ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Θρίλερ με τη συντριβή του Τσέσνα στη Σάμο: Νεκρός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Νετανιάχου
Ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ

Ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ - Νεκρή και η σύζυγός του - Το μικρό αεροσκάφος κατέπεσε χθες στη Σάμο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
Μάρτυρας στη δίκη για διαφθορά του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ήταν ο ένας από τους δύο Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν από την πτώση του Τσέσνα στη Σάμο.
Σύμφωνα με τους «Τimes of Israel» πρόκειται για τον Haim Geron, πρώην αναπληρωτή διευθυντή στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και τη σύζυγό του, Esti.

Τα ονόματα του ζεύγους δόθηκαν σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα israelnationalnews οι δύο τους ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και έμεναν μόνιμα στο Τελ Αβίβ.
Το χρονικό της συντριβής
Το ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος, τύπου Cessna 172, προερχόμενο απο το Ισραήλ, προσπάθησε αρχικά να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε στη θέση Ποτοκάκι νότια της Σάμου, λίγο μετά τις 20:15.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες στις οποίες πήραν μέρος ελικόπτερο Super Puma, πλωτά σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Frontex και ιδιωτικά σκάφη.
Το αεροσκάφος δεν είχε βυθιστεί πλήρως παρά το γεγονός οτι ο βυθός της περιοχής είναι στα 32 μέτρα, σύμφωνα με το samosvoice.gr. Το Τσέσνα όπως αναφέρουν μάρτυρες αντιμετώπισε πρόβλημα στο ύψος του αεροδρομίου «Αρίσταρχος», ταλαντεύτηκε στον αέρα, εξερράγη και κατέπεσε στη θάλασσα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο του νησιού.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας.
Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου.
Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους.
Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 20:12
Τακούδης: Στην κατάψυξη με μείον 4 βαθμούς αύριο και μεθαύριο η Λάρισα- χωρίς χιόνια τα πεδινά (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 19:55
Κάλαντα και ευχές για την νέα χρονιά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 19:49
Δήμος Λαρισαίων: Παιδικά χαμόγελα και ευχές για το νέο έτος στη γιορτή της ΔΕΥΑΛ - ΒΟΛΟΣ | 31.12.2025 | 18:51
Α. Κοπάνας; «Δεν υπάρχει καμία κακουργηματική δίωξη, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» - ΒΟΛΟΣ | 31.12.2025 | 18:47
Δώρα και ευχές μοίρασαν οι αγρότες στο μπλόκο Μικροθηβών - ΕΛΛΑΔΑ | 31.12.2025 | 18:29
Στην... κατάψυξη η χώρα την Πρωτοχρονιά -Καντερές: «Θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από τους -10», πότε βελτιώνεται το σκηνικό - ΔΙΕΘΝΗ | 31.12.2025 | 16:40
Γαλλία: Απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών από το 2026 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 14:19
Με χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένα φαινόμενα η αλλαγή του χρόνου (χάρτες)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:31
Πλήθος κόσμου στην Παπαναστασίου για τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με σόου Αρναούτογλου(ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:05
Φαντασμαγορικό θέαμα στη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ) -Ζωντανη μετάδοση από Θεσσαλία TV -live - ΒΟΛΟΣ | 30.12.2025 | 12:32
Σοκ στον Βόλο από τον χαμό 56χρονου εργαζόμενου στη ΜΕΤΚΑ – Τον βρήκε νεκρό η μητέρα του - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 08:59
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.12.2025 | 20:25
Στο στόχαστρο 10 ακόμη ΑΦΜ για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ -Ανάμεσά τους ένας ακόμη αγροτοσυνδικαλιστής - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 07:38
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό ψύχος-εξπρές -Καρδίτσα ,Τρίκαλα με χιόνια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.12.2025 | 13:05
Πρόσθετη ενίσχυση 1,6 εκατ. ευρώ για απώλειες εισοδήματος από την ευλογιά σε κτηνοτρόφους κυρίως της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:29
Θλίψη στον Τύρναβο για τον θάνατο του 50χρονου Ηρακλή Καρέλα










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed