ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μαχσά Αμινί: Ένταση έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα – Αστυνομικοί έριξαν κάτω διαδηλώτρια
«Σε όλο το Ιράν οι άνθρωποι ξεσηκώνονται πολεμώντας ενάντια στην καταπίεση του ισλαμιστικού καθεστώτος

«Σε όλο το Ιράν οι άνθρωποι ξεσηκώνονται πολεμώντας ενάντια στην καταπίεση του ισλαμιστικού καθεστώτος. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την απελευθέρωση του Ιράν».
Έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με σύνθημα: «Zhin – Zhian – Ελευθερία!» (Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία). Η διαδήλωση είχε οργανωθεί σήμερα, στις 18.00 το απόγευμα, με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας στην Αθήνα, «η συνεχιζόμενη καταπίεση γυναικών στο Ιράν έχει οδηγήσει στη δολοφονία της Mahsa Amini που πέθανε από τα τραύματά της μετά τον ξυλοδαρμό, από τις κρατικές αρχές, στο νοσοκομείο.
Σε όλο το Ιράν οι άνθρωποι ξεσηκώνονται πολεμώντας ενάντια στην καταπίεση του ισλαμιστικού καθεστώτος. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την απελευθέρωση του Ιράν».

Ωστόσο, κάποια στιγμή οι άντρες των ΜΑΤ , για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, άρχισαν να απωθούν τους διαδηλωτές και διαδηλώτριες χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους με αποτέλεσμα να τους σκίσουν το πανό που κρατούσαν.
Το Ιράν βυθίζεται στο χάος
Η Μαχσά Αμινί, καταγόταν από την επαρχία Κουρδιστάν στο Ιράν και συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη την οποία επισκεπτόταν με την οικογένειά της, «επειδή φορούσε ανάρμοστα ρούχα» από την αστυνομία ηθών, μια μονάδα αρμόδια να επιβάλλει τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες της χώρας.
Σύμφωνα με καταγγελίες δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, ενώ η επίσημη εκδοχή της αστυνομίας στο Ιράν αναφέρει πως υπέστη καρδιακή προσβολή μετά τη σύλληψή από την αστυνομία ηθών.
Η τραγική ιστορία της προκάλεσε διαδηλώσεις κατά των αρχών σε όλη τη χώρα από Ιρανούς εξοργισμένους από τη συμπεριφορά των δυνάμεων ασφαλείας απέναντι στις γυναίκες. Παράλληλα έχει γίνει παγκόσμιο κίνημα υποστήριξης των καταπιεσμένων γυναικών στο Ιράν, με διαδηλώσεις σε πολλά μέρη του κόσμου.
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 18:35
Θερμή ανταπόκριση στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Φαρσάλων «Τα αστέρια των Χριστουγέννων» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:31
Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου - ΒΟΛΟΣ | 27.12.2025 | 18:24
Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου: 8 με 9 μποφόρ αύριο Κυριακή στις Β. Σποράδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:19
Φάνης Τακούδης: Hλιοφάνεια μέχρι τέλος του χρόνου στη Θεσσαλία - ΕΛΛΑΔΑ | 27.12.2025 | 18:14
Τραγωδία στα Βαρδούσια: Ανασύρθηκαν οι 4 νεκροί ορειβάτες – Μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Ιτέα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.12.2025 | 18:09
Καρδίτσα: Αναβίωσε το έθιμο της γουρουνοχαράς στη Μεταμόρφωση (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 18:04
«Μαγική» βραδιά απόψε στα Φάρσαλα: Η πλατεία Δημαρχείου φωτίζεται με 1.000 κεριά! - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 17:40
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΠΑΘΕ λόγω αγροτικού μπλόκου Νίκαιας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.12.2025 | 12:21
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:03
Τραγωδία στη Λάρισα: 53χρονος βρέθηκε νεκρός στην πυλωτή πολυκατοικίας νωρίς το πρωί - ΛΑΡΙΣΑ | 26.12.2025 | 19:15
Λάρισα: Τραυματίστηκε νεαρός με πατίνι στο κεφάλι έπειτα από σύγκρουση με μηχανάκι στην Ιουστινιανού (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.12.2025 | 12:31
Τραγωδία στα Βαρδούσια: Τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα, βρέθηκαν σχεδόν αγκαλιασμένοι- θρήνος στα Τρίκαλα για τη Θ. Καπλάνη - ΕΛΛΑΔΑ | 26.12.2025 | 19:53
Τραγικό τέλος: Τέσσερις οι νεκροί στα Βαρδούσια -Οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν και μία γυναίκα - ΒΟΛΟΣ | 26.12.2025 | 10:41
Ιστορικό χαμηλό στα ξενοδοχεία – «Μαύρα» Χριστούγεννα σε Βόλο και Πήλιο-μαζικές ακυρώσεις λόγω μπλόκων - ΛΑΡΙΣΑ | 26.12.2025 | 14:47
Υποδομές και ανάπτυξη στην ορεινή Βερδικούσια - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 13:20
Τραυματίστηκε κοπέλα από καραμπόλα 4 οχημάτων στην παλιά Βόλου στο ύψος της Χάλκης










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed