ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Βόλου
Που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Προκαταρκτική εξέταση για την περίπτωση ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να σημάνει γενικός συναγερμός στο Κέντρο Υγείας Βόλου, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Βόλου.
Η εισαγγελέας Βόλου, με βάση ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, διέταξε προκαταρκτική, προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα περί διάδοσης ασθενειών. Πρόκειται για παράβαση που διώκεται σύμφωνα με το άρθρο285 του Ποινικού Κώδικα και προβλέπει φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
Η προκαταρκτική ανατέθηκε σε πταισματοδίκη που θα αναλάβει να διερευνήσει τι έχει συμβεί κι αν προέκυψε κίνδυνος για το υπόλοιπο προσωπικό, ασθενείς που προσέρχονταν στο Κέντρο Υγείας για λόγους υγείας ή και πολίτες που ήθελαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια, που μάλιστα απασχολείται ορισμένες μέρες στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στη δομή, είχε βρεθεί πριν από λίγες μέρες θετική στον κορωνοϊό.
Στο Κέντρο Υγείας σήμανε συναγερμός, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος διασποράς του ιού στο προσωπικό, αλλά και στους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά είτε για να εμβολιαστούν, είτε για να εξεταστούν στους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.
Η υπάλληλος τέθηκε σε καραντίνα. Επέστρεψε στο πόστο της μόλις αρνητικοποιήθηκε, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό, μολονότι στην πλειονότητά του έχει εμβολιαστεί, υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε rapid test. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το σύνολο των γιατρών του Κέντρου Υγείας Βόλου είναι εμβολιασμένο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το υπόλοιπο προσωπικό. Υπολογίζεται ότι από τα 60 άτομα, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό (χειριστές μηχανημάτων, βοηθοί ακτινολόγων κ.α.), περίπου 10 δεν έχουν εμβολιαστεί.
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργεί ταυτόχρονα εμβολιαστικό κέντρο το οποίο καθημερινά εμβολιάζει από 370 έως 400 άτομα, ενώ επίσης άλλα 100 άτομα εξυπηρετούνται στα ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο.
- ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ | 07.05.2026 | 01:34
Οργιάζει η αγριοβρώμη στον κάμπο-Λύση η ελεγχόμενη καύση των σιτοκαλαμιών (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.05.2026 | 01:16
Σοφολόγης: Aν είχε κοινοποιηθεί ο τίτλος δικαιωμάτων δεν θα είχαμε τα «ραβασάκια» της ΑΑΔΕ - ΒΟΛΟΣ | 07.05.2026 | 01:05
Μπέος για Τέμπη: "Να σβηστούν τα ονόματα από το Σύνταγμα" - Ζητά παρέμβαση Μητσοτάκη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.05.2026 | 00:57
ΥΠΑΑΤ: Συνεχίζεται η ενίσχυση με έκτακτο κτηνιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών - ΕΛΛΑΔΑ | 07.05.2026 | 00:52
Τραγωδία στην Αίγινα: Από τσουρέκι πνίγηκε το 1,5 έτους κοριτσάκι - Το χρονικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.05.2026 | 00:45
Ο Γιώργος Εμμανουήλ άμισθος συνεργάτης του Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα στα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης - ΒΟΛΟΣ | 07.05.2026 | 00:39
«Μπαρούτι» στον Βόλο: Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων, προσαγωγές και πορεία διαμαρτυρίας για «εκδικητικές συλλήψεις αγωνιστών» - ΕΛΛΑΔΑ | 07.05.2026 | 00:32
Γιορτή σήμερα 7 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:44
Πρωτιά της Λάρισας...είναι η πόλη που συμφέρει να ανοίξει κανείς επιχείρηση στην Ελλάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 20:03
«Λαμπάδιασε» ΙΧ στο κέντρο της Λάρισας την ώρα που έμπαινε σε χώρο στάθμευσης - ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 09:55
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 10:46
Συμβόλαια στα 23 λεπτά πριν από τα αλώνια για το σιτάρι- Ηλ. Ελευθεροχωρινός: εξαιρετικές αποδόσεις στον κάμπο (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 14:04
Η περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβε 12 υπερσύγχρονα οχήματα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 10:56
Μετά τα Πανηγύρια για την συμφωνία MERCOSUR, έρχονται τα κλάματα... - ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ | 07.05.2026 | 01:34
Οργιάζει η αγριοβρώμη στον κάμπο-Λύση η ελεγχόμενη καύση των σιτοκαλαμιών (video)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed