ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στην Καρδίτσα «ψάρευε» πελάτες σε εκκλησίες
αντάλλασσε το πολύτιμο έγγραφο με εκατοντάδες ευρώ

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στην Καρδίτσα φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος. Όπως αποκαλύπτει, η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από 7 άτομα με εγκέφαλο την 44χρονη υπάλληλο του κέντρου Υγείας Παλαμά.
Όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος κάτω από την 44χρονη βρίσκονταν 4 συγγενείς της, δύο άντρες και δύο γυναίκες και μία νοσηλεύτρια. Ο έβδομος ήταν ένας εργαζόμενος που είχε το ρόλο του μεσολαβητή.
Τα μέλη της οργάνωσης
Κατηγορούνται ότι έκαναν 68 εικονικούς εμβολιασμούς σε 46 άτομα, με 22 από αυτά να εμφανίζονται ως πλήρως εμβολιασμένα και με τη δεύτερη δόση.
Τα μέλη του κυκλώματος ψάρευαν όσους ήθελαν πλαστό πιστοποιητικό στις εκκλησίες, πάντα όμως έναντι αμοιβής.
Το κόλπο με τα φιαλίδια
Η φερόμενη ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με τα όσα ή ίδια κατέθεσε, χρησιμοποιούσε τις υπολειπόμενες δόσεις στα φιαλίδια του εμβολίου Pfizer για τους εικονικούς εμβολιασμούς.
Κάθε φιαλίδιο διαθέτει έξι δόσεις και στο τέλος της ημέρας εάν δεν χρησιμοποιηθούν, καταστρέφονται καθώς φέρουν ημερομηνία λήξης ολίγων ωρών. Με αυτόν τον τρόπο, ένας αριθμός δόσεων (κάτω των έξι ημερησίως) που θεωρητικά καταστρεφόταν, μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στη δήλωση εικονικών εμβολιασμών.
«Δεν μπορούν να λέγονται πράγματα χωρίς να τεκμηριώνονται για την άμοιρη εντολέα μου ότι πήρε λεφτά», ανέφερε ο δικηγόρος της 44χρονης.
Η ταρίφα για τους εικονικούς εμβολιασμούς ήταν από 300 έως 600 ευρώ.
«Οι τραπεζικές συναλλαγές που είχα με τους συγγενείς μου ήταν στο πλαίσιο αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ μας καθώς και για έξοδα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και το ταφικό μνημείο της μητέρας μας η οποία απεβίωσε», αναφέρει η 44χρπονη.
Η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του κυκλώματος ήταν σύνθετος, επαγγελματικός, ψάρευαν κόσμο στις εκκλησίες και ερευνάται και ο ρόλος αστυνομικού.
Πρόκειται για δράση οικογένειας 10 αδερφών, που έστελναν τα χρηματικά ποσά ο ένας στον λογαριασμό του άλλου. Επίσης ερευνάται και η εμπλοκή αστυνομικού που φέρεται να έχει συγγενική σχέση με κεντρικό άτομο του κυκλώματος.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.11.2025 | 12:51
Κουρέτας: Στρατηγικό σχέδιο για καταπολέμηση ευλογιάς με εμβόλια, μέτρα βιοασφάλειας (ΦΩTO) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 11:17
Υποβάλλεται το πλάνο για την ορθή καταβολή των επιδοτήσεων, στην κρίση του Χάνσεν η προκαταβολή βασικής - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 11:11
Διαμαρτυρία από τους διανομείς της Λάρισας- ενημερώνουν τον κόσμο με φυλλάδια στην κεντρική πλατεία (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 11:07
Καμία αναφορά στην περιοδεία Ανδρουλάκη στη Θεσσαλία για Αχελώο... - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 10:13
Όλα τα ονόματα των υποψηφίων για τα κομματικά όργανα της ΝΔ στην Π.Ε. Λάρισας (λίστα) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.11.2025 | 10:02
Τρίκαλα: Έκλεβε επί τρία χρόνια το ταμείο fast food - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 09:57
Απάντηση από ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της Νιτρορύπανσης ζητούν οι Διαχειριστικές Αρχές - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 09:57
Ο μανάβης από τη Λάρισα ενθουσίασε την Παπαρίζου και εξασφάλισε θέση στο Voice! 
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.11.2025 | 20:42
Θρήνος στα Τρίκαλα για το χαμό 38χρονου αστυνομικού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 09:45
Ανοδική κίνηση για 45 λεπτά στο βαμβάκι μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 13:40
Πράσινο φως από ΕΛΓΑ για ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων στους παραγωγούς σιτηρών το 2024 ύψους 77 εκ. ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.11.2025 | 11:46
Τακούδης: Προσοχή καταιγίδες Τρίτη βράδυ σε Πήλιο, παράλια Λάρισας, Σποράδες -Ψυχρή λίμνη «κυκλώνει» την Ελλάδα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 15:46
Βγήκε καραμπίνα σε γραφείο στη Λάρισα !– Δύο συλλήψεις μετά από απειλές - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 23:05
Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων με τέσσερις τραυματίες (οι δύο σοβαρά) έξω από τη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 03.11.2025 | 09:48
Βόλος: Βασανιστικά τα ερωτήματα 40 μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του Ιάσονα Ποπώλη – Νέα στοιχεία στο φως - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 09:50
Καταγγελία Λαρισαίας για επικίνδυνη και παράνομη χρήση πυροβόλου όπλου από κυνηγούς στη Νάουσα (ΒΙΝΤΕΟ) 





































 Facebook
 Twitter
 Youtube
 RSS Feed