ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κορωνοϊός – Διαδηλώσεις κατά των μέτρων στη Γερμανία- Προσαγωγές και συλλήψεις
Φωνάζοντας «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν αυτό που αποκαλούν «εμβολιαστικό απαρτχάιντ»

Φωνάζοντας «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν αυτό που αποκαλούν «εμβολιαστικό απαρτχάιντ». Ορισμένες περιοχές της Γερμανίας εξετάζουν την πιθανότητα να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους πολίτες
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για δεύτερη ημέρα στους δρόμους του Βερολίνου, διαμαρτυρόμενοι για τους εμβολιασμούς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας.
Φωνάζοντας «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν αυτό που αποκαλούν «εμβολιαστικό απαρτχάιντ». Ορισμένες περιοχές της Γερμανίας εξετάζουν την πιθανότητα να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους πολίτες.
Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι προσήχθησαν περίπου 80 διαδηλωτές, κυρίως «βίαιοι ή εκείνοι που προέτρεπαν άλλους να παραβούν τους περιορισμούς».
Το Σάββατο, σε παρόμοια κινητοποίηση διαμαρτυρίας συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, όταν επιχείρησαν να περάσουν τα οδοφράγματα και να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο, στο κέντρο του Βερολίνου.
Περίπου το 60% των Γερμανών έχει εμβολιαστεί πλήρως, όμως οι μολύνσεις αυξάνονται και πάλι με γρήγορο ρυθμό και οι υπεύθυνοι αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να προστατευθούν από τον νέο κοροναϊό.
Σήμερα, για να μπει κανείς σε κλειστές αίθουσες εστιατορίων, να επισκεφθεί νοσοκομεία και γηροκομεία ή να παραστεί σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να έχει αρνητικό τεστ ή να έχει εμβολιαστεί ή να διαθέτει πιστοποιητικό ανάρρωσης. Η Βάδη-Βυρτεμβέργη έχει προτείνει να απαγορευτεί πλήρως στους ανεμβολίαστους πολίτες η είσοδος σε εστιατόρια και συναυλιακούς χώρους, καθώς και να περιοριστούν οι επαφές τους.
«Αν πληγούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας, πρέπει να δράσουμε. Θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε τους πάντες υπεύθυνους, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων. Για αυτό θα υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τους ανεμβολίαστους», είπε ο Τόμας Στρομπλ, ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την πρόταση αυτή υιοθετεί και το υπουργείο Υγείας της γειτονικής Βαυαρίας.
Σήμερα αναφέρθηκαν στη Γερμανία 8.416 νέα κρούσματα της Covid-19 και 12 θάνατοι.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 13:39
Δήμος Λαρισαίων: Ψήφισμα για την απώλεια του Χρίστου Οικονόμου - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 06.04.2026 | 13:32
Η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας - ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 13:26
Δ. Λαρισαίων: Νέα δέντρα στη Φαλάνη - Μαμάκος: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για ενίσχυση του πράσινου αποτυπώματος στην πόλη» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.04.2026 | 12:53
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ετοιμάζεται για τον ποδηλατικό διεθνή αγώνα ΔΕΗ Tour of Hellas - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.04.2026 | 12:45
Κανονικά οι επιδοτήσεις τη Μ. Πέμπτη για αγροτεμάχια με προβλήματα στο monitoring – Τι αναφέρει τροποποιητική απόφαση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.04.2026 | 12:38
Τσιάρας: Δεν είναι ρουσφέτι να υπερασπίζεσαι τον αδύναμο πολίτη – Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές - ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 12:11
Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ηλικιωμένων από τον Δήμο Λαρισαίων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.04.2026 | 12:08
«Ο Γεράσιμος δεν είναι ούτε στον ουρανό ούτε στη γη»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 12:55
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Στα 74 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση στο βαμβάκι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.04.2026 | 14:09
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Μεγάλη Πέμπτη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:42
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 00:53
Μπαλτζώης: Ο Τραμπ «τελειώνει» Ιράν και NATO - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.04.2026 | 12:09
«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές» (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 18:58
«Σιγοβράζουν» οι βουλευτές της ΝΔ για τον χειρισμό της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να κλείσουμε τα γραφεία μας;» - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:44
Εγκαινιάστηκε το μικροβιολογικό εργαστήριο του Στεφ. Εσκίογλου στη Λάρισα











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed