ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Επιταγή Ακρίβειας 2»: Ποιοι πολίτες δικαιούνται 200 ευρώ
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα σενάρια για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Την κατάθεση ενός νέου, συμπληρωματικού προυπολογισμού, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας που αναμένεται τον προσεχή χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης, εξετάζει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών.
Οι ενισχύσεις που έχουν προϋπολογιστεί ήδη φτάνουν μέχρι σήμερα στα 8,5 δισ. ευρώ και αφορούν την περίοδο έως το τέλος του έτους για ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα. Για το δεύτερο εξάμηνο είχαν προϋπολογιστεί 1,1 δισ. ευρώ δαπάνες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ ήδη τον Αύγουστο δόθηκαν κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο μέχρι το φθινόπωρο.
Όπως όλα δείχνουν, το νέο έκτακτο επίδομα, εκτιμάται ότι θα είναι στα 200 ευρώ, με το τελικό ύψος να διαμορφώνεται βάσει των δημοσιονομικών περιθωρίων μετά τα τέλη Αυγούστου. Στόχος, σύμφωνα με πηγές, είναι να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο και επίσης εξετάζεται η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων.
Προς το παρόν το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα σενάρια για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο προς το παρόν και δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, από τον Σεπτέμβριο και πιθανότατα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του, ενώ τη δύναμη πυρός συμπληρώνουν και οι πόροι από το Ταμείο Μετάβασης. Το οικονομικό επιτελείο κινείται πάντα σε συνάρτηση της πορείας των τιμών φυσικού αερίου τιμές και προχωρά σε έναν σχεδιασμό που αφορά δύο περιόδους: την πρώτη έως τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη έως το επόμενο Πάσχα.
Έξετάζονται τα εξής μέτρα:
Επιταγή Ακρίβειας 2: Θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων. Το ποσό υπολογίζεται στα 200 ευρώ και δεν αποκλείεται να έχει κλίμακες.
Fuel pass 3: Επέκταση ή ενδεχομένως και ενίσχυση του επιδόματος καυσίμων μέχρι το τέλος του έτους.
Επίδομα θέρμανσης: Εξετάζεται ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης με αύξηση των κονδυλίων ή και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.10.2025 | 14:45
Τoυς σύγχρονους... χίπηδες με τα βαν αγκαλιάζει το Ξινονέρι Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 14:37
Αγροτικός Τομέας και Τράπεζες: Η Χρηματοδότηση σε κλοιό ρίσκου… - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2025 | 14:32
Στη ΜΕΘ Παίδων Λάρισας μωρό με εκτεταμένα εγκαύματα από καυτό λάδι - ΕΛΛΑΔΑ | 25.10.2025 | 14:29
K. Mητσοτάκης για Σαββόπουλο: Ήταν ένας μεγάλος Έλληνας που έζησε και περιέγραψε μοναδικά τις περιπέτειες του τόπου - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2025 | 14:26
Ο Δ. Κουρέτας στον Δήμο Αγιάς: Στήριξη σε παραγωγούς, έργα υποδομής και πολιτισμό (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 13:55
Αξιέπαινη πράξη: Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου θα παρελάσουν στην ξεχασμένη Αργιθέα την Τρίτη - ΕΛΛΑΔΑ | 25.10.2025 | 13:28
Φθιώτιδα: Απείλησε ότι θα σκοτώσει την ηλικιωμένη μητέρα του-εστάλη για Ψυχιατρική εκτίμηση στο Πανεπιστημιακό Λάρισας - ΕΛΛΑΔΑ | 25.10.2025 | 13:25
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβάθμισε τις κατηγορίες σε βάρος του λογιστή
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2025 | 11:48
Πένθος για τον Κώστα Αγοραστό – «Έφυγε» από την ζωή η μητέρα του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.10.2025 | 10:35
Δ. Κουρέτας: «Οι Βρυξέλες είχαν προτείνει από τον Μάιο πρόγραμμα στοχευμένου εμβολιασμού των ζώων» - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2025 | 10:20
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2025 | 18:45
Πάνε για μπλόκα τέλη Νοέμβρη οι αγρότες- η πανελλαδική συνεδρίασε στη Λάρισα -εκπλήξεις στην παρέλαση; (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2025 | 12:53
Εντυπωσιακό: Λαρισαίοι μαθητές συνομίλησαν ζωντανά με αστροναύτη που βρισκόταν σε δορυφόρο πάνω από τη Λάρισα (φωτο – βίντεο) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.10.2025 | 11:52
Οκτώβριος 1994 και ο εφιάλτης που ξαναζωντάνεψε το 2023 - ΒΟΛΟΣ | 24.10.2025 | 19:59
Λαμπρά εγκαίνια νέου καταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας στον Βόλο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2025 | 19:24
Δυναμική εκκίνηση για το Φεστιβάλ Νεολαίας Λάρισας με συναυλία APON στην κεντρική πλατεία






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed