ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
35χρονος Βολιώτης αποφάσισε να προσφέρει τον νεφρό του στην 30χρονη αδερφή του, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε λίστα
Η 30χρονη αδερφή του είναι στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση

Ενας 35χρονος Βολιώτης αποφάσισε να προσφέρει τον νεφρό του στην 30χρονη αδερφή του, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε λίστα αναμονής περιμένοντας να κάνει μεταμόσχευση.
Η νεαρή κοπέλα υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία που υφίσταται. Είχε μπει σε λίστα αναμονής και περίμενε, μάταια όμως. Μέχρι που αποφάσισε ο 35χρονος αδερφός της να της δωρίσει τον νεφρό του.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, καθώς έχει την ευθύνη της τήρησης και λειτουργίας της εθνικής λίστας αναμονής. Στις περιπτώσεις που εκδηλώνεται το ενδιαφέρον για δωρεά οργάνου από ζωντανό δότη θα πρέπει να γίνει σειρά από ειδικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμβατότητα. Στη συνέχεια ακολουθεί προεγχειρητικός έλεγχος, για να ανάψει το πράσινο φως και να δρομολογηθεί η επέμβαση. Η μεταμόσχευση νεφρού αποτελεί την ιδανικότερη θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, καθώς μελέτες, από πολλών ετών, έχουν αποδείξει ότι σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα ζωής και αυξημένη επιβίωση.
«Είναι μία θετική εξέλιξη. Μία νεαρή κοπέλα, μέλος του συλλόγου μας, μετά τη γενναία απόφαση του αδερφού της, θα έχει την ευκαιρία να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν και η νέα γυναίκα θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη ζωή της, να κάνει οικογένεια και να απαλλαγεί από την ταλαιπωρία που υφίσταται σήμερα κάνοντας αιμοκάθαρση», επισήμανε ο Βασίλης Γιαννάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Αγιοι Ανάργυροι».
Η πρώτη μεταμόσχευση το 2022
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μεταμόσχευση θα είναι η πρώτη για το 2022 σε λήπτη από τον Νομό Μαγνησίας.
Το 2021 έγιναν τέσσερις μεταμοσχεύσεις που αφορούσαν νεφροπαθείς από την περιοχή. Οι δύο ήταν από πτωματικούς και οι υπόλοιπες από ζωντανούς δότες.
ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.02.2026 | 17:56
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Συναγερμός» ενόψει Πάσχα - Έχουν θανατωθεί πάνω από 476.000 ζώα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 12.02.2026 | 17:46
Βιολάντα: Συγκλονίζει σύζυγος θύματος - Η εγγονή της «αφήνει λουλούδια στη φωτογραφία και κλαίει» - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 17:35
Το αδιαχώρητο στα μπαρ στο κέντρο της Λάρισας- ξεφαντώνουν οι Λαρισαίοι με τους ήχους χάλκινων και κλαρίνου (ΦΩΤΟ+video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.02.2026 | 16:26
Νέος γρίφος Ζαχάροβα με αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια ως Ρώσο πολιτικό - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 16:12
Εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή είχαν συγκροτήσει οι 13 συλληφθέντες στη Μαγνησία – Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο - ΔΙΕΘΝΗ | 12.02.2026 | 16:09
Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στην Κομισιόν για υπόθεση πώλησης ακινήτων 900 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 13:57
Άναψε το κέφι στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφίνο, Αντωνέλα, σουβλάκι και κρασί (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 13:40
Το τσικνίζουν οι Λαρισαίοι με τους ήχους κλαρίνων- πήραν φωτιά οι ψησταριές (ΦΩΤΟ+video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:18
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Μιχάλης Ανατολίτης – «Έφυγε» σε ηλικία 56 ετών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.02.2026 | 10:46
Καρδίτσα: Εφιάλτης για ανήλικη από τον γείτονα - ΒΟΛΟΣ | 11.02.2026 | 12:42
Πλημμύρισαν καλλιέργειες στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 18:48
Τύρναβος: Γυναίκα καταπλακώθηκε από γεωργικό μηχάνημα εν κινήσει (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 10:40
Σοκ 27χρονος Τυρναβίτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.02.2026 | 19:53
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κόμβου Απασχόλησης Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.02.2026 | 14:01
Στόχος πριν το Πάσχα για πληρωμή των Συνδεδεμένων – Πρώτες όσες δεν έχουν παραδόσεις προϊόντος



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed