ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ουκρανία: Σάλος με τη μαζική κυβερνοεπίθεση – Τι ακριβώς συνέβη
Έρευνα διενεργούν οι αρχές στην Ουκρανία για το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων που έπληξαν πάνω από δέκα κυβερνητικούς ιστοτόπους

Έρευνα διενεργούν οι αρχές στην Ουκρανία για το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων που έπληξαν πάνω από δέκα κυβερνητικούς ιστοτόπους, μεταξύ των οποίων τα υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας, αλλά και ιστοσελίδες ξένων πρεσβειών στη χώρα, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Σουηδίας.
Προτού διακοπεί η λειτουργία των ιστοτόπων που δέχθηκαν την κυβερνοεπίθεση, εμφανίστηκε ένα μήνυμα που προειδοποιούσε τους Ουκρανούς «να φοβάστε και να περιμένετε τα χειρότερα».
Η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα κατά τη μαζική κυβερνοεπίθεση και πως ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία άλλων κυβερνητικών ιστοτόπων για προληπτικούς λόγους ώστε να μην δεχθούν κυβερνοεπίθεση.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την μαζική κυβερνοεπίθεση. Ωστόσο, τόνισε ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν.

Το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σημειώθηκε εν μέσω έντασης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, με τη Ρωσία να έχει αναπτύξει περίπου 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Το απόγευμα της Παρασκευής, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε αβάσιμες τις πληροφορίες που μετέδωσαν δυτικά ΜΜΕ ότι η Ρωσία προετοιμάζει μία προκλητική ενέργεια στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για το ζήτημα της Ουκρανίας, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία. Η Μόσχα δεν απέρριψε το ενδεχόμενο για περαιτέρω συνομιλίες.
Η υπηρεσία ασφαλείας SBU της Ουκρανίας ανέφερε ότι μέσα σε μόλις 9 μήνες απέτρεψε 1.200 κυβερνοεπιθέσεις ή «περιστατικά» το 2021.
Κατά την έναρξη της μαζικής κυβερνοεπίθεσης την Παρασκευή, αναρτήθηκε ένα μήνυμα στις ιστοσελίδες που παραβιάστηκαν σε τρεις γλώσσες, στα ουκρανικά, στα ρωσικά και στα πολωνικά.
«Ουκρανέ! Όλα τα προσωπικά σου δεδομένα έχουν μεταφορτωθεί στο δημόσιο διαδίκτυο», ανέφερε το μήνυμα, προσθέτοντας: «Αυτό είναι για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σου».
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέ Μπορέλ, ανέφερε ότι η Ε.Ε. κινητοποιεί όλους τους πόρους της για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει αυτού του είδους την κυβερνοεπίθεση.
Το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε ιστοτόπους της κυβέρνησης της Ουκρανίας καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Το ΝΑΤΟ έχει συνεργαστεί στενά με την Ουκρανία για χρόνια για να βοηθήσει στην ενίσχυση της άμυνας στον κυβερνοχώρο. Εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο στις Βρυξέλλες ανταλλάσσουν πληροφορίες με τους Ουκρανούς ομολόγους τους σχετικά με τις τρέχουσες κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο» δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.
Πηγές: Reuters, BBC
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.06.2026 | 12:21
Γιώργος Σουφλιάς: Ο «Σαρακατσάνος» της Νέας Δημοκρατίας που δεν έγινε πρόεδρος - Έφυγε ήσυχα στα 85 του ο τελευταίος «βαρόνος - ΕΛΛΑΔΑ | 06.06.2026 | 12:02
Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Την χτυπούσε στην κοιλιά και έχανε τα παιδιά» - ΛΑΡΙΣΑ | 06.06.2026 | 11:57
Λάρισα: Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ η λεία της οργάνωσης με τις «χρυσές λίρες» – Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΔΑΟΕ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.06.2026 | 11:31
Προς εκπόνηση η μελέτη για τη δημιουργία χώρου δασικής αναψυχής στη λίμνη Στεφανιάδα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.06.2026 | 11:27
Στόχος 600 εκατ. ευρώ στην πληρωμή Ιουνίου, στο 100% των ΟΣΔΕ, όχι δειγματοληπτικά οι έλεγχοι ΑΑΔΕ - ΛΑΡΙΣΑ | 06.06.2026 | 11:21
Θλίψη στη Λάρισα για το θάνατο του Γιώργου Σουφλιά - ΒΟΛΟΣ | 06.06.2026 | 11:18
Κέρδισε και πάλι τις εντυπώσεις το 7ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Ομάδων Μαγνησίας στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 06.06.2026 | 11:14
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.06.2026 | 12:54
Τακούδης: καλές οι καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλία μέχρι την άλλη Παρασκευή με μικρες αστάθειες - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 21:44
Πλήθος κόσμου στο μεγάλο αφιέρωμα στη λαογραφία στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 21:58
Θλίψη στη Λάρισα και τον πολιτικό κόσμο: Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 21:53
Λάρισα: Νέα σύλληψη για κύκλωμα απάτης και εκβιασμών στη Γιάννουλη - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 09:40
Εγκαινιάστηκε χθες η 25η Έκθεση βιβλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 13:17
Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών στο πάρκο Αλκαζάρ για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 05.06.2026 | 02:27
Τροχαίο δυστύχημα στην Καλλιθέα: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας που παρέσυρε πεζή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 08:57
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed