ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Δεν έχετε εμπειρία, ούτε βιογραφικό, προσλαμβάνεστε!
MUST READ

Αλυσίδες κορυφαίων ευρωπαϊκών ξενοδοχείων προσλαμβάνουν εργαζόμενους χωρίς εμπειρία ή ακόμα και χωρίς βιογραφικό καθώς στελέχη παραδέχονται ότι οι πρακτικές χαμηλών αμοιβών τα προηγούμενα έτη πλήττουν τον κλάδο, αφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters που υπογράφουν οι Andrew Mills, Corina Pons και Catarina Demony, από την Ντόχα, την Λισαβόνα και την Μαδρίτη.
Χιλιάδες εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τον κλάδο του τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί επέλεξαν να μην επιστρέψουν, βρίσκοντας υψηλότερες αμοιβές αλλού και αφήνοντας τους ξενοδόχους αντιμέτωπους με μια απελπιστική έλλειψη.
Χωρίς προϋπηρεσία
O μεγαλύτερος διαχειριστής ξενοδοχείων στην Ευρώπη, η Accor δοκιμάζει μια νέα πρωτοβουλία για την πρόσληψη ατόμων χωρίς προϋπηρεσία στον κλάδο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sebastien Bazin σε συνέντευξη στο Reuters κατά την διάρκεια του οικονομικού φόρουμ του Κατάρ τον περασμένο μήνα.
Η Accor, που διαχειρίζεται αλυσίδες όπως οι Mercure, Ibis και Fairmont σε περισσότερες από 110 χώρες, χρειάζεται 35.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, είπε.
«Δοκιμάσαμε στη Λυών και στο Μπορντό πριν από δέκα ημέρες και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε συνεντεύξεις χωρίς βιογραφικό, χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και προσλαμβάνονται εντός 24 ωρών», είπε ο Bazin.
Βραχυπρόθεσμα, η Accor αναπληρώνει τα κενά της στη Γαλλία με νέους και μετανάστες, περιορίζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως η μη λειτουργία εστιατορίων για μεσημεριανό γεύμα ή η λειτουργία τους μόνο πέντε ημέρες την εβδομάδα.
«Είναι φοιτητές, άνθρωποι που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική», είπε ο Bazin. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι εκπαιδεύονται για έξι ώρες και μαθαίνουν πάνω στη δουλειά, είπε. Το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού είναι ιδιαίτερα πιεστικό στην Ισπανία και Πορτογαλία, όπου ο τουρισμός, αντιστοιχούσε στο 13% και στο 15% της οικονομίας αντίστοιχα πριν την πανδημία. Οι ξενοδόχοι εκεί προσφέρουν μεγαλύτερες αμοιβές, δωρεάν διαμονή και προνόμια, όπως μπόνους και ασφάλιση υγείας.
Πηγή: ot.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 21:24
Ναι στις δύο συναντήσεις που ζήτησαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων, λέει η κυβέρνηση - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 20:36 | video
Οι φάσεις και τα γκολ από τη νίκη της Αναγέννησης επί της Καβάλας - ΔΙΕΘΝΗ | 11.01.2026 | 19:30
Ιράν: Το καθεστώς κλιμακώνει την καταστολή, στους 598 οι νεκροί - Την Τρίτη η ενημέρωση Τραμπ για τις επιλογές αντίδρασης - ΔΙΕΘΝΗ | 11.01.2026 | 18:26
Ο Τραμπ απειλεί και την Κούβα: Τέρμα το πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, συμφωνία με τις ΗΠΑ «πριν είναι πολύ αργά» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 17:57
Ντελίριο στην Καρδίτσα, στην κορυφή της super league 2 η Αναγέννηση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.01.2026 | 15:17
Πάλι αποκομμένα τα χωριά του Ασπροποτάμου από τα καιρικά φαινόμενα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 15:03
Στον αέρα η λειτουργία των ΚΠΑ σε Θεσσαλία και Ελλάδα-Κοινοβουλευτική Παρέμβαση ουσίας από τον Γεώργιο Ρούντα - ΕΛΛΑΔΑ | 11.01.2026 | 14:31
Χιόνια σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Μακεδονία – Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Φλώρινα
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 11:06
Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε 55χρονος ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο - ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 11:46
Θλίψη: 55χρονος Λαρισαίος έφυγε από την ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 14:03
Στις 13:00 η συνάντηση των αγροτών με τον Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου -ποιοι θα πάνε από τα μπλόκα της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 09:53
Τέσσερις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 17:57
Ντελίριο στην Καρδίτσα, στην κορυφή της super league 2 η Αναγέννηση - ΕΛΛΑΔΑ | 11.01.2026 | 12:12
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έντονο κύμα ψύχους από το απόγευμα, οι περιοχές που θα χιονίσει - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 10:25
Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα τρακτέρ: Μειώνονται σε αριθμό, «γκριζάρουν» σε ηλικία οι Έλληνες αγρότες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.01.2026 | 11:14
Κουρέτας: Γιατί δεν συμφέρει η συμφωνία Mercosur την Ελλάδα

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed