ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Επιταγή Ακρίβειας 2»: Ποιοι πολίτες δικαιούνται 200 ευρώ
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα σενάρια για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Την κατάθεση ενός νέου, συμπληρωματικού προυπολογισμού, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας που αναμένεται τον προσεχή χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης, εξετάζει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών.
Οι ενισχύσεις που έχουν προϋπολογιστεί ήδη φτάνουν μέχρι σήμερα στα 8,5 δισ. ευρώ και αφορούν την περίοδο έως το τέλος του έτους για ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα. Για το δεύτερο εξάμηνο είχαν προϋπολογιστεί 1,1 δισ. ευρώ δαπάνες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ ήδη τον Αύγουστο δόθηκαν κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο μέχρι το φθινόπωρο.
Όπως όλα δείχνουν, το νέο έκτακτο επίδομα, εκτιμάται ότι θα είναι στα 200 ευρώ, με το τελικό ύψος να διαμορφώνεται βάσει των δημοσιονομικών περιθωρίων μετά τα τέλη Αυγούστου. Στόχος, σύμφωνα με πηγές, είναι να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο και επίσης εξετάζεται η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων.
Προς το παρόν το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα σενάρια για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο προς το παρόν και δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, από τον Σεπτέμβριο και πιθανότατα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του, ενώ τη δύναμη πυρός συμπληρώνουν και οι πόροι από το Ταμείο Μετάβασης. Το οικονομικό επιτελείο κινείται πάντα σε συνάρτηση της πορείας των τιμών φυσικού αερίου τιμές και προχωρά σε έναν σχεδιασμό που αφορά δύο περιόδους: την πρώτη έως τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη έως το επόμενο Πάσχα.
Έξετάζονται τα εξής μέτρα:
Επιταγή Ακρίβειας 2: Θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων. Το ποσό υπολογίζεται στα 200 ευρώ και δεν αποκλείεται να έχει κλίμακες.
Fuel pass 3: Επέκταση ή ενδεχομένως και ενίσχυση του επιδόματος καυσίμων μέχρι το τέλος του έτους.
Επίδομα θέρμανσης: Εξετάζεται ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης με αύξηση των κονδυλίων ή και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.
- ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:56
Σε μισή ώρα κατέληξε ο 15χρονος οδηγός μηχανής στους Παξούς - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:19
Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα: Μηχανή «καρφώθηκε» σε δέντρο - Στο νοσοκομείο η 30χρονη οδηγός - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 21:02
Μια ήπειρος χωρίς πρώτες ύλες, πετρέλαιο, λιπάσματα και... χωρίς στρατηγική επιβίωσης... - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:46
Έρχεται αφρομεσογειακός κυκλώνας με αφρικανική σκόνη και λασποβροχή – Πότε και πού θα «χτυπήσει» - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:25
Γερμανία: Έκτακτο πακέτο στήριξης μετά τον πόλεμο με το Ιράν, μείωση φόρου στα καύσιμα και bonus έως 1.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 20:21
Προχωρά έργο για νέο φωτοβολταϊκό με αποθήκευση ενέργειας στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:16
Μετά τον σάλο ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση που τον εμφάνιζε ως Χριστό -«Εξωφρενική βλασφημία» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:12
Εύβοια: Σφοδρό τροχαίο με 5 νεαρούς τραυματίες - Το ΙΧ τους έπεσε σε χαντάκι
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 10:46
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 11:15
Νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ενεργοποιεί το ΥΠΑΑΤ για επιδότηση ζημιών σε καλλιέργειες τη διετία 2025-2026 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.04.2026 | 09:53
Τρίκαλα: Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από το νοσοκομείο Τρικάλων που είχαν μεταφερθεί - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 09:57
Οδηγός έπεσε με το ΙΧ σε πλαγιά 70 μέτρων και βγήκε αγρατζούνιστος - ΒΟΛΟΣ | 13.04.2026 | 11:07
Θρήνος στον Βόλο για τον 23χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - «Θα είσαι πάντα μαζί μας» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 10:35
Ολοταχώς για νέα πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:45
Η οικογένεια της Νίκης Βόλου αποχαιρετά τον 23χρονο Μάριο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 12:06
Τρισάγιο στη μνήμη των 21 μαθητών από την Ημαθία με τη συμπλήρωση 23 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (ΦΩΤΟ +video)













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed