ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Ηπειρώτικη «λαχανόπιτα» με αρωματικά χόρτα
Φαγητό

Μερίδες: για ταψί 36 εκ.
Προετοιμασία: 40-
Χρόνος: 1 ώρα + 10-
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
1.400 γρ. αρωματικά χόρτα για πίτα, όπως σπανάκι, λάπατα, πράσα, κρεμμυδάκια φρέσκα, μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος κ.λπ.
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 αυγά
250 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
1/3 φλιτζ. τσαγιού ρύζι, καλοπλυμένο
1/4 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς
1/4 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για το λάδωμα του ταψιού και των φύλλων
Διαδικασία
Διαδικασία Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά, σχεδόν να στεγνώσουν. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και αφού τα πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι, τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Αφήνουμε να σταθούν για 10 - 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, το τυρί, το ρύζι, τον τραχανά, το σιμιγδάλι, τη ρίγανη, το πιπέρι και τέλος, το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα συστατικά της γέμισης για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη για πίτα στο ταψί λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά.Ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Χωρίζουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και αλείφουμε με λάδι πολύ καλά όλη την επιφάνεια. Ραντίζουμε την επιφάνεια με 1 - 2 κουτ. σούπας νερό και ψήνουμε την πίτα μας για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Επειδή, όμως, τα χόρτα έχουν αρκετή υγρασία, καλό θα είναι στα πρώτα 20 λεπτά ψησίματος να χρησιμοποιήσουμε μόνο την κάτω αντίσταση του φούρνου μας, για να μη να βγει ωμή από κάτω η πίτα μας. Αφού τελειώσει το ψήσιμο, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα την πίτα για 10 λεπτά.
Πηγή gastronomos.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 28.10.2025 | 19:43
Το Μ1117, ο Κένταυρος, ο Υπερίων και η Ασπίδα του Αχιλλέα: Τα νέα οπλικά συστήματα που εντυπωσίασαν στην Θεσσαλονίκη - ΒΟΛΟΣ | 28.10.2025 | 19:37
Παπαδημητρίου: Τιμούμε το «Όχι» και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2025 | 19:35
Η αυταπάρνηση των γιατρών του νοσοκομείου της Καρδίτσας που έσωσαν βρέφος 15 μηνών με τα εγκαύματα από καυτό λάδι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2025 | 19:31
Θλίψη στην Καρδίτσα: έφυγε από τη ζωή η Αθηνά (Νανά) Στρογγύλη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.10.2025 | 19:23
Xαρ.Μπιλλίνης: Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες οι ανακοινώσεις των μέτρων της Επιτροπής για την ευλογιά των προβάτων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2025 | 19:17
Η Καρδίτσα τίμησε με υπερηφάνεια την 28η Οκτωβρίου - η παρέλαση (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 19:10
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Δήμο Κιλελέρ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.10.2025 | 19:06
Μήνυμα Τσιάρα από το Λουξεμβούργο: Ευρώπη της συνοχής, της ανθεκτικότητας και της δίκαιης στήριξης των αγροτών
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 08:26
Θλίψη στη Λάρισα για τον θάνατο 51χρονης μητέρας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2025 | 19:31
Θλίψη στην Καρδίτσα: έφυγε από τη ζωή η Αθηνά (Νανά) Στρογγύλη - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 12:01
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 09:13
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 13:03
Άψογοι σχηματισμοί, λεβεντιά, παράστημα και σθένος στη στρατιωτική παρέλαση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 12:42
Ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας από την παρέλαση μαθητών και συλλόγων στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2025 | 19:35
Η αυταπάρνηση των γιατρών του νοσοκομείου της Καρδίτσας που έσωσαν βρέφος 15 μηνών με τα εγκαύματα από καυτό λάδι - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 11:52
Πλήθος κόσμου παρακολουθεί με λιακάδα την παρέλαση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed