ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Υπεγράφη η σύμβαση για τη βιοκλιματική ανάπλαση της περιφερειακής οδού στα Φάρσαλα
Χρηματοδοτείται από το Πράσινο ταμείο με 292725 ευρώ και 121,275 από το δήμο Φαρσάλων

Υπεγράφη η σύμβαση για ένα σπουδαίο έργο στα Φάρσαλα: Τη βιοκλιματική ανάπλαση της περιφερειακής οδού
Ένα σπουδαίο έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή δρομολογήθηκε την Παρασκευή με την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής του από το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και τον ανάδοχο. Πρόκειται για το έργο «Αστικές αναπλάσεις πόλεως Φαρσάλων ΙΙ (περιφερειακός δρόμος)» που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Πράσινου Ταμείου με το ποσό των 292.725 ευρώ και από πόρους του δήμου Φαρσάλων με το ποσό των 121.275 ευρώ.
Το έργο που έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στη αειφορία και στην βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης, προβλέπει την εκτέλεση εργασιών σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού διαμόρφωσης του νότιου πεζοδρομίου, στην περιφερειακή οδό της πόλης των Φαρσάλων, από τη διασταύρωση αυτής με την οδό Βόλου ως τη διασταύρωση με την οδό Λαμίας. Το πεζοδρόμιο που θα ανακατασκευαστεί θα είναι συνολικού πλάτους 3 μέτρων.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες επεμβάσεις:
Καθαίρεση ασφαλτοσκυροδέματος όπου απαιτηθεί, εκσκαφές, αφαίρεση φυτικής γης, μόρφωση επιφάνειας εδάφους, επιχώσεις, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δέντρων περιφερειακά του πεζοδρομίου σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη, εργασίες κατασκευής αποχέτευσης όμβριων υδάτων, τελική διαμόρφωση πεζοδρομίων με κατάλληλο υλικό εδαφοκάλυψης που θα διευκολύνει την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών. Με την ανακατασκευή και διαμόρφωση του πεζοδρομίου θα επιτραπεί η περιφερειακή διασύνδεση των σχολικών εγκαταστάσεων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης στο σύνολο του βόρειου τόξου της πόλης των Φαρσάλων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την πόλη και το δήμο μας, γιατί σήμερα υπεγράφη η σύμβαση ενός έργου που θα αλλάξει άρδην την εικόνα των Φαρσάλων. Με τη βιοκλιματική ανάπλαση κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς μία πόλη περισσότερο ανθρώπινη, καλαίσθητη, πράσινη, με καλύτερο μικροκλίμα. Μία πόλη που θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους της.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για την αγαστή συνεργασία που οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα».
Σημειώνεται τέλος πως το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.04.2026 | 18:24
Λάρισα: Το κέντρο ασφυκτιεί, οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται, οι επισκέπτες… εγκαταλείπουν! - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 18:08
Έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή ο 43χρονος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δούνας - ΒΟΛΟΣ | 25.04.2026 | 17:10
«Ασπρόμαυρη» η παραλία του Βόλου: Συνθήματα και πυρσοί από φίλους του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ (videos) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.04.2026 | 16:38
Κίνδυνος αποκλεισμού από ενισχύσεις για παραγωγούς λόγω εκκρεμοτήτων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.04.2026 | 15:32
Μητσοτάκης: «Μπετόν αρμέ» η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής – Μακρόν: Η συμμαχία μας ενισχύει την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 15:22
Πανικός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και κάηκε ολοσχερώς - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 14:22
Λάρισα: Οι «ήρωες των 5 λεπτών» του ΕΚΑΒ σώζουν ζωές καθημερινά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.04.2026 | 12:26
Στο Μαξίμου Μητσοτάκης – Μακρόν, ανανεώνουν την αμυντική συνεργασία – Όσα έγιναν κατά την επιθεώρηση στη φρεγάτα «Κίμων»
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 12:02
Σοκ στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 14:22
Λάρισα: Οι «ήρωες των 5 λεπτών» του ΕΚΑΒ σώζουν ζωές καθημερινά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:27
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 15:22
Πανικός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και κάηκε ολοσχερώς - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 18:10
Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει «μεταβολή της κατάστασης των πειστηρίων» - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:43
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα χωριό της Ελασσόνας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.04.2026 | 11:09
Τσερνόμπιλ, 40 χρόνια μετά: H Καρδίτσα, η Νάουσα και η Αθήνα στις περιοχές που επηρεάστηκαν από το ραδιενεργό νέφος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.04.2026 | 09:00
«Βιολάντα»: «Μπλόκο» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο αίτημα επαναλειτουργίας του δεύτερου εργοστασίου









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed