ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πάνω από 600.000 άτομα άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι – Έρχεται μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ, λένε οι ειδικοί
Ξεκινά κανονικά η τρίτη δόση με τους όρους τους οποίους έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού

Ξεκινά κανονικά η τρίτη δόση με τους όρους τους οποίους έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αλλά και το αντιγριπικό εμβόλιο ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος απάντησε σε όλα τα επίκαιρα θέματα για την πανδημία και το εμβόλιο στον ΣΚΑΪ.
«Το 90% του κόσμου στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Είναι κρίμα να χάνονται ζωές επειδή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού και από αυτό το 10% βρίσκονται στις εντατικές ενώ από το υπόλοιπο 30%, το 90% βρίσκεται στις εντατικές. Είναι κρίμα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.
Ιδιώτες γιατροί και παιδίατροι στην επιχείρηση «Ελευθερία»
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως από αρχές του μήνα οι ιδιώτες γιατροί και οι παιδίατροι μπαίνουν στο σχέδιο της επιχείρησης «Ελευθερία».
Όσον αφορά το «αλαλούμ» που είχε γίνει με τα rapid test στον οδοντίατρο, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η ίδια ομοσπονδία των οδοντιάτρων θα καταλήξει πότε πρέπει ο επισκέπτης να κάνει rapid test.
«Από εδώ και στο εξής οι οδοντίατροι θα ορίζουν τις πράξεις που χρειάζονται πράξεις λόγω επικινδυνότητας», επισήμανε.
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή η επέκτασή του.
Αισιόδοξοι από τα στοιχεία στα σχολεία
«Τα στοιχεία στα σχολεία μας κάνουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι γιατί στις ηλικίες 6-18 χρονών έχουμε λιγότερα κρούσματα από ότι είχαμε πριν το άνοιγμα τους», είπε ο υπουργός προσθέτοντας πως με τη συνεχή ιχνηλάτηση είναι αισιόδοξοι ότι θα συνεχιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση.
Η επιδημιολογική κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα
Σχετικά με την βόρεια Ελλάδα, όπου αρκετοί νομοί είναι στο κόκκινο, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως δεν θα έρθει ολικό lockdown.
Υπάρχει 9% παραπάνω αύξηση στη ΜΕΘ και γύρω στο 25% στις απλές κλίνες.
«Εφιστήσαμε τη προσοχή να τηρούμε τα μέτρα, ενώ τα ποσοστά του εμβολιασμού σε κάποιες περιοχές είναι χαμηλότερα από την υπόλοιπη Ελλάδα», ανέφερε.
Ο καθηγητής πνευμονολογίας μάλιστα, κ. Νίκος Τζανάκης, παρουσίασε τα ποσοστά του δείκτη μεταδοτικότητας και του επιδημιολογικού φορτίου στις κόκκινες περιοχές.
Προσοχή σε Καστοριά, Πιερία, Ξάνθη – Στοιχεία
Πιερία: 1,13 ο δείκτης μεταδοτικότητας, 612 το επιδημιολογικό φορτίο
Ημαθία: 1,5/652
Πέλλα: 1,09/523
Καστοριά: 1,14/ 626
Ξανθή: 1,30/626
Δράμα: 1,22/584
Θεσσαλονίκη: 1,10/416
Ο καθηγητής ξεκίνησε λέγοντας πως ο εμβολιασμός εκεί είναι κάτω από τον μέσο όρο της χώρας συνολικά, ενώ ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο.
Η τραγωδία των ανεμβολίαστων είναι μπροστά μας
Ο κ. Καπραβέλος από την άλλη πλευρά προέβλεψε πως έρχεται πίεση στις εντατικές, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς πέρσι η γιορτή του Αγίου Δημητρίου και η 28η Οκτωβρίου μας «έκαψαν».
«Η τραγωδία των ανεμβολίαστων είναι μπροστά μας», ανέφερε.
Απαντώντας στον κ. Καπραβέλο ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν τηρώντας όλους τους κανόνες και τα μέτρα ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.
«Είμαστε πάνω από το 80% στον εμβολιασμό, αλλά έχουμε 600.000 συμπολίτες άνω των 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι» σχολίασε.
Ο υπουργός τόνισε πως θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα τους στηρίξει ώστε να βρεθούν στο σύστημα με μόνιμες σχέσεις.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.09.2026 | 23:58
Αποκαλυπτικά στοιχεία του Περιφερειάρχη στα μέλη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα Τέμπη - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 22:45
Η Λάρισα έκανε... ταραχή με το Λευτέρη Πανταζή απόψε στο παζάρι παρά τη βροχή (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.09.2026 | 22:22
Κίνδυνος υποβάθμισης ποιότητας και απώλειας παραγωγής από τις βροχές στο βαμβάκι της Θεσσαλίας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.09.2026 | 22:14
Ενημέρωση από ΑΑΔΕ σε 344.536 παραγωγούς για την υποβολή ΕΑΕ 2026 πριν το ορόσημο 16 Οκτωβρίου - ΒΟΛΟΣ | 22.09.2026 | 22:10
SOS από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας προς τους Δήμους: «Δώστε επίδομα στέγασης και καταλύματα στους εκπαιδευτικούς» - ΕΛΛΑΔΑ | 22.09.2026 | 21:44
Κακοκαιρία στα Ιωάννινα: Κεραυνός σκότωσε 88 πρόβατα – Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κτηνοτροφική μονάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 21:36
Νεκρός 15χρονος στη Λάρισα: "Με τη γεωγραφία που έχει η χώρα δεν μπορεί να υπάρξει 100% κάλυψη από το ΕΚΑΒ" - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 21:29
Συνάντηση Καπετάνου-Αγαπηδάκη: Η Λάρισα αποκτά το πρώτο Κέντρο Υγείας πανεπιστημιακού τύπου στην Ελλάδα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.09.2026 | 16:31
Τακούδης:Νέα κακοκαιρία στη Θεσσαλία με έντονες βροχές το επόμενο Σαββατοκύριακο (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.09.2026 | 08:58
Κίνδυνος να μείνουν άσπαρτα χωράφια φέτος στον Θεσσαλικό Κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 20:42
Το παζάρι της Λάρισας άνοιξε τις πύλες του και η σκεπαστή της Νεάπολης γέμισε από κόσμο, γεύσεις και μουσική (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 08:50
Ανοίγει απόψε η αυλαία στο Παζάρι της Λάρισας με Λευτέρη Πανταζή (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 22:45
Η Λάρισα έκανε... ταραχή με το Λευτέρη Πανταζή απόψε στο παζάρι παρά τη βροχή (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 09:25
Λάρισα: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο στον Αγιόκαμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 08:37
Λάρισα: Τα πρώτα ευρήματα για τον θάνατο του 15χρονου, ξεσπούν οι γονείς του – Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.09.2026 | 09:19
Ένας απινιδωτής σε κάθε κοινότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά-με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Καρίτσα

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed