ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μαλαματίνα: Εκδικητικές απολύσεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Aπόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, και του Σωματείου Πωλητών - Οδηγών

Στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννη Φραγγίδη και του Σωματείου Πωλητών - Οδηγών, Άρη Μερκενίδη προχώρησε η Μαλαματίνα.
Την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ και την ανάκληση απολύσεων που έχουν γίνει στη Μαλαματίνα, η εταιρεία προχώρησε σε άλλες δύο απολύσεις. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, απολύθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννης Φραγγίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών, Άρης Μερκενίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φραγγίδης είναι και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά τη γνωστοποίηση των απολύσεων τόνισε, ανάμεσα σε άλλα ότι «η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη Μαλαματίνα έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Αναλυτικά η δήλωση της κ. Ξενογιαννακοπούλου:
«Η διοίκηση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ προχώρησε σήμερα στην απαράδεκτη, εκδικητική και παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών. Η γνωστοποίηση της απόλυσης τους, έγινε αμέσως μετά το πέρας της γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στην οποία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ενάντια στις συνέπειες του αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και στην επιδίωξη της Διοίκησης να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις εργασίας και απεργοσπαστικές πρακτικές.
Καταγγέλλουμε τις διώξεις και τις απολύσεις των συνδικαλιστών και εγκαλούμε τον Υπουργό Εργασίας κ Κωστή Χατζηδάκη επιτέλους να παρέμβει προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι διώξεις των συνδικαλιστών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έχουν τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Εκφράζουμε άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και στους διωκόμενους συνδικαλιστές και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση τους». 
«Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!»
Ανακοίνωση για τις απολύσεις των δύο συνδικαλιστών κυκλοφόρησε και το ΠΑΜΕ, ενώ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
«Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις την προκλητική κίνηση της εργοδοσίας της Μαλαματίνα που με τις πλάτες της κυβέρνησης προχώρησε πριν λίγο στις απολύσεις του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγκίδη αλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.
Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στη Μαλαματίνα που αγωνίζονται πολύμορφα όλο αυτό το διάστημα διεκδικώντας την ανάκληση των εκδικητικών και άδικων απολύσεων 15 συναδέλφων και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, θα πέσει στο κενό!
Μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά επιχειρούν με τις απολύσεις συνδικαλιστών να σβήσουν τις αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων μας στη Μαλαματίνα.
Καλούμε αύριο Πέμπτη 29/9, στις 5:30μμ τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας».
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 11:23
Μακρυχώρι Λάρισας: Τρόμος για δύο κορίτσια -13χρονα αγόρια έβγαλαν μαχαίρι και τα απείλησαν - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.04.2026 | 10:43
Εαρινές φυτεύσεις από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 09.04.2026 | 10:07
Το Ιράν σταματά τη διέλευση πλοίων από το Ορμούζ -«Το Ισραήλ παραβίασε την εκεχειρία», λέει η Τεχεράνη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 10:03
Τακούδης- επικαιροποίηση: Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι τη δεύτερη μέρα του Πασχα στη Θεσσαλία με νοτιάδες από Μ. Σάββατο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 09:54
Προοπτικές ανόδου για το σκληρό, θετικά δείχνει να προχωρά η νέα σοδειά - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 09.04.2026 | 09:49
«Μυστικός Δείπνος»: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τη δημιουργία του κορυφαίου έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:43
Τέμπη: Δεκτό το πρώτο αίτημα συγγενών για εξετάσεις σε εργαστήρια του εξωτερικού - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:41
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 10:25
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε η Μαρία Αγιαννιώτου σε ηλικία 49 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 11:46
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρές σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκαν δύο αδελφές σε διαμέρισμα (ΦΩTO) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 08.04.2026 | 09:44
Μετέωρα: Ανατριχιαστικό βίντεο από την πτώση της 65χρονης στο κενό - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.04.2026 | 10:37
Στην ώρα της αλλά με 26 εκατ. ευρώ λιγότερα για βαμβάκι, η πληρωμή της Τρίτης, εξισωτική την Πέμπτη, εκκαθάριση τον Ιούνιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.04.2026 | 13:17
Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες-224. 232.785,68 ευρώ η πληρωμή της εξισωτικής - ΕΛΛΑΔΑ | 08.04.2026 | 09:50
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.04.2026 | 10:52
Καντερές για καιρό Πάσχα: Με ομπρέλα στην Ανάσταση, χωρίς φαινόμενα η Κυριακή του Πασχα στη Θεσσαλία (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 10:29
Πέντε Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed