ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Θα μας πνίξει ο ποταμός Πάμισος, χωρίς αντιπλημμυρικά ένα χρόνο μετά τον Ιανό»
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΦΥΤΟΥ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Επιστολή προς το νέο υπουργό κλιματικής κρίσης-Αφορμή στάθηκε η καθυστέρηση των εργασιών, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στα αντιπλυμμυρικά έργα, κάτι που τους καθιστά ευαλωτους σε ένα νέο καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.
«Καμπανάκι» για το ενδεχόμενο καταστροφών περιουσιών αλλά και απώλειας ανθρώπινων ζωών σε μια ενδεχόμενη έντονη κακοκαιρία, κρούουν οι κάτοικοι της Καρδίτσας με επιστολή που απέστειλαν στον νέο υπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.
Αφορμή στάθηκε η καθυστέρηση των εργασιών, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στα αντιπλυμμυρικά έργα, κάτι που τους καθιστά ευαλωτους σε ένα νέο καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Η επιστολή που έχει φτάσει ήδη στο e-mail του κυρίου Στυλιανίδη, υπογράφεται από τους κατοίκους του οικισμού Νησιά Καρδίτσας, που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Πάμισο και είχε προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες, όταν είχε υπερχειλίσει από το πέρασμα του Ιανού.

Όπως τονίζουν στην επιστολή, «Δυστυχώς, αν και πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την αποφράδα νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2020, με λύπη μας σας ενημερώσουμε ότι συνεχίζουμε να βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή ανυπεράσπιστοι στις διαθέσεις των στοιχείων της φύσης. Ειδικότερα, η κοίτη δεν έχει καθαριστεί από τους κορμούς των δέντρων και τα φερτά υλικά και τα πρόχειρα αναχώματα που έγιναν σε ορισμένα σημεία δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τον συνοικισμό μας από μια νέα πλημμύρα και θα εξαφανιστούν με τα πρώτα ορμητικά νερά, με συνέπεια ο συνοικισμός μας να πλημμυρίσει ξανά. Σημειώνεται ότι στην περιοχή μας ο ποταμός Πάμισος λειτουργεί ως χείμαρρος, καθόσον είμαστε η πρώτη πεδινή περιοχή μετά την κάθοδο των νερών από τα βουνά και η ορμή τους είναι τεράστια συμπαρασύροντας τα πάντα». Ο συνοικισμός «Νησιά» Πευκοφύτου, βρίσκεται πάνω από την γέφυρα που κατέρρευσε, στην κοιλάδα δίπλα στον ποταμό Πάμισο και ήταν ο πρώτος που δέχθηκε την ορμή των στοιχείων της φύσης, με τους κατοίκους να τονίζουν πως, «το ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα (γιατί απώλειες ζωικού και φυτικού κεφαλαίου είχαμε) ήταν καθαρά θέμα τύχης. Συγκεκριμένα τα πρώτα νερά από την υπερχείλιση του ποταμού έφτασαν στον συνοικισμό μας πριν νυχτώσει, γεγονός που μας κινητοποίησε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, τα ζώα μας και τα υπάρχοντά μας για να σωθούμε».

Καταλήγοντας στη επιστολή τονίζουν στον κύριο Στυλιανίδη πως, «τα χρονικά περιθώρια έχουν ήδη εξαντληθεί και ο συνοικισμός μας βρίσκεται εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πλημμυρίσει εκ νέου από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εναποθέτουμε τις τελευταίες μας ελπίδες στην ευαισθησία σας και στην τεράστια εμπειρία που διαθέτετε στα θέματα κρίσεων, θεωρώντας βέβαιη την προσωπική σας παρέμβαση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση και την άμεση εκτέλεση όλων των αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται για την μόνιμη εξασφάλιση του συνοικισμού μας από νέα πλημμυρικά φαινόμενα».
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 21:36
Πληρώθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 28 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 21:19
Ένας Άγγλος με ποδήλατο στην… κορυφή των Αγράφων - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 21:13
Δήμος Λαρισαίων: Αντίθετο το Δ.Σ. σε μετατροπή υπάρχοντος σχολείου σε Καλλιτεχνικό - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:48
Σοκ στη Ζαγορά: Αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της και πέθανε 51χρονη! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:42
Μ. Καρυστιανού : Αναγκαία η αλλαγή έδρας της δίκης των Τεμπών – «Για το κόμμα έχει γίνει ντόρος γιατί υπάρχει φόβος» - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:39
Συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί 2026 - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:33
Άρση απαγόρευσης κατανάλωσης νερού στην Μακρινίτσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 20:27
Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τον 55ημερο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 14:27
Παπασταύρου: Η καρδιά της ενέργειας της Ευρώπης χτυπά στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 11:27
Πέταξαν απορρυπαντικό στο σιντριβάνι της Καρδίτσας! (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.01.2026 | 10:42
Καιρός - Μαρουσάκης: Ο χειμώνας επιστρέφει - Νέα 48ωρη κακοκαιρία, πότε ξεκινάει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 09:19
ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς-472.928 θανατώσεις ζώων -2 νέα κρούσματα στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
