ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Εντείνονται οι φήμες για «λουκέτο» στις εξέδρες
Την προσεχή Τρίτη θα γνωρίζουμε αν θα επιστρέψουμε στο... "παρελθόν"

Η αστυνομία ζήτησε την αναβολή του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού, αλλά και του Ιωνικός-ΠΑΟΚ, λόγω των μέτρων για την επέτειο θανάτου του Γρηγορόπουλου.
Η αντίδραση της Λίγκας ήταν άμεση, ξεκαθαρίζοντας πως είναι κάθετα αντίθετη, μια και το καλεντάρι της φετινής σεζόν είναι εξαιρετικά ασφυκτικό.
Απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, τα πράγματα μοιάζουν να είναι πιο σοβαρά, καθώς η απόφαση της αστυνομίας γι’ αναβολή των δύο παιχνιδιών είναι μη αναστρέψιμη και η αιτία των αναβολών είναι πιο «βαθιά»: τις τελευταίες ώρες αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο η φημολογία που θέλει την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το να μπει λουκέτο σε όλες τις εξέδρες ανεξαιρέτως, λόγω της πανδημίας.
H ελληνική κυβέρνηση την προσεχή Τρίτη θα ανακοινώσει και το ότι οι αγώνες από εδώ και πέρα θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας, μιας και υπάρχει έντονος προβληματισμός για την μη τήρηση των μέτρων, συνδυαστικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και την άυξηση των κρουσμάτων.
Μάλιστα, υπάρχει ήδη το «πρότυπο», το οποίο δεν είναι άλλο από το βαυαρικό μοντέλο: εδώ και 3 ημέρες ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας έχει ανακοινώσει επισήμως πως η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα θα απαγορευτεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.
Το συγκεκριμένο μέτρο «χτυπάει» φυσικά την Μπάγερν Μονάχου (που θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο την Μπαρτσελόνα στις 8 του μηνός), αλλά το πιάνει και τις Αούσμπουργκ και Γκρόιτερ Φιρτ, που επίσης θ’ αγωνιστούν χωρίς την παρουσία των φιλάθλων τους. Μάλιστα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των συλλόγων, το μέτρο δεν αποκλείεται να «επεκταθεί» σε ολόκληρη την Γερμανία, μετά την συνάντηση των επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Μάλιστα, προς την απόφαση για παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών συνηγορεί και η χθεσινή προειδοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Προστασίας του πολίτη, ο οποίος «απείλησε» πως τα γήπεδα θα κλείσουν επειδή οι φίλαθλοι δε φοράνε μάσκες.
Η συγκεκριμένη ατάκα μαρτυρά την τάση, δείχνοντας πως οι ειδήμονες ψάχνουν για… άλλοθι και μπορεί να επικαλεστούν από τα όσα έγιναν στην Τούμπα μέχρι, όπως προείπαμε, τη μη χρήση μάσκας.
Η φημολογία λέει ότι επίκεινται ανακοινώσεις την προσεχή Τρίτη, και άπαντες ευελπιστούν φυσικά να μην γίνουν πραγματικότητα και να παραμείνει απλά σε επίπεδο κινδυνολογίας.
Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, επομένως, πως αν πράγματι αποφασιστεί το κεκλεισμένων των θυρών, τότε οι ομάδες θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά, αφού κατ’ ουσίαν θα πρόκειται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν χωρίς την παρουσία του κόσμου- και τα έσοδα, φυσικά, που αυτή αποφέρει στους συλλόγους.
Εξίσου άσχημη τροπή θα είναι, βεβαίως, και για τους ίδιους τους φιλάθλους, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και τεράστιας ψυχολογικής πίεσης θα στερηθούν ένα από τα τελευταία… αποκούμπια χαλάρωσης.
Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν…
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 20:26
Δαναλάτος: Καταστροφική η Mercosur για τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα- η Ιταλία πήρε γενναία ανταλλάγματα (video) - ΒΟΛΟΣ | 24.01.2026 | 20:04
Νέα υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο του «εναγκαλισμού» εξιχνιάστηκε στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2026 | 19:57
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τεμπών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 19:36
Α. Συρίγος: Σκληρές αλήθειες από Αμερικανό υπουργό στο Νταβός για το τέλος της Ευρώπης (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.01.2026 | 19:08
Άριστη η κατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου στη λίμνη Πλαστήρα μετά τις χιονοπτώσεις -όμορφες εικόνες - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 18:58
Περιπέτεια για την Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με πνευμονία -Η κατάσταση της υγείας της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:43
Κυρανάκης για σιδηρόδρομο: Τα εργοτάξια στη Θεσσαλία βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2026 | 18:39
Κέλλας: Θεσμική τομή η νέα ΚΥΑ για τους βοσκότοπους
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 14:43
Τακούδης: Νέες ασθενέστερες χιονοπτώσεις από Δευτερα στα δυτικά και νότια ορεινά της Θεσσαλίας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 15:20
Για αρχές Μαρτίου οι πληρωμές τσεκ μετά τις διορθώσεις ΟΣΔΕ 2025, μένουν ακόμη αδιάθετα περίπου 112 εκατ. ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 09:59
45χρονη μεθυσμένη οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό της σε χαντάκι – Της είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα από το 2022 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.01.2026 | 09:46
Τρικαλινό κτηνοτρόφο έπιασε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για απάτες… αλλά πληρώνεται κανονικά από ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 15:11
Τα άλογα, οι λύκοι και οι πέντε κάτοικοι του χειμώνα στο Περιβόλι Γρεβενών - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 18:58
Περιπέτεια για την Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με πνευμονία -Η κατάσταση της υγείας της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:34
Αγοραστός: Η Θεσσαλία δεν χρειάζεται αφηγήματα, χρειάζεται έργα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 20:26
Δαναλάτος: Καταστροφική η Mercosur για τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα- η Ιταλία πήρε γενναία ανταλλάγματα (video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
