να στοχοποιεί την Τουρκία. Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: "Η άλλη πλευρά μπορεί να συνεχίσει τις απειλές της με μονότονο τρόπο, αλλά είναι μόνη της σε αυτό το παιχνίδι"», ανέφερε το CNN Turk.
Σημειώνεται πως για ακόμη μια φορά σήμερα σημειώθηκε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, από συνολικά 8 αεροσκάφη (F-16, μη επανδρωμένα και κατασκοπευτικά). Συγκεκριμένα τα εν λόγω αεροσκάφη προχώρησαν σε 54 παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου, και 5 παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 16.01.2026 | 22:13
Πρώτα ο συνάνθρωπος- Καρδιτσιώτης διασώστης του ΕΚΑΒ εκτός υπηρεσίας έσπευσε να συνδράμει σε τροχαίο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.01.2026 | 22:01
Οι «31» εκπρόσωποι στα αγροτικά μπλόκα που θα πάνε στη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη -Εκτός ο Ανεστίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.01.2026 | 19:57
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Fake news και με σφραγίδα του AI - ΛΑΡΙΣΑ | 16.01.2026 | 19:29
Νομική εκδήλωση με θέμα τις νέες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον δικηγορικό σύλλογο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 16.01.2026 | 19:03
Επιμένει ο Ράμα μετά το παραλήρημα σε Έλληνα δημοσιογράφο και αμφισβητεί τη σχέση όσων μιλούν ελληνικά με Πλάτωνα Αριστοτέλη - ΛΑΡΙΣΑ | 16.01.2026 | 18:56
Συμπαράταξη Λαρισαίων για Φαλάνη: Υποσχέσεις χωρίς νέο σχολείο – η Δημοτική Αρχή χωρίς σχέδιο - ΒΟΛΟΣ | 16.01.2026 | 18:51
Βόλος: Πέταξε γλάστρα και σκότωσε αδέσποτο γατάκι - Στο εδώλιο μετά την καταγγελία - ΒΟΛΟΣ | 16.01.2026 | 18:47
Σοκ στον Αλμυρό: Ξεσπιτώθηκε οικογένεια μετά από μεγάλη φωτιά στο σπίτι όπου διέμενε
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.01.2026 | 10:14
Τακούδης: Aπό αύριο αρχίζουν οι χιονοπτώσεις-Τρίτη, Τετάρτη πιο έντονες και στα πεδινά της Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.01.2026 | 11:13
Τακούδης: Χιόνια και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας από Κυριακή μέχρι Τετάρτη- θα χιονίσει και στη Λάρισα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.01.2026 | 20:15
Σοκ: 30χρονος έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 10:39
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 16.01.2026 | 10:40
Ο Ανεστίδης ζήτησε σήμερα «συγγνώμη» για τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη και επιμένει ότι θα πάει στο Μαξίμου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.01.2026 | 11:34
Politico για ευλογιά στην Ελλάδα: Γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει τα εμβόλια που προσφέρουν οι Βρυξέλλες - ΕΛΛΑΔΑ | 16.01.2026 | 15:23
Καιρός: Έρχεται τετραήμερο ουκρανικό ψύχος – Χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυροί βοριάδες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 13:06
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ξεπέρασαν τις 400 χιλιάδες τα θανατωμένα ζώα-8 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
