ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Λάρισα: Σε σπίτι «φρούριο» με αλυσίδες στην πόρτα και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη η μητέρα της (ΦΩTO)
Με έβριζε και με εκβίαζε για να μην την καταγγείλω, λέει συγγενής της 76χρονης γυναίκας

Με έβριζε και με εκβίαζε για να μην την καταγγείλω, λέει σήμερα συγγενής της 76χρονης γυναίκας που κρατούσε την κόρη της κλεισμένη μέσα στο σπίτι για δεκαετίες - Το 1980 το κορίτσι είχε διαγνωστεί με διαταραχή αυτισμού

Θεία 51χρονης: «Μιλούσε μόνο τη δική της γλώσσα, ήταν αγρίμι»
Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της υπόθεσης 51χρονης που είχε να βγει από το σπίτι της από τα 9 της χρόνια.
Τώρα λοιπόν που ανοίγουν στόματα, καταγγέλλεται πως η αστυνομία έχει έρθει στο παρελθόν για τρεις φορές για άλλο λόγο και ενημερώθηκε για το δράμα του εγκλεισμού της γυναίκας, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια παρέμβαση.
Η κατάσταση που βίωνε για δεκαετίες ήταν ασύλληπτες, με την 51χρονη να “μιλά μόνο τη δική της γλώσσα” και να συμπεριφέρεται σαν… “ένα παιδί φοβισμένο, ένα αγρίμι”.
Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το δράμα που ζούσε η 51χρονη γυναίκα την οποία κρατούσε φυλακισμένη η μητέρα της για 42 χρόνια στο σπίτι τους στην Λάρισα.
Ολα αποκαλύφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου όταν η 76χρονη μητέρα της εντοπίστηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού τους την ώρα που επέστρεφε από την αγορά.
Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε η 51χρονη κόρη της και όπως διαπιστώθηκε η άτυχη γυναίκα ζούσε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

Η μητέρα της την είχε φυλακίσει στο ίδιο τους το σπίτι από το 1980 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο τότε κορίτσι είχε διαγνωσθεί με διαταραχή αυτισμού.
Με τη δικαιολογία πως δεν ήξερε να χειριστεί τη διαταραχή του παιδιού και ντρεπόταν για το πρόβλημα της κόρης της, η 76χρονη αρχικά δεν την άφηνε να βγαίνει από το σπίτι.

Όσο περνούσαν τα χρόνια δημιούργησε μια φυλακή για το παιδί της. Στο σπίτι τους, στην οδό Ίμβρου, τα παράθυρα έχουν κλείσει με κάγκελα ενώ η αυλόπορτα είναι σφραγισμένη με αλυσίδες θυμίζοντας φρούριο.
Η κατάσταση για την 51χρονη επιδεινώθηκε το 2000 όταν έχασε τον πατέρα της. Από τότε σταμάτησαν και οι επισκέψεις των συγγενών στο σπίτι της οικογένειας.

Σωτήρης Βούλγαρης: Δεν είναι Κωσταλέξι, αλλά η γειτονιά γνώριζε
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνική Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Σωτήρης Βούλγαρης μιλώντας χθες στο Μαγκλαζίνο της Θεσσαλίας επισήμανε οπως η γειτονια γνώριζε για το περιστατικό, ενώ δεν θα το χαρακτήριζε Κωσταλέξι
Οι συγγενείς γνώριζαν για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε το παιδί και παρότρυναν την 76χρονη να αφήσει την κόρη της να βγει έξω. Κάποιοι είχαν καταγγείλει και τη στάση της χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.
«Αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο», δήλωσε για το περιστατικό μια συγγενής της 76χρονης.

Την τραγική κατάσταση φαίνεται πως γνώριζαν και οι γείτονες της οικογένειας οι οποίοι είχαν χρόνια να δουν το πρόσωπο της 51χρονης.
«Θυμάμαι το παιδί μικρό. Από όταν έχασε τον πατέρα της δεν την ξαναείδαμε στο δρόμο. Μόνο από το παράθυρο τη βλέπαμε. Τα τελευταία χρόνια ούτε εκεί δεν έβγαινε. Είχαμε ξεχάσει ότι έχει κόρη», λέει στο protothema.gr μια γειτόνισσα τους.

Η 51χρονη μένει πλέον μόνη της στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας επί της οδού Ιμβρου και δέχεται τη φροντίδα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Λάρισας καθώς και τους συγγενείς της.
- ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:47
Σοκ σε Αλμυρό, Ν. Αγχίαλο – 44χρονη μητέρα δύο παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανάκι - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:43
Θλίψη στον Βόλο για τον χαμό 62χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών – Εφυγε από τη ζωή η Αγγελική Μαγδαληνή Σίμου – Κεφαλά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.04.2026 | 21:39
Φ. Στάθης: επίκειται συνάντηση της επιτροπής προώθησης του φράγματος Μουζακίου με τον Θ. Κοντογεώργη - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:36
Στα Λεχώνια ο Αχιλλέας Μπέος – Επί τάπητος τα θέματα της καθημερινότητας και του νερού - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 21:25
Η τρίτη ηλικία στον Τύρναβο ξαναβρήκε το στέκι της (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 21:19
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Διπλάσια προγράμματα κοινωνικού - ιαματικού τουρισμού για Θεσσαλία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.04.2026 | 21:00
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ο ένας εκ των διευθυντών της ΒΙΟΛΑΝΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ | 27.04.2026 | 20:53
Σοβαρό τροχαίο στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε μητέρα και γιό
- ΕΛΛΑΔΑ | 27.04.2026 | 16:31
Ανατροπή στον καιρό: Omega Block και La Niña χτυπούν – Πότε έρχεται ψυχρή εισβολή, κίνδυνος παγετού στα δέντρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.04.2026 | 11:59
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό αρχές Μάη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- αύριο πιο σαφής πρόβλεψη για πρωτομαγιά (video) - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:47
Σοκ σε Αλμυρό, Ν. Αγχίαλο – 44χρονη μητέρα δύο παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανάκι - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 08:36
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 11:31
Δίκη Τεμπών: Η παράσταση υποστήριξη κατηγορίας από το Δημόσιο για σταθμάρχη και στελέχη ΟΣΕ προκάλεσε οργή στους συγγενείς - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 13:16
Απρόοπτο στη δίκη Τεμπών: ανέβασε πίεση η πρόεδρος και διέκοψε για αύριο -αντιδρά η Κωνσταντοπούλου στην παράσταση δημοσίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.04.2026 | 11:10
Νέος σεισμικός χάρτης: Πέντε ζώνες επικινδυνότητας – Πoυ βρίσκεται η Θεσσαλία - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:43
Θλίψη στον Βόλο για τον χαμό 62χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών – Εφυγε από τη ζωή η Αγγελική Μαγδαληνή Σίμου – Κεφαλά








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed