ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Δεκάχρονη πέθανε από το Blackout Challenge του TikTok - Ζητείται από χρήστες να στραγγαλιστούν με καλώδιο
Θανατηφόρο στάθηκε για ένα 10χρονο κορίτσι από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Θανατηφόρο στάθηκε για ένα 10χρονο κορίτσι από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ένα επικίνδυνο challenge στο TikTok.
Πρόκειται για το "Blackout Challenge" που καλεί τους χρήστες της πλατφόρμας να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο τη στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η οικογένειας της Nylah Anderson κατέθεσε μήνυση εις βάρος της πλατφόρμας, καθώς η 10χρονη βρέθηκε αναίσθητη στο δωμάτιό της. Χρειάστηκε να μπει στην εντατική, όπου και έμεινε για πέντε ημέρες και τελικά έχασε τη ζωή της.
Η οικογένεια της Anderson κατηγορεί το TikTok για προώθηση ελαττωματικού προϊόντος και αμέλεια, λέγοντας ότι το επικίνδυνο challenge προωθήθηκε στο κορίτσι μέσω της σελίδας «for you» στην πλατφόρμα.
"Ο αλγόριθμος αποφάσισε ότι το θανατηφόρο blackout challenge ταίριαζε και πιθανότατα θα ενδιέφερε την 10χρονη Nylah Anderson και ως αποτέλεσμα αυτού, εκείνη πέθανε", αναφέρει η μήνυση της ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok.
Σε ανακοίνωσή της που είχε εκδώσει σχετικά με τον θάνατο του κοριτσιού, η εταιρεία ανέφερε ότι "αυτό το ανησυχητικό challenge, για το οποίο άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από άλλες πηγές πέραν του TikTok, υπήρχε πολύ πριν από την πλατφόρμα μας".
Η μητέρα της 10χρονης, είπε σε συνέντευξή της ότι από τον θάνατο της κόρης της ανακάλυψε ότι η Nylah δεν ήταν το μόνο θύμα του συγκεκριμένου "παιχνιδιού".
"Είναι καιρός να τελειώσουν αυτά τα επικίνδυνα challenge, ώστε άλλες οικογένειες να μην βιώσουν την θλίψη που ζούμε καθημερινά", είπε.
Το συγκεκριμένο challenge εμφανίστηκε και σε άλλες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια ιατροδικαστική ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της Nylah Anderson έδειξε ότι το TikTok χρησιμοποιήθηκε τη στιγμή του συμβάντος, δήλωσε ο Jeffrey Goodman, δικηγόρος της οικογένειας.
Πηγή: news247.gr

- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.01.2026 | 13:26
Παρασκευή 6,2 εκατ. ευρώ για προκαταβολές παγετού στο 80%, Απρίλιο εξόφληση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.01.2026 | 13:19
Πατέρας δύο παιδιών ο 37χρονος που βρέθηκε νεκρός στο γήπεδο της Φαρκαδόνας που συνήθιζε να αθλείται - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:47
Εκδήλωση προβολής έργων μαθητών για το Ολοκαύτωμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:35
Ετήσια Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.01.2026 | 12:26
«Εσπασαν» τα ισόβια για το άγριο φονικό στον Βόλο με θύμα 41χρονο βιοτέχνη - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 11:46
Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα η συνάντηση της πανελλαδικής των μπλόκων στη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.01.2026 | 11:13
Τακούδης:Νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας από το Σάββατο- Δευτέρα χιόνι και πιο χαμηλά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.01.2026 | 10:32
Στ. Μπουκοβάλα - Αγάπη Μπουνόβα, σήμερα το τελευταίο «αντίο» στις δύο Καρδιτσιώτισσες θύματα της Βιολάντα
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:30
Βιολάντα: Επίθεση του Ρουβίκωνα με συνθήματα στο σπίτι του ιδιοκτήτη στα Τρίκαλα- Βίντεο - ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 15:17
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:14
Βιολάντα: Δεν υπήρχαν ανιχνευτές αερίου στο εργοστάσιο και το υπόγειο ήταν αδήλωτο- Τι αναφέρει το πόρισμα των ΤΕΕΜ - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 21:24
Νεκρή τελικά η γυναίκα που παρασύρθηκε από ΙΧ στη Φαλάνη το απόγευμα - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 19:40
Αυτοκίνητο παρέσυρε 45χρονη γυναίκα στη Φαλάνη και την τραυμάτισε σοβαρά - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 08:51
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 00:24
Λαρισαίος φίλαθλος του Δικέφαλου πέθανε από ανακοπή στο άκουσμα της είδησης του πολύνεκρου τροχαίου στη Ρουμανία




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed