ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
To ΤikTok ήταν ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις το 2021, νικώντας ακόμη και την Google
Το TikTok ήταν πραγματικά παντού τη φετινή χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού που προκαλεί τσουνάμι κρουσμάτων σε Ελλάδα αλλά και όπου αλλού έχει εμφανιστεί, δύο ακόμη όροι έκαναν την εμφάνισή τους στις απαρχές του 2022. Πρόκειται για τη florona και τη Delmikron.
Αρχικά πρέπει να διευκρινιστεί πως ότι και οι δύο όροι δεν αναφέρονται σε κάποιο νέο στέλεχος του SARS-CoV-2, αλλά σε συνύπαρξη του στελέχους Όμικρον είτε με το στέλεχος Δέλτα (Delmicron) είτε με την εποχική γρίπη (Florona).
Σύμφωνα με την Cloudflare, νέα έρευνα δείχνει ότι η εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο βρισκόταν στην κορυφή των τσαρτ τον Φεβρουάριο, παραμένοντας, γενικά, στην πρώτη θέση των κατατάξεων από τον Αύγουστο και έπειτα
Το TikTok ήταν πραγματικά παντού τη φετινή χρονιά.
Η εφαρμογή, γνωστή για τα ανόητα χορευτικά βίντεό της, ήταν ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις, παγκοσμίως, στο Διαδίκτυο, για το 2021, ξεπερνώντας τον περσινό ηγέτη, την Google, της Alphabet, σύμφωνα με την εταιρεία υποδομής cloud, Cloudflare, η παρακολουθεί την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο.
Η εφαρμογή, που ανήκει στην ByteDance Ltd., με έδρα το Πεκίνο, σημείωσε ραγδαία άνοδο, προσελκύοντας περισσότερους χρήστες με τον μυστικό αλγόριθμό της, ο οποίος προβάλλει σε κάθε χρήση τα βίντεο που θα ήθελε o ίδιος να δει. Έχει κάνει γνωστούς τους influencer χορού, Addison Rae και Charli D’Amelio, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πάρουν ρόλους σε τηλεοπτικές εκπομπές, διαφημίσεις και ταινίες.
Στις αρχές του φετινού έτους, η TikTok εκτίμησε ότι είχε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες.
Όπως και άλλοι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και το TikTok έχει κι αυτό τη σκοτεινή του πλευρά. Οι αλγόριθμοι της εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο μπορούν να οδηγήσουν ανηλίκους σε προβολή βίντεο που να περιέχουν σεξ, ναρκωτικά ή να σχετίζονται με διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με έρευνες της Wall Street Journal.
Η TikTok δεν προέβη σε περαιτέρω σχολιασμούς την Τετάρτη.
Η Cloudflare εκτίμησε ότι το TikTok άρχισε για πρώτη φορά να βρίσκεται στην κορυφή των τσαρτ ως ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις παγκοσμίως, τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η δημοτικότητά του αυξήθηκε τον Αύγουστο και, έπειτα, διατήρησε την πρώτη θέση και για το υπόλοιπο έτος.
Για την κατάταξή της, η Cloudflare ισχυρίσθηκε ότι χρησιμοποιεί δεδομένα τα οποία βασίζονται σε παγκόσμια μοτίβα κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων οι εφαρμογές αλλά και η επισκεψιμότητα ενός ιστότοπου μέσω κάποιου προγράμματος περιήγησης ιστού.
Το TikTok κατέλαβε την έβδομη θέση στην κατάταξη, πέρυσι, ωστόσο, η Cloudflare κατέγραψε μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2020, καθώς άρχισε να παρακολουθεί την κυκλοφορία στον Διαδίκτυο τον Σεπτέμβριο του 2020.
Η Google, η οποία περιλαμβάνει τη λειτουργία αναζήτησής της, τους χάρτες της, το εργαλείο μετάφρασης και άλλες υπηρεσίες, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, τη φετινή χρονιά. Ακολούθησαν το Facebook της Meta Platforms, η Microsoft, η Apple, η Amazon, η Netflix, το YouTube της Alphabet, το Twitter και το WhatsApp της Meta, σύμφωνα με την Cloudflare.
Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Instagram της Meta κατέλαβε χαμηλότερη θέση στη λίστα του 2021 και αντικαταστάθηκε από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, σύμφωνα με την Cloudflare.
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 16:12
Στη Λάρισα αύριο ο Σωκράτης Φάμελλος για την ευλογιά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.09.2025 | 13:25
Τα τρακτέρ στον κόμβο του Ε-65, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις προσβάσεις στον αυτοκινητόδρομο (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 13:08
Η ευλογιά απειλεί τώρα τη φέτα: Ακόμη και για ελλείψεις στην αγορά, μιλούν οι κτηνοτρόφοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 12:42
Τσιάρας για την ευλογιά των προβάτων: Αδικαιολόγητες οι ανατιμήσεις στο κρέας – Τι είπε για το εμβόλιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.09.2025 | 12:31
Κουρέτας: Η κτηνοτροφία στη Θεσσαλία κινδυνεύει – Δημιουργούμε 17 απολυμαντικούς σταθμούς - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 11:20
Τέμπη: Από… παραμόρφωση των τρένων η φονική έκρηξη – Η εισαγγελική πρόταση - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 11:15
Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στονΤύρναβο - ΒΟΛΟΣ | 18.09.2025 | 11:12
Μπαράζ κλοπών αυτοκινήτων στο Διμήνι – Αγνωστοι δράστες έκλεψαν δύο φορτηγά
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 21:43
Είπε αλήθειες στους κτηνοτρόφους ο Δημήτρης Κουρέτας, για το εμβόλιο μη λογαριάζοντας πολιτικό κόστος (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 12:43
Ένταση από τους κτηνοτρόφους στην περιφέρεια για το εμβόλιο- Κουρέτας: απολυμαντικοί σταθμοί σε όλη τη Θεσσαλία (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 09:16
Η ευλογιά των προβάτων περνάει στο… τραπέζι: Ξεφεύγουν οι τιμές, κίνδυνος για γάλα, φέτα και κιμά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 08:17
Έμποροι αγοράζουν στα 17 λεπτά το κιλό το καλαμπόκι από Καρδίτσα λόγω ευλογιάς, όταν η τρέχουσα τιμή είναι 21 λεπτά (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 11:28
Πανελλαδική διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην περιφέρεια -ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και εμβόλιο για την ευλογιά (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 15:24
Θλίψη για το Λαρισινό μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γεωργόπουλος - ΕΛΛΑΔΑ | 17.09.2025 | 09:40
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότες έπαιρναν επιδότηση για ξένο χωράφι και ο ιδιοκτήτης δεν είχε ιδέα! - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 09:42
Φυτεία «μαμούθ» με πάνω από 5.000 δενδρύλλια χασίς στον Όλυμπο