ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πάνω από 600.000 άτομα άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι – Έρχεται μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ, λένε οι ειδικοί
Ξεκινά κανονικά η τρίτη δόση με τους όρους τους οποίους έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού

Ξεκινά κανονικά η τρίτη δόση με τους όρους τους οποίους έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αλλά και το αντιγριπικό εμβόλιο ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος απάντησε σε όλα τα επίκαιρα θέματα για την πανδημία και το εμβόλιο στον ΣΚΑΪ.
«Το 90% του κόσμου στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Είναι κρίμα να χάνονται ζωές επειδή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού και από αυτό το 10% βρίσκονται στις εντατικές ενώ από το υπόλοιπο 30%, το 90% βρίσκεται στις εντατικές. Είναι κρίμα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.
Ιδιώτες γιατροί και παιδίατροι στην επιχείρηση «Ελευθερία»
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως από αρχές του μήνα οι ιδιώτες γιατροί και οι παιδίατροι μπαίνουν στο σχέδιο της επιχείρησης «Ελευθερία».
Όσον αφορά το «αλαλούμ» που είχε γίνει με τα rapid test στον οδοντίατρο, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η ίδια ομοσπονδία των οδοντιάτρων θα καταλήξει πότε πρέπει ο επισκέπτης να κάνει rapid test.
«Από εδώ και στο εξής οι οδοντίατροι θα ορίζουν τις πράξεις που χρειάζονται πράξεις λόγω επικινδυνότητας», επισήμανε.
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή η επέκτασή του.
Αισιόδοξοι από τα στοιχεία στα σχολεία
«Τα στοιχεία στα σχολεία μας κάνουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι γιατί στις ηλικίες 6-18 χρονών έχουμε λιγότερα κρούσματα από ότι είχαμε πριν το άνοιγμα τους», είπε ο υπουργός προσθέτοντας πως με τη συνεχή ιχνηλάτηση είναι αισιόδοξοι ότι θα συνεχιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση.
Η επιδημιολογική κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα
Σχετικά με την βόρεια Ελλάδα, όπου αρκετοί νομοί είναι στο κόκκινο, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως δεν θα έρθει ολικό lockdown.
Υπάρχει 9% παραπάνω αύξηση στη ΜΕΘ και γύρω στο 25% στις απλές κλίνες.
«Εφιστήσαμε τη προσοχή να τηρούμε τα μέτρα, ενώ τα ποσοστά του εμβολιασμού σε κάποιες περιοχές είναι χαμηλότερα από την υπόλοιπη Ελλάδα», ανέφερε.
Ο καθηγητής πνευμονολογίας μάλιστα, κ. Νίκος Τζανάκης, παρουσίασε τα ποσοστά του δείκτη μεταδοτικότητας και του επιδημιολογικού φορτίου στις κόκκινες περιοχές.
Προσοχή σε Καστοριά, Πιερία, Ξάνθη – Στοιχεία
Πιερία: 1,13 ο δείκτης μεταδοτικότητας, 612 το επιδημιολογικό φορτίο
Ημαθία: 1,5/652
Πέλλα: 1,09/523
Καστοριά: 1,14/ 626
Ξανθή: 1,30/626
Δράμα: 1,22/584
Θεσσαλονίκη: 1,10/416
Ο καθηγητής ξεκίνησε λέγοντας πως ο εμβολιασμός εκεί είναι κάτω από τον μέσο όρο της χώρας συνολικά, ενώ ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο.
Η τραγωδία των ανεμβολίαστων είναι μπροστά μας
Ο κ. Καπραβέλος από την άλλη πλευρά προέβλεψε πως έρχεται πίεση στις εντατικές, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς πέρσι η γιορτή του Αγίου Δημητρίου και η 28η Οκτωβρίου μας «έκαψαν».
«Η τραγωδία των ανεμβολίαστων είναι μπροστά μας», ανέφερε.
Απαντώντας στον κ. Καπραβέλο ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν τηρώντας όλους τους κανόνες και τα μέτρα ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.
«Είμαστε πάνω από το 80% στον εμβολιασμό, αλλά έχουμε 600.000 συμπολίτες άνω των 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι» σχολίασε.
Ο υπουργός τόνισε πως θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα τους στηρίξει ώστε να βρεθούν στο σύστημα με μόνιμες σχέσεις.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.04.2026 | 14:22
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κατά περίπτωση» θα κρίνει η κυβέρνηση για τα πρόσωπα της νέας δικογραφίας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 13:59
Διακοπή της δίκης των Τεμπών για Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου και επανάληψη 23 Απριλίου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 13:48
Κωνσταντοπούλου για δίκη Τεμπών: «Αστυνομοκρατία» – Τα βίντεο που ανέβασε στο TikTok μέσα από την αίθουσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.04.2026 | 13:29
Τσιάρας: Το μέλλον του ελληνικού βάμβακος είναι ευοίωνο – Στρατηγική επιλογή η στήριξή του - ΔΙΕΘΝΗ | 01.04.2026 | 13:18
Ο Τραμπ ξαναχτυπά: Σκέφτομαι σοβαρά να αποσύρω τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ήταν πάντα μία χάρτινη τίγρη - ΒΟΛΟΣ | 01.04.2026 | 12:21
Σε κατάσταση «Red Code» η Μαγνησία – Έκτακτη σύσκεψη για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.04.2026 | 12:17
Προϋποθέσεις για πριμ 22 ευρώ το στρέμμα υπόσχεται η δράση παραγωγής κομπόστ μέσα στο χωράφι - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 11:56
«Tο παιδί μου δίνει τεράστια μάχη με πόνους και ζει στο σκοτάδι άδικα»: Συγκινεί ο πατέρας του Γεράσιμου
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 18:35
Λάρισα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της οικογένειας που συνελήφθησαν για απάτες με χρυσές λίρες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.03.2026 | 19:11
Στο Δήμο Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης την Τετάρτη 1η Απριλίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 19:43
Λαγουβάρδος,Τακούδης συμφωνούν από αύριο απόγευμα η πιο δύσκολη φάση της κακοκαιρίας -κίνδυνος πλημμυρών από Ενιπέα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 10:43
Καιρός - Αρναούτογλου: Προσοχή - Πολύ νερό στη Θεσσαλία και την Αττική, θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 13:30
Συνέδριο ιστορίας και πολιτισμού της Θεσσαλίας- Οργανώνεται ξανά μετά από είκοσι χρόνια - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.03.2026 | 10:14
Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Είστε ψευδολόγος, συκοφάντης και υβριστής - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 10:47
Σοκ στην Καρδίτσα: Νεκρός 52χρονος με τραύμα από καραμπίνα στην περιοχή των Καμινάδων - ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 10:18
Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed