ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Power Pass: Σήμερα μπαίνουν τα χρήματα – Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή
Πότε η επόμενη πληρωμή για όσους μείναν εκτός σήμερα

Περίπου 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δουν σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου τα χρήματα που δικαιούνται από το Power Pass στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι δικαιούχοι μπορούσαν να δουν στην ειδική εφαρμογή του gov.gr το ποσό που θα τους επιστρεφόταν από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.
Τα… ειδοποιητήρια για τα χρήματα εστάλησαν είτε με SMS είτε με email, ωστόσο υπήρξαν και αυτοί που δεν ειδοποιήθηκαν για την αλλαγή της κατάστασης της αίτησής τους και το είδαν μέσα στο σύστημα.
Το μήνυμα για τα χρήματα
Aπό τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει την αίτησή τους, αναρτήθηκαν χθες ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ. Αν υπάρξει κάποια ανατροπή ή πρόβλημα με την καταβολή των χρημάτων, θα υπάρξει ενημέρωση.
Αυτή τη στιγμή αν μπείτε στο σύστημα το μήνυμα που θα σας εμφανίσει είναι αυτό που βλέπετε και χθες, δηλαδή, πως η αίτησή σας βρίσκεται Υπό εκκαθάριση.
Στη συνέχεια μέχρι να δείτε τα ποσά πιστωμένα θα εμφανιστούν τα εξής τρία μηνύματα:
«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
«Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.
Το μήνυμα («Εγκριθείσα») ενημερώνει ουσιαστικά ότι έχουν μπει τα χρήματα.
Πότε η επόμενη πληρωμή για όσους μείναν εκτός σήμερα
Όσοι μείναν εκτός πληρωμής σήμερα, θα πρέπει να περιμένουν να πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ για τους υπόλοιπους 600.000 δικαιούχους η αποζημίωση θα κατατεθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται στα στοιχεία των δηλώσεων.
Power Pass τον Ιούνιο
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι όσα χρήματα περίσσεψαν θα μοιραστούν αναλογικά και για το ρεύμα του Ιουνίου.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου, για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί. Αν δηλαδή χάσατε την προθεσμία και δεν κάνατε αίτηση, δεν θα μπορέσετε να πάρετε τα χρήματα ούτε για τον έναν μήνα. Επίσης, αν απορρίφθηκε η αίτησή σας, επίσης δεν θα συμπεριλαμβάνεστε στους δικαιούχους.
Για όσους, λοιπόν, εγκρίθηκε ήδη το επίδομα ρεύματος, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου. Το επιπλέον ποσό που θα προκύψει, θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί η υποβολή νέας αίτησης στο σύστημα.
Αντίστοιχα, όταν φτάσει η ώρα της πληρωμής, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με email, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα, με τις ενημερώσεις να καταφθάνουν μαζικά.
Πηγή: in.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:01
Επιπλέον 25 ευρώ για το βαμβάκι, 15 ευρώ στο σιτάρι ως στρεμματική ενίσχυση για το 2025 μέσω των eco-schemes - ΔΙΕΘΝΗ | 18.01.2026 | 11:50
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ευρώπη για τη Γροιλανδία και σηκώνει θύελλα -Έκτακτη σύσκεψη της ΕΕ, σκέψεις για αντίποινα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 11:24
Nτογκούλης: Περιπου 100.000 ΑΦΜ αγροτών απλήρωτα λόγω προβλημάτων ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ., monitoring (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 11:05
Όταν το τσίπουρο έγινε… φάρμακο – Η άγνωστη ιστορία των αποσταγμάτων της Θεσσαλίας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 10:59
Οι «σκληροί» των μπλόκων ετοιμάζονται για συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 10:48
Τακούδης- επικαιροποίηση: Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας- πιθανή χιονόπτωση από Τρίτη στα αστικά κέντρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 10:40
Οδηγίες προστασίας σε περίπτωση χιονοπτώσεων και παγετού της Αυτοτελούς Δ-νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 10:36
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.01.2026 | 12:01
Τακούδης: «Κλειδώνουν» οι χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Θεσσαλίας - Τρίτη προς Τετάρτη χιόνι και μέσα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:05
Λάρισα: Καταδίκη γνωστού γιατρού του Πανεπιστημιακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:40
Δύσκολες ώρες για τον «στρατηγό» του μπλόκου της Νίκαιας Ρίζο Μαρούδα-απεβίωσε ο πατέρας του - ΕΛΛΑΔΑ | 17.01.2026 | 09:35
Χιόνια, βροχές και πολικό ψύχος «χτυπούν» την χώρα από σήμερα – Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:45
Βαρύ πένθος για το Ρίζο Μαρούδα- «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του Κυριαζής Μαρούδας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:46
«Κόμματα μακριά από τα μπλόκα» – Ηχηρή παραίτηση Ιορδάνη Ιωαννίδη από το μπλόκο Νίκαιας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 15:01
Ιωαννίδης Ιορδάνης: «Πάω στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των αγροτών»

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
