ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Άνοιξε πρατήριο με εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής (ΦΩΤΟ)
Στο 21ο χλμ της επαρχιακής οδού Λάρισας - Αγιάς

Πιο κοντά στους πιστούς φέρνει η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς τα εκλεκτά παραδοσιακά και αγνά προϊόντα της με την δημιουργία πρατηρίου στο 21ο χλμ της επαρχιακής οδού Λάρισας Αγιάς.
Εδώ και δύο εβδομάδες οι μοναχές της Ιεράς Μονής ξεκίνησαν την λειτουργία του πρατηρίου θέλοντας να έρθουν ξανά κοντά με τον κόσμο που τόσο στερήθηκαν καθώς δύο χρόνια η μονή παραμένει κλειστή λόγω των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοιού.

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και ανασυστάθηκε από μια ομάδα μοναζουσών το έτος 2000 και βρίσκεται στις πλαγιές του Κισσάβου, μια ώρα απόσταση περίπου από τη Λάρισα σε υψόμετρο 1.080 μέτρων.
Σε φυσιολογικές συνθήκες η Ιερά Μονή δέχεται προσκυνητές καθημερινά όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Για δύο χρόνια όμως παραμένει κλειστή λόγω των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοιού.
Η μοναστική αυτή κοινότητα ορθόδοξων μοναχών από διάφορες χώρες, θέλοντας να έρθει ξανά κοντά με τους προσκυνητές και τον κόσμο που τόσο στερήθηκε όλο αυτό το διάστημα ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες την λειτουργία πρατηρίου με γνωστά παραδοσιακά και αγνά προίόντα της μονής.
Το πρατήριο αυτό λειτουργεί στο 21ο χλμ της. Επαρχιακής Οδού Λάρισας Αγιάς και είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα ενώ με την αλλαγή της θερινής ώρας θα παραμένει ανοικτό ως τις 9.

Στο πρατήριο θα βρείτε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας όπως γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, τουρσιά, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, ακόμα και κρεατικά από την κτηνοτροφική μονάδα που υπάρχει στη Μονή. Η ποιότητα είναι αυτή που τα κάνει να ξεχωρίζουν και να έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά του κόσμου που τα προτιμούν.
Επίσης μη ξεχνάμε το βασικότερο, ότι τα μοναστηριακά προϊόντα είναι ευλογημένα προϊόντα, έχουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις, ενώ και οι συσκευασίες τους είναι πολύ όμορφες. Και όντως μια επίσκεψη στο πρατήριο θα σας εκπλήξει, καθώς εκεί μπορείτε να βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων, που συνεχώς εμπλουτίζονται και ικανοποιούν τους πάντες.





- ΕΛΛΑΔΑ | 26.10.2025 | 22:38
Συγγενής του 52χρονου θύματος ο δράστης του φονικού στα Χανιά - Τον σκότωσε με δύο σφαίρες στο στήθος - ΒΟΛΟΣ | 26.10.2025 | 22:00
Σκιάθος: Viral νύφη έφτασε στην εκκλησία με περιπολικό (Βίντεο) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.10.2025 | 21:29
Τραγωδία στην Κίσσαμο Χανίων -Τον πυροβόλησαν την ώρα που χόρευε στην πίστα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.10.2025 | 20:51
Κ. Χατζηδάκης: Τρία ορόσημα για να βγει ο αγροτικός τομέας από το «μνημόνιo» λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.10.2025 | 20:47
Έρευνα της EFSA: Η ακρίβεια πιέζει, οι ζωονόσοι ανησυχούν, τα φυτοφάρμακα αντεπιτίθενται το νέο άγχος του καταναλωτή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2025 | 20:31
Στη φυλακή οδηγείται ακόμα ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2025 | 20:26
Η «Μάχη» του Αντιπροέδρου της ΝΙΚΗΣ και βουλευτή Λάρισας κ. Ρούντα στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 26.10.2025 | 20:21
Χανιά: Τραγωδία στη γιορτή καστάνου στο Έλος – Νεκρός ο άνδρας μετά από πυροβολισμούς
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2025 | 09:52
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2025 | 23:57
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» σε ηλικία 51 ετών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.10.2025 | 10:33
Καρδίτσα: Σύλληψη υπευθύνου κτηνοτροφικής μονάδας που διατηρούσε ζώα με συμπτώματα ευλογιάς - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 21:39
Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού (0-2) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 17:17
Στάθηκε όρθια με 10 παίκτες η Νίκη Βόλου στο Καυταντζόγλειο (0-0) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 20:49
Πως η Ελλάδα λόγω του εμβολίου για τη βρουκέλωση έχασε τη δυνατότητα να πουλά φρέσκο γάλα σε αντίθεση με την Ιταλία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 13:55
Αξιέπαινη πράξη: Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου θα παρελάσουν στην ξεχασμένη Αργιθέα την Τρίτη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2025 | 09:58
Παρατάνε αμάζευτα τα καστανοπερίβολα σε Κίσαβο και Πήλιο- νέα ασθένεια πλήττει τις καστανιές (video)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed