ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Νέες παραιτήσεις από την κυβέρνηση – Ο Τζόνσον στο «χείλος του γκρεμού»
Η υπόθεση Πίντσερ πιθανότατα σπρώχνει στην άβυσσο τον Μπόρις Τζόνσον

Το μέλος των Συντηρητικών και υφυπουργός Παιδείας της Βρετανίας Γουίλ Κουίνς ανακοίνωσε την παραίτησή του, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.
Ο Κουίνς επεσήμανε ότι παραιτείται μετά την «ανακριβή» ενημέρωση που είχε για τον διορισμό από τον Τζόνσον ενός πολιτικού εναντίον του οποίου είχαν γίνει καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.
«Σας ευχαριστώ που με συναντήσατε χθες το βράδυ και για την ειλικρινή σας συγγνώμη σχετικά με την ενημέρωση που έλαβα από τον αριθμό 10 (σ.σ της Ντάουνινγκ Στριτ) ενόψει της ενημέρωσης του Τύπου τη Δευτέρα, η οποία τώρα γνωρίζουμε ότι ήταν ανακριβής», ανέφερε στην επιστολή του παραίτησης που έδωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό και η οποία αναρτήθηκε στο Twitter.
«Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση νιώθω ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για τα Παιδιά και τις Οικογένειες, καθώς δέχθηκα και επανέλαβα τις διαβεβαιώσεις αυτές καλή τη πίστει», πρόσθεσε.
Ο Ρόμπιν Γουόκερ, υφυπουργός Παιδείας της βρετανικής κυβέρνησης, παραιτήθηκε από τη θέση του, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά παραιτήσεων, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.
«Τα πρόσφατα γεγονότα μου κατέστησαν σαφές ότι το μεγάλο κόμμα μας (…) έχει παρεκτραπεί από τις βασικές του αποστολές για να επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν την ηγεσία», ανέφερε ο Γουόκερ στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο Twitter.
Βρετανία: Ηχηρές παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών
Λίγο νωρίτερα η Λόρα Τροτ, βουλευτής του κόμματος του Τζόνσον, παραιτήθηκε από τη θέση της στο υπουργείο Μεταφορών. «Η εμπιστοσύνη στην πολιτική είναι και πρέπει πάντα να είναι υψίστης σημασίας, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες αυτή έχει χαθεί», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook.
Στο μεταξύ ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε σήμερα ότι την απόφαση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα λάβει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Όταν ρωτήθηκε, αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Ζαχάουι απάντησε στο LBC: «Ο πρωθυπουργός θα λάβει αυτή την απόφαση».
«Game over» για Τζόνσον;
Αντιμέτωπος με μία ακόμη κρίση -τη μεγαλύτερη της θητείας του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βρετανικού Τύπου- βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, έπειτα από τις παραιτήσεις του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και του υπουργού Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.
«Game over», συμπεραίνει ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας The Times, η σύνταξη της οποίας κρίνει ότι το «λάθος» του κ. Τζόνσον ήταν πως παρέμεινε «γαντζωμένος» στην εξουσία, διότι έτσι «έχασε την εμπιστοσύνη του κόμματός του και της χώρας».
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση» ο επικεφαλής των Συντηρητικών, «που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη 148 βουλευτών στην ψήφο εμπιστοσύνης τον περασμένο μήνα, να ανακτήσει το κύρος του και να ηγηθεί αποτελεσματικά, πράγμα που χρειάζεται η χώρα σε περίοδο οξείας εθνικής κρίσης», συνεχίζει το κείμενο των Τάιμς.
«Κάθε μέρα που παραμένει (στην εξουσία), βαθαίνει την αίσθηση του χάους. Για το καλό της χώρας, πρέπει να φύγει», καταλήγει.
Το σκάνδαλο Πίντσερ
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της εσωκομματικής δυσαρέσκειας ακούει στο όνομα Πίντσερ (αυτός που τσιμπάει). Έπειτα από μια ελάχιστα πειστική σειρά διαψεύσεων, διαφορετικών εκδοχών και κωμικοτραγικών δικαιολογιών, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε χθες συγγνώμη για το γεγονός ότι διόρισε τον βουλευτή Κρις Πίντσερ σε θέση ευθύνης στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος τον είχε χαρακτηρίσει «Πίντσερ όνομα και πράγμα» – ήταν δηλαδή σε πλήρη γνώση του γεγονότος ότι το εν λόγω στέλεχος συνήθιζε να απλώνει το χέρι του σε άνδρες συναδέλφους και μη, ιδίως όταν βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.
Πέρα από την τελευταία καταγγελία, που αφορά την επίθεση εναντίον δύο ανδρών στο εσωτερικό μιας λέσχης του Συντηρητικού Κόμματος, ο Πίντσερ είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση από το προηγούμενο αξίωμά του στην κοινοβουλευτική ομάδα για αντίστοιχο λόγο το 2019 και είχε αντιμετωπίσει καταγγελίες για το 2017.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Τζόνσον προσπάθησε να χειριστεί το θέμα θύμισε σε πολλούς βουλευτές τα πρόσφατα ψέματά του σε σχέση με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Η υπόθεση αυτή τον έφερε στο χείλος της απώλειας της πρωθυπουργίας, ενώ η υπόθεση Πίντσερ πιθανότατα τον σπρώχνει στην άβυσσο.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.01.2026 | 13:26
Παρασκευή 6,2 εκατ. ευρώ για προκαταβολές παγετού στο 80%, Απρίλιο εξόφληση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.01.2026 | 13:19
Πατέρας δύο παιδιών ο 37χρονος που βρέθηκε νεκρός στο γήπεδο της Φαρκαδόνας που συνήθιζε να αθλείται - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:47
Εκδήλωση προβολής έργων μαθητών για το Ολοκαύτωμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:35
Ετήσια Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.01.2026 | 12:26
«Εσπασαν» τα ισόβια για το άγριο φονικό στον Βόλο με θύμα 41χρονο βιοτέχνη - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 11:46
Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα η συνάντηση της πανελλαδικής των μπλόκων στη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.01.2026 | 11:13
Τακούδης:Νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας από το Σάββατο- Δευτέρα χιόνι και πιο χαμηλά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.01.2026 | 10:32
Στ. Μπουκοβάλα - Αγάπη Μπουνόβα, σήμερα το τελευταίο «αντίο» στις δύο Καρδιτσιώτισσες θύματα της Βιολάντα
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:30
Βιολάντα: Επίθεση του Ρουβίκωνα με συνθήματα στο σπίτι του ιδιοκτήτη στα Τρίκαλα- Βίντεο - ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 15:17
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:14
Βιολάντα: Δεν υπήρχαν ανιχνευτές αερίου στο εργοστάσιο και το υπόγειο ήταν αδήλωτο- Τι αναφέρει το πόρισμα των ΤΕΕΜ - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 21:24
Νεκρή τελικά η γυναίκα που παρασύρθηκε από ΙΧ στη Φαλάνη το απόγευμα - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 19:40
Αυτοκίνητο παρέσυρε 45χρονη γυναίκα στη Φαλάνη και την τραυμάτισε σοβαρά - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 08:51
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 00:24
Λαρισαίος φίλαθλος του Δικέφαλου πέθανε από ανακοπή στο άκουσμα της είδησης του πολύνεκρου τροχαίου στη Ρουμανία




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed