ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Άνοιξε πρατήριο με εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής (ΦΩΤΟ)
Στο 21ο χλμ της επαρχιακής οδού Λάρισας - Αγιάς

Πιο κοντά στους πιστούς φέρνει η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς τα εκλεκτά παραδοσιακά και αγνά προϊόντα της με την δημιουργία πρατηρίου στο 21ο χλμ της επαρχιακής οδού Λάρισας Αγιάς.
Εδώ και δύο εβδομάδες οι μοναχές της Ιεράς Μονής ξεκίνησαν την λειτουργία του πρατηρίου θέλοντας να έρθουν ξανά κοντά με τον κόσμο που τόσο στερήθηκαν καθώς δύο χρόνια η μονή παραμένει κλειστή λόγω των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοιού.

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και ανασυστάθηκε από μια ομάδα μοναζουσών το έτος 2000 και βρίσκεται στις πλαγιές του Κισσάβου, μια ώρα απόσταση περίπου από τη Λάρισα σε υψόμετρο 1.080 μέτρων.
Σε φυσιολογικές συνθήκες η Ιερά Μονή δέχεται προσκυνητές καθημερινά όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Για δύο χρόνια όμως παραμένει κλειστή λόγω των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοιού.
Η μοναστική αυτή κοινότητα ορθόδοξων μοναχών από διάφορες χώρες, θέλοντας να έρθει ξανά κοντά με τους προσκυνητές και τον κόσμο που τόσο στερήθηκε όλο αυτό το διάστημα ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες την λειτουργία πρατηρίου με γνωστά παραδοσιακά και αγνά προίόντα της μονής.
Το πρατήριο αυτό λειτουργεί στο 21ο χλμ της. Επαρχιακής Οδού Λάρισας Αγιάς και είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα ενώ με την αλλαγή της θερινής ώρας θα παραμένει ανοικτό ως τις 9.

Στο πρατήριο θα βρείτε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας όπως γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, τουρσιά, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, ακόμα και κρεατικά από την κτηνοτροφική μονάδα που υπάρχει στη Μονή. Η ποιότητα είναι αυτή που τα κάνει να ξεχωρίζουν και να έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά του κόσμου που τα προτιμούν.
Επίσης μη ξεχνάμε το βασικότερο, ότι τα μοναστηριακά προϊόντα είναι ευλογημένα προϊόντα, έχουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις, ενώ και οι συσκευασίες τους είναι πολύ όμορφες. Και όντως μια επίσκεψη στο πρατήριο θα σας εκπλήξει, καθώς εκεί μπορείτε να βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων, που συνεχώς εμπλουτίζονται και ικανοποιούν τους πάντες.





- ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 23:17
ΕΟΑΣΝΛ: «Οι μάσκες έπεσαν – Στο κενό το σχέδιο διάσπασης του αγροτικού κινήματος στη Λάρισα» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 23:14
«Ερυθρόλευκος» θρίαμβος απέναντι στην Φενέρ και πρόκριση στον τελικό του Final Four! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:47
Φ. Λαμπρινίδης – Περιφέρεια Θεσσαλίας: Μπλόκο στη χρήση χημικών και Γλυφοσάτης για τον καθαρισμό των οικοπέδων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 22:21
Στ. Χατζηγεωργίου, νευρολόγος: Ανησυχητική η αύξηση πάρκινσον στη Θεσσαλία-(video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 21:39
Σοκ στα Kανάλια Μαγνησίας: Τον βρήκε νεκρό η αδελφή του στο κρεβάτι του - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 21:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Αθανάσιος Δίχρης. - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 20:19
Διάλεξη επιφανών επιγραφολόγων για το ποιοι ήταν οι θεατές του αρχαίου θεάτρου Λάρισας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 16:33
Βόλος: Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 12:17
Χτύπημα της ΑΑΔΕ στο κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου σε 14 πόλεις- Κατασχέθηκαν βυτιοφόρα και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 09:01
Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 48ώρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:24
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:18
Θλίψη στην Αγιά: Απεβίωσε ο Θεολόγος Πασιάς σε ηλικία 53 ετών







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed