ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Γ. Γεωργαντάς: Στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή βιολογικών προϊόντων με 705 εκατ. ευρώ
Από το εθνικό σχέδιο στήριξης της βιολογικής παραγωγής , θα ωφεληθούν περισσότεροι από 60.000 παραγωγοί

Τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας σε ημερίδα για τα βιολογικά προϊόντα που διοργάνωσε η γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών, στο πλαίσιο των εργασιών της SerExpo.
Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το στοίχημα και να προσαρμόσει την παραγωγή της στο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βιολογική παραγωγή, καθώς «η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δημιουργεί τις προϋποθέσεις γι’ αυτό».
Μίλησε για το εθνικό σχέδιο στήριξης της βιολογικής παραγωγής, συνολικού προϋπολογισμού 705 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα ωφεληθούν περισσότεροι από 60.000 παραγωγοί, τονίζοντας ότι τα 305 εκατ. ευρώ του προγράμματος θα κατευθυνθούν στην βιολογική κτηνοτροφία.
«Η βιοποικιλότητα της ελληνικής γης καθιστά ούτως ή άλλως τα ελληνικά κρέατα μοναδικά σε γεύση και σε ποιότητα. Θα ήταν λάθος να μη στηρίξουμε την ανάπτυξη της βιολογικής κτηνοτροφίας, καθώς μέσω αυτής η ελληνική παραγωγή μπορεί να περάσει σε άλλο επίπεδο και να κατακτήσει όχι μόνο την ελληνική αλλά και τις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι ανάλογη προοπτική υπάρχει στην βιολογική υδατοκαλλιέργεια της Ελλάδας, τόνισε την ανάγκη προώθησης της βιολογικής παραγωγής μέσω της σύνδεσής της με τον τουρισμό και είπε πως μέσα από την συνεργασία του ΥΠΑΑΤ και του υπουργείου Παιδείας μπορούν να αναπτυχθούν προγράμματα προβολής της βιολογικής παραγωγής σε εθνικό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθεί γενιά καταναλωτών του 2030.
Σχετικά με το ζήτημα της ενίσχυσης των εφοδιαστικών αλυσίδων, υπογράμμισε την ανάγκη επέκτασης των λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων και την ευκολότερη πρόσβαση των παραγωγών σε αυτές.
Ως «στρατηγική επιλογή» χαρακτήρισε τη στήριξη της βιολογικής παραγωγής η γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ από την πλευρά του ο γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης έκανε εκτενή παρουσίαση όλων των μέτρων στήριξης του ΠΑΑ τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της «Βιολογικής γεωργίας» προβλέπει μέτρα οικονομικής στήριξης για τη μετατροπή ή τη διατήρηση των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τις αρχές και τις μεθόδους της βιολογικής παραγωγής.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.02.2026 | 14:02
Χ. Μπιλίνης για ευλογιά αιγοπροβάτων: Επιστημονικές επισημάνσεις για τεκμηρίωση και ασφάλεια του εμβολιασμού στην Ελλάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 13:26
Αλλαγή σκυτάλης στη Γενική περιφερειακή Αστυνομική Δ-νση: Ο Ταξίαρχος Γ. Ντιζές στη θέση του Σ. Μπιλιάλη (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 12:00
Οι γηγενείς ποικιλίες στο επίκεντρο εκδήλωσης στον ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 11:49
«Ημέρα Σταδιοδρομίας» στη Λάρισα την Κυριακή το πρωί στο κλειστό της Νεάπολης (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 10.02.2026 | 10:24
Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών: Νέος πρόεδρος ο Παύλος Ασλανίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 09:59
Συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Τεμπών με 135 γραμ. ηρωίνης, 30 γραμ. κοκαΐνης και 189 γραμ. κάνναβης (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 10.02.2026 | 09:45
Βόλος: Με κομβόι στο λιμάνι σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Μαγνησία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.02.2026 | 09:40
Έρχεται νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ευρώ για τα έτη 2025 κα 2026, σε προτεραιότητα οι μεγάλες καλλιέργειες
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 11:24
Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 10:11
Στο εδώλιο 8 υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης, του ΤΟΕΒ και της Περιφέρειας για άδειες φωτοβολταϊκών - ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 09:50
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 19:12
Τακούδης: Εξαιρετικά βροχερή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε-από τα ξημερώματα έντονες βροχές (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.02.2026 | 13:59
Τι απαντά η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Ελέγχου της Ευλογιάς στην έκθεση της EFSA για το εμβόλιο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.02.2026 | 14:33
Μία λίμνη σε συνοικία της Λάρισας...προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.02.2026 | 18:32
Λαγουβάρδος: Που βρίσκεται η στάθμη του Σμοκόβου μετά τις βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.02.2026 | 10:19
Άρτα: Θλίψη για την 35χρονη νηπιαγωγό που πέθανε 20 ημέρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed