ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Γέμισε η ΜΕΘ και οι απλές κλίνες Κορονοιού στο Αχιλλοπούλειο- Θερίζει τους ανεμβολίαστους η πανδημία
Στο κόκκινο απο χθες η Μαγνησία

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη Μαγνησία προκαλεί σημαντικές απώλειες πολιτών.Ο κορονοϊός θερίζει στους ανεμβολίαστους.Το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται δύο ακόμη θύματα της πανδημίας. Πρόκειται για δύο γυναίκες, 60 και 85 χρόνων αντίστοιχα.Η σημαντική επιδημιολογική επιβάρυνση της Μαγνησίας, σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, παραπέμπει πλέον ευθέως σε «πισωγύρισμα» της πανδημίας. Από χθες η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας «κοκκίνισε» πάλι στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Πρακτικά δεν αλλάζει κάτι στον νομό σε επίπεδο περιορισμών, όμως η αλλαγή επιπέδου συνιστά ένα ηχηρό καμπανάκι ότι η περιοχή μας βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού».Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 90 νέες μολύνσεις κορονοϊού, ενώ αυξημένα επίσης είναι τα θετικά κρούσματα που επιβεβαιώνονται καθημερινά στα rapid test.
Υπολογίζεται ότι από τους περίπου 20 πολίτες, που έχουν καταλήξει το τελευταίο διάστημα από επιπλοκές του κορονοϊού, το 98% αφορά σε άτομα που ήταν ανεμβολίαστα. Το ίδιο υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων καταγράφεται και σε επίπεδο νοσηλειών στο Νοσοκομείο Βόλου.Στην κλινική νοσηλεύονται 26 ασθενείς με βαριά συμπτώματα κορονοϊού, ενώ στη ΜΕΘ δίνουν μάχη για να ανακάμψουν τρεις ασθενείς διασωληνωμένοι, δύο άνδρες 68 και 72 ετών και μία γυναίκα 55 ετών, όλοι ανεμβολίαστοι.Χθες το βράδυ αναμενόταν να διασωληνωθεί ένας ακόμη ασθενής καθώς παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.
Σημειώνεται πως στη Μαγνησία τις δύο τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται σημαντική επιδημιολογική επιβάρυνση. Επίσης τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί σε τριψήφιο αριθμό σε καθημερινή βάση. Ο δείκτης θετικότητας των τεστ που γίνονται έχει ανέλθει στο 0.38%, ενώ το τελευταίο επταήμερο ο μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έχει διαμορφωθεί στο 19.5Την ίδια ώρα η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή. Με τουλάχιστον μία δόση έχει εμβολιαστεί το 55,68% του γενικού πληθυσμού, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών προσεγγίζει μόλις το 53,49%.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 16:55
 Καντερές: Νοέμβριος,ο πιο βροχερός μήνας αλλά απαιτείται και προσοχή
- ΥΓΕΙΑ | 31.10.2025 | 16:51
 Το ελληνικό φρούτο με τα περισσότερα φυτοφάρμακα σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ - Τι έδειξαν οι έλεγχοι
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.10.2025 | 16:09
 Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέρρευσε 10χρονη στο προαύλιο δημοτικού σχολείου την ώρα της Γυμναστικής
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.10.2025 | 16:01
 Ο Δημήτρης Κουρέτας μιλά για το υδατικό προβλημα της Θεσσαλίας ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής για τον Αχελώο στο ΣτΕ
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 15:51
 Η Λάρισα γίνεται Κέντρο Καινοτομίας, επιχειρηματικότητας για δύο ημέρες για όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη (ΦΩΤΟ)
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:56
 Βγήκαν οι δικαιούχοι στο Μέτρο 23 προς πληρωμή Νοέμβριο, ακριβώς 178,5 εκατ. ευρώ η τελική δαπάνη
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:47
 Ορόσημο η Τρίτη για την έναρξη πληρωμών του 2025, μεταβατικό σύστημα φέτος
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 13:40
 Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο ο Ανδρουλάκης την Κυριακή – Συνάντηση με κτηνοτρόφους και αγρότες
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 10:58
 Σφοδρή επίθεση Κώστα Τσιάρα σε Δημήτρη Κουρέτα – «Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός στην αντιμετώπιση της ευλογιάς»
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 10:42
 Θλίψη στην Καρδίτσα: «Έφυγε» από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Παπαβασιλείου
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 13:42
 Ζωοτροφές μόνο για παραγωγικά ζώα – «Η επιδότηση είναι μισή και όχι για όλη την εκτροφή» διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 08:58
 Τραγωδία τα ξημερώματα στον Βόλο: Νεκρός 44χρονος στο σπίτι του
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:07
 Αναστάτωση στη Λάρισα: Την κυνήγησε με τσεκούρι για χρήματα που χρωστούσε ο συζυγός της
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 11:22
 Στη Λάρισα ξανά για τη δίκη με τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας των Τεμπών Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
 Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 08:57
 Στρατιωτικός ο 31χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στη Λάρισα






































 Facebook
 Facebook Twitter
 Twitter Youtube
 Youtube RSS Feed
 RSS Feed