ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: «Μέγα και ασυγχώρητο λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, του οφείλω μία συγγνώμη»
Δήλωση του πρωθυπουργού στο «Βήμα της Κυριακής»

Δήλωση του πρωθυπουργού στο «Βήμα της Κυριακής» - Επισημαίνει ότι δεν είχε ενημερωθεί για την επισύνδεση στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Έρχεται νέα παρέμβαση Μητσοτάκη την Δευτέρα
Στην δήλωση του ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν «μέγα κι ασυγχώρητο λάθος» και τονίζει ότι του οφείλει μία συγγνώμη, ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση - και όταν αυτό συνέβη έπραξε τα δέοντα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να κάνει δημόσια παρέμβαση για το θέμα την Δευτέρα, με δήλωση για την υπόθεση που οδήγησε στην παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση λέει «ναι» στη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, σε περίπτωση που το σχετικό αίτημα κατατεθεί επισήμως.
Παράλληλα, συναινεί και στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, καλώντας ωστόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να παραστεί προσωπικά, αυτή τη φορά.
Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του για την υπόθεση, ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:
Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.
Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.
Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.
- ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:46
Σήμερα η δίκη 35χρονου που έδινε ναρκωτικά σε ανήλικη στον Βόλο και ασελγούσε σε βάρος της - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:59
Συγκρούστηκαν ΙΧ με πατίνι στη Λάρισα- τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 10:35
Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Kλειστό λιμάνι, μπλόκα, άδεια ράφια στα super market και ο ιός να ταξιδεύει σε όλο το νησί - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:29
Β. Κόκκαλης: Στον «αέρα» η υλοποίηση του «Εξοικονομώ 2025» – Κίνδυνος απένταξης για χιλιάδες ωφελούμενους - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 10:17
Αλλάζει ο καιρός από Τετάρτη, 10 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία - Η πρόγνωση Μαρουσάκη - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:09
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΒΟΛΟΣ | 19.04.2026 | 12:13
Θρήνος στον Βόλο για τον θάνατο 46χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2026 | 11:19
Σοβαρό τροχαίο με πέντε τραυματίες έξω από τον Τύρναβο - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2026 | 11:54
Αγρότης στο Κιλκίς αυτοκτόνησε λαμβάνοντας ισχυρό δηλητήριο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.04.2026 | 09:42
Τακούδης: Διπλάσια ύψη βροχής φέτος στη Θεσσαλία σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό πρώτο τετράμηνο (πίνακας) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2026 | 09:27
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2026 | 22:55
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στον Βρυότοπο - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2026 | 17:04
Αλλάζει ο καιρός: Άστατος με νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες – Η ανάρτηση Καλλιάνου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.04.2026 | 12:02
Περιμένουν το de minimis οι παραγωγοί μηδικής για να ρεφάρουν









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed