ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ουκρανία: Σάλος με τη μαζική κυβερνοεπίθεση – Τι ακριβώς συνέβη
Έρευνα διενεργούν οι αρχές στην Ουκρανία για το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων που έπληξαν πάνω από δέκα κυβερνητικούς ιστοτόπους

Έρευνα διενεργούν οι αρχές στην Ουκρανία για το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων που έπληξαν πάνω από δέκα κυβερνητικούς ιστοτόπους, μεταξύ των οποίων τα υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας, αλλά και ιστοσελίδες ξένων πρεσβειών στη χώρα, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Σουηδίας.
Προτού διακοπεί η λειτουργία των ιστοτόπων που δέχθηκαν την κυβερνοεπίθεση, εμφανίστηκε ένα μήνυμα που προειδοποιούσε τους Ουκρανούς «να φοβάστε και να περιμένετε τα χειρότερα».
Η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα κατά τη μαζική κυβερνοεπίθεση και πως ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία άλλων κυβερνητικών ιστοτόπων για προληπτικούς λόγους ώστε να μην δεχθούν κυβερνοεπίθεση.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την μαζική κυβερνοεπίθεση. Ωστόσο, τόνισε ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν.

Το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σημειώθηκε εν μέσω έντασης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, με τη Ρωσία να έχει αναπτύξει περίπου 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Το απόγευμα της Παρασκευής, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε αβάσιμες τις πληροφορίες που μετέδωσαν δυτικά ΜΜΕ ότι η Ρωσία προετοιμάζει μία προκλητική ενέργεια στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για το ζήτημα της Ουκρανίας, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία. Η Μόσχα δεν απέρριψε το ενδεχόμενο για περαιτέρω συνομιλίες.
Η υπηρεσία ασφαλείας SBU της Ουκρανίας ανέφερε ότι μέσα σε μόλις 9 μήνες απέτρεψε 1.200 κυβερνοεπιθέσεις ή «περιστατικά» το 2021.
Κατά την έναρξη της μαζικής κυβερνοεπίθεσης την Παρασκευή, αναρτήθηκε ένα μήνυμα στις ιστοσελίδες που παραβιάστηκαν σε τρεις γλώσσες, στα ουκρανικά, στα ρωσικά και στα πολωνικά.
«Ουκρανέ! Όλα τα προσωπικά σου δεδομένα έχουν μεταφορτωθεί στο δημόσιο διαδίκτυο», ανέφερε το μήνυμα, προσθέτοντας: «Αυτό είναι για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σου».
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέ Μπορέλ, ανέφερε ότι η Ε.Ε. κινητοποιεί όλους τους πόρους της για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει αυτού του είδους την κυβερνοεπίθεση.
Το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε ιστοτόπους της κυβέρνησης της Ουκρανίας καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Το ΝΑΤΟ έχει συνεργαστεί στενά με την Ουκρανία για χρόνια για να βοηθήσει στην ενίσχυση της άμυνας στον κυβερνοχώρο. Εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο στις Βρυξέλλες ανταλλάσσουν πληροφορίες με τους Ουκρανούς ομολόγους τους σχετικά με τις τρέχουσες κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο» δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.
Πηγές: Reuters, BBC
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.03.2026 | 22:08
«Δυνητικά επικίνδυνη» η κακοκαιρία Erminio: Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο - ΔΙΕΘΝΗ | 31.03.2026 | 21:31
Πεζεσκιάν: «Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τέλος στον πόλεμο» - Ο βασικός όρος του Ιράν - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.03.2026 | 21:17
ΥΠΑΑΤ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τις έκτακτες προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς - ΕΛΛΑΔΑ | 31.03.2026 | 20:37
Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα - ΕΛΛΑΔΑ | 31.03.2026 | 20:19
Αγρίνιο: Ληστής σε βενζινάδικο αφαίρεσε 695 ευρώ και παρέδωσε 700 – Εξομολογήθηκε και παραδόθηκε με την συνοδεία ιερέα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.03.2026 | 20:10
Θρήνος στα Τρίκαλα: Νεκρός 28χρονος νοσηλευτής του τοπικού νοσοκομείου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 19:43
Λαγουβάρδος,Τακούδης συμφωνούν από αύριο απόγευμα η πιο δύσκολη φάση της κακοκαιρίας -κίνδυνος πλημμυρών από Ενιπέα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.03.2026 | 19:11
Στο Δήμο Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης την Τετάρτη 1η Απριλίου
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 18:35
Λάρισα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της οικογένειας που συνελήφθησαν για απάτες με χρυσές λίρες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.03.2026 | 19:11
Στο Δήμο Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης την Τετάρτη 1η Απριλίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 19:43
Λαγουβάρδος,Τακούδης συμφωνούν από αύριο απόγευμα η πιο δύσκολη φάση της κακοκαιρίας -κίνδυνος πλημμυρών από Ενιπέα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 10:43
Καιρός - Αρναούτογλου: Προσοχή - Πολύ νερό στη Θεσσαλία και την Αττική, θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.03.2026 | 10:14
Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Είστε ψευδολόγος, συκοφάντης και υβριστής - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 13:30
Συνέδριο ιστορίας και πολιτισμού της Θεσσαλίας- Οργανώνεται ξανά μετά από είκοσι χρόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 10:18
Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.03.2026 | 20:10
Θρήνος στα Τρίκαλα: Νεκρός 28χρονος νοσηλευτής του τοπικού νοσοκομείου










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed