ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Πρόκληση από Αλβανίδα ιστορικό: «Οι Αλβανοί είναι κληρονόμοι της Αρχαίας Ελλάδας»
STORIES

«Ξαναχτύπησε» η Έλενα Κοτσάκι, κατηγορώντας την Ελλάδα πως «έκλεψε την ιστορία από άλλους λαούς χειραγωγώντας την»
Η Αλβανίδα ιστορικός Έλενα Κοτσάκι «ξαναχτύπησε», κατηγορώντας την Ελλάδα πως «έκλεψε την ιστορία από άλλους λαούς χειραγωγώντας την», φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ανιστόρητα πως οι Αλβανοί είναι: «οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας».

Απαντώντας στο βιβλίο του ομογενή εκπαιδευτικού Παναγιώτη Μπάρκα, το οποίο εγείρει αμφιβολίες για τους Αλβανούς, την καταγωγή του Σκεντέρμπεη και την εθνική σημαία της Αλβανίας, η Κοτσάκι εξαπέλυσε επίθεση κατά του συγγραφέα, του βιβλίου αλλά και της χώρας μας.

Μιλώντας πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή, η Κοτσάκι δήλωσε για τον Μπάρκα : «Ο ίδιος είναι Αλβανός, αλλά δεν γνωρίζει σωστά τις ιστορικές πηγές, για να μιλάς για αυτά τα πράγματα πρέπει να είσαι επαγγελματίας ιστορικός. Αυτό είναι ένα πολιτικό, προκατειλημμένο βιβλίο» είπε, υποστηρίζοντας πως οι Αλβανοί είναι οι πιο αυθεντικοί άνθρωποι στην Ευρώπη, πριν από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους και όλους τους άλλους.
«Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των Ιλλυριών και των Πελασγών. Οι Αλβανοί ήταν χριστιανικός ορθόδοξος λαός πριν από την άφιξη των Οθωμανών. Οι ιστορικές πηγές είναι πλήρεις που δείχνουν ότι οι Αλβανοί είναι αυτόχθονος λαός. Άκουσα επίσης αμφιβολίες για τον Σκεντέρμπεη, αλλά δεν καταλαβαίνω αυτήν την άγνοια. Όλα αυτά γίνονται πολιτικά για να χειραγωγήσουν την ιστορία» είπε.

Επιζητώντας μερικά λεπτά δημοσιότητας η νεαρή ιστορικός, έκανε αναφορά και στην ιστορία της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως: «δεν υπάρχει ελληνικός λαός», αλλά πελασγική-ιλλυρική ταυτότητα και στις δύο πλευρές των συνόρων. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν μπορείτε να είστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Οι Έλληνες έχουν συγγένεια με τους Αλβανούς. Στην εποχή της Τροίας, μας λένε ότι οι Τρώες προσεύχονται με τους Έλληνες. Βλέπουμε ιστορικές πηγές και ο ελληνικός όρος δεν αναφέρεται ποτέ, αλλά οι συγγραφείς αναφέρουν ιλλυρικές φυλές και από τους Αχαιούς και τους Πελασγούς, δεν αναφέρονται οι Έλληνες. Τι γίνεται με τον Δούρειο Ίππο και την Ελένη; Είναι Πελασγοί» τόνισε προκλητικά, ζητώντας μάλιστα δημόσιο διάλογο με Έλληνες ιστορικούς και φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως οι Αλβανοί θα πρέπει να είναι οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας.
«Η ιστορία της Ελλάδας είναι λάθος. Είναι ιστορία των Αρβανιτών. Η χειραγώγηση έγινε τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αρνούνται ότι είναι Αλβανοί. Οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας είναι οι Αλβανοί. Επικεφαλής της Ελληνικής Εκκλησίας είναι, επίσης, αρβανίτης», κατέληξε η Κοτσάκι που δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις ανιστόρητες δηλώσεις της. Σοβαροί ιστορικοί και ερευνητές μπορεί να μη παίρνουν στα σοβαρά τους ισχυρισμούς της, εν τούτοις η ίδια έχει ένα φανατικό εθνικιστικό ακροατήριο που την ακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα.

- ΕΛΛΑΔΑ | 05.04.2026 | 20:09
Τραγωδία στην Πάτρα: 48χρονος βρέθηκε απαγχνονισμένος στο σπίτι του - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 18:58
«Σιγοβράζουν» οι βουλευτές της ΝΔ για τον χειρισμό της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να κλείσουμε τα γραφεία μας;» - ΒΟΛΟΣ | 05.04.2026 | 18:38
Με λαμπρότητα η Κυριακή των Βαΐων στον Βόλο(video) - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 05.04.2026 | 18:26
Δημ. Ωδείο Λάρισας: Απόψε μια σπάνια διεθνής συνάντηση σαξοφώνου υψηλού επιπέδου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 18:21
Λευτέρης Πετρούνιας: Χρυσός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 18:12
Το μήνυμα Κουρέτα προς νέο υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης: να είναι προσεκτικός με τη Θεσσαλία. Έχει τις περισσότερες εξαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 14:22
Διαψεύδει ο Πλακιάς την Κωνσταντοπούλου ότι αστυνομικοί άσκησαν βία στον Ρούτσι στη δίκη για Τέμπη: Ήμουν εκεί, μη λες ψέματα
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 12:55
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Στα 74 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση στο βαμβάκι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.04.2026 | 14:09
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Μεγάλη Πέμπτη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:42
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 00:53
Μπαλτζώης: Ο Τραμπ «τελειώνει» Ιράν και NATO - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.04.2026 | 12:09
«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές» (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 18:58
«Σιγοβράζουν» οι βουλευτές της ΝΔ για τον χειρισμό της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να κλείσουμε τα γραφεία μας;» - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:44
Εγκαινιάστηκε το μικροβιολογικό εργαστήριο του Στεφ. Εσκίογλου στη Λάρισα











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed