ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγοραστός: «Ρεσιτάλ φαρισαϊσμού από Κόκκαλη για το φράγμα Σκοπιάς- Εξαπολύει ισχυρισμούς που δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος
Απάντηση στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και ρπώην υφυπουργό Αγροτική Ανάπτυξης

Κ. Αγοραστός: «Ρεσιτάλ φαρισαϊσμού από τον κ. Β. Κόκκαλη για το φράγμα Σκοπιάς- Εξαπολύει ισχυρισμούς που δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος»
Είναι καθαρά μια νέα υπόθεση ψεύδους. Το προσχηματικό ενδιαφέρον του πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κόκκαλη, για το φράγμα Σκοπιάς, αρμοδιότητας του, αποδεικνύει σήμερα τα χαμένα χρόνια της θητείας του στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ .
Για ακόμα μία φορά επιδίδεται σε ρεσιτάλ φαρισαϊσμού, εξαπολύοντας ισχυρισμούς που δεν τους πιστεύει ούτε ο ίδιος.
Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που είχε την αρμοδιότητα του έργου, αντί να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και στην κατασκευή , επέλεξε το δρόμο της απένταξης. Στις 30/4/2015 το έργο «Προμελέτη- οριστική μελέτη και κατασκευή του φράγματος Παλαιοδερλί Σκοπιάς Φαρσάλων» απεντάχτηκε με απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, αν και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση .
Παρόλα αυτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για άλλη μία φορά πρότεινε το Φράγμα Σκοπιάς ( Παλαιοδερλί ) στον κατάλογο έργων που έστειλε στις 9/10/2017 στον τότε αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλο, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο Αναθεωρημένο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας, γνωρίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το έργο, είναι να ενταχθεί στο ΣΔΛΑΠ. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ως ανώτατο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας, ενέκρινε το Αναθεωρημένο ΣΔΛΑΠ το οποίο περιλαμβάνει και το Φράγμα Σκοπιάς, με προτεινόμενο προϋπολογισμό κατασκευής 70.000.000 ευρώ και απέστειλε την απόφαση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Τα έγγραφα του 2016 και 2018 που επικαλείται ο πρώην Υφυπουργός, ζητούν από τις Περιφέρειες προτάσεις έργων με την απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτουν και περιβαλλοντική αδειοδότηση. Το έργο της Σκοπιάς δεν διέθετε ούτε μελέτη ούτε περιβαλλοντική αδειοδότηση, γιατί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε προτιμήσει να το απεντάξει, αντί να προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης και στην έκδοση περιβαλλοντικών αδειών. Άρα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκλείσει εκ προοιμίου το έργο.
Όλα τα έργα με προϋπολογισμό άνω των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή. Επομένως ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα μπορούσε να είχε προχωρήσει το έργο, αν το ήθελε. Αντ- αυτού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την απένταξή του και ο ίδιος προτίμησε την εκκωφαντική σιωπή.
Δεν θα περιμέναμε τίποτα καλύτερο από κάποιον που είναι κατά της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον θεσσαλικό κάμπο. Δεν θα περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον πρώην Υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που επί πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα για να προχωρήσει η μελέτη του δρόμου Λάρισα- Φάρσαλα που τελμάτωνε υπό την ευθύνη του τότε Υπουργείου Υποδομών.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού από τα Φάρσαλα, προχωρά με την αποτελεσματική, στην προκειμένη περίπτωση, διαδικασία ΣΔΙΤ, στην μελέτη, περιβαλλοντική αδειοδότηση και κατασκευή του φράγματος στη Σκοπιά. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.
Ό,τι χρειάζεται ψέμα για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο. Όπως έλεγε ο φιλόσοφος Ζαν Πωλ Σαρτρ, «ενοχοποιούμε τους γύρω μας επειδή δεν έχουμε αυτογνωσία, δεν συνειδητοποιούμε τις ευθύνες μας και τις ενοχές μας».
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 16:45
Υπεγράφη η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό έργο στην Κοινότητα Σταυρού του Δήμου Φαρσάλων - ΒΟΛΟΣ | 30.10.2025 | 16:26
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 13:54
Έτοιμη η Θεσσαλία για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2026 (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 13:42
Ζωοτροφές μόνο για παραγωγικά ζώα – «Η επιδότηση είναι μισή και όχι για όλη την εκτροφή» διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι - ΕΛΛΑΔΑ | 30.10.2025 | 12:13
Ανακοινώσεις για τη λειψυδρία: Πρόγραμμα Εύρητος με μερική εκτροπή του Κρικελιώτη και του Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 11:53
"Λουκέτο” απειλεί τα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Σοφάδες και Αγναντερό - ΕΛΛΑΔΑ | 30.10.2025 | 11:41
Λαγουβάρδος: Υπαρκτός ο κίνδυνος για την υδροδότηση της Αττικής -Κρίσιμοι μήνες Νοέμβριος και Δεκέμβριος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 11:32
Στον ΟΠΕΚΕΠΕ η Οικονομική Αστυνομία -Θα κατάσχουν το αρχείο αιτήσεων του 2025
- ΒΟΛΟΣ | 29.10.2025 | 09:39
Θλίψη στον Βόλο – Νεκρός 54χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 22:08
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε σε ηλικία 50 ετών η Αρετή Παπαμιχαήλ-Νταμάτη - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 29.10.2025 | 09:54
Το σπάνιο μονόλεπτο που μπορεί να πουληθεί έως 50.000 ευρώ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.10.2025 | 13:56
Αναστάτωση με χρηματαποστολή έξω από την Εθνική Τράπεζα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 09:24
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.10.2025 | 19:33
Κέλλας: Από Δευτέρα το πετρέλαιο, Νοέμβριο φυτικό κεφάλαιο, Δεκέμβριο πληρωμές ΕΛΓΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 15:30
Το Daikin On Tour σταθμεύει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 10:58
Σφοδρή επίθεση Κώστα Τσιάρα σε Δημήτρη Κουρέτα – «Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός στην αντιμετώπιση της ευλογιάς»







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed