ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Γώγος: Φόβος για διασπορά στα σχολεία -Θα επανεκτιμηθούν μέτρα αν δούμε προβλήματα
Ο καθηγητής υποστήριξε πως δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία.

Στο ρεαλιστικό φόβο διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία και στο δύσκολο, εκτός απροόπτου, σενάριο να δούμε ένα οριζόντιο κλείσιμο, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ,ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Χαράλαμπος Γώγος.
Όπως τόνισε ο κ. Γώγος ο φόβος για διασπορά του ιού στα σχολεία είναι υπαρκτός, ωστόσο κατά την εκτίμηση του ενδέχεται και να μην παρατηρηθεί έξαρση .
Απο την άλλη, χαρακτήρισε δύσκολο αλλά υποσχόμενο το σύμπλεγμα μέτρων βάσει του οποίου λειτουργούν τα σχολεία και σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα επανεκτιμηθεί. «Θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα το θέμα», πρόσθεσε.
Μάλιστα, ο καθηγητής υποστήριξε πως δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία . Όπως δήλωσε, λαμβάνοντας ως δεδομένα την εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμωνομένων τμημάτων και όχι σχολείων. «Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο, σε περίπωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε», πρόσθεσε.
Εστίασε δε στα πλεονεκτήματα του αυξημένου testing και την συνεισφορά του στον έλεγχο μια ενδεχόμενης διασποράς: «Tα παιδία μπορεί να κολλήσουν και εκτός σχολείου. Σε περίπτωση που μολυνθούν, θα διαγνωστούν, θα ιχνηλατηθούν και έπειτα θα απομονωθούν».
Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στις μικρές ηλικίες, ο καθηγητής σημείωσε πως πρέπει να συνεχίσει η ενημέρωση για αυτό το ζήτημα και να συμμετάσχουν σε αυτή οι παιδίατροι, ενώ όπως είπε καλούν και τον ίδιο τον συνεχώς γονείς, οι οποίοι έχουν ανησυχίες και ανασφάλειες.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.10.2026 | 09:36
Λάρισα–Βόλος: Πότε θα έχουμε πραγματικά τρένο; Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι απομένει - ΛΑΡΙΣΑ | 05.10.2026 | 09:25
Τέμπη: Συνεχίζονται στη Λάρισα οι καταθέσεις των συγγενών – Στο προσκήνιο και η υπόθεση των παρεμβάσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 05.10.2026 | 09:19
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.10.2026 | 09:17
Βανδαλισμοί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα (φωτ.) - ΕΛΛΑΔΑ | 05.10.2026 | 09:14
Τραγωδία στην Πετρούπολη: Τροχαίο δυστύχημα από σύγκρουση μηχανών, νεκρός 24χρονος – Τραυματίστηκαν δυο 17χρονοι - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 23:46
Πολύτιμη λευκή ισοπαλία για την Ελλάδα με τη Γερμανία στην Τούμπα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 22:49
Κραυγή αγωνίας για το φράγμα Γυρτώνης: «Καθαρίστε το πριν είναι αργά!» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.10.2026 | 22:42
Ποιο «Macedonian culture»; Ερώτηση Μανιάτη-Αρναούτογλου για το ατόπημα της Ούρσουλαν φον ντερ Λάιεν
- ΒΟΛΟΣ | 04.10.2026 | 11:52
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 51χρονη - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 17:19
Πανικός στη Λάρισα: «Μαϊμού» αστυνομικοί και ΔΕΔΔΗΕ άρπαζαν λεφτά – Καταδίωξη στους δρόμους και δύο συλλήψεις - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:40
Στη Λάρισα βρίσκεται η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων- ποιά είναι τι μήκος έχει - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 16:23
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις αποζημιώσεις στο προανθικό στάδιο για τα κεράσια της Αγιάς- δεν περιλαμβάνονται τα μήλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 10:42
Νέα ΚΑΠ: Ποιος θα θεωρείται «γεωργός» και ποια στρέμματα θα πληρώνονται - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.10.2026 | 11:55
Η ρίγανη αλλάζει τη Θεσσαλία – Γιατί όλο και περισσότεροι αγρότες στρέφονται στη νέα καλλιέργεια - ΛΑΡΙΣΑ | 04.10.2026 | 09:55
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.10.2026 | 11:09
Ένας πρώην κι ένας νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα του ΑΣ Καρδίτσας με τον Άρη (ΦΩΤΟ)
































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed