ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Αποτοξίνωση τώρα – Tips για άμεση και ολική επαναφορά του οργανισμού
Συμβουλές και διατροφικά tips για να ενισχύσουμε την αποτοξίνωση του οργανισμού μας


Οι περισσότεροι άνθρωποι τις ημέρες Πάσχα παραμελούμε τη σωματική άσκηση και αψηφούμε κάθε διατροφικό κανόνα.
Κάπως έτσι ένα βήμα πριν από το καλοκαίρι μπορεί να μας βρει με μερικά παραπάνω κιλά
Η περίοδος που διανύουμε λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να δώσουμε στον οργανισμό μας μικρές ανάσες αποτοξίνωσης, να ξεκουράσουμε το πεπτικό μας σύστημα, την καρδιά μας, αλλά και να συμμαζέψουμε λίγο τη… ζυγαριά.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυμναζόμαστε με τις ώρες ή να ακολουθήσουμε μια ακραία δίαιτα με χυμούς.
Άλλωστε, ο οργανισμός μας διαθέτει ήδη μηχανισμούς ώστε να αποτοξινώνεται από μόνος του.
Το ήπαρ και τα νεφρά μας κάνουν ήδη αυτή τη δουλειά. Αυτά είναι τα όργανα που είναι κυρίως υπεύθυνα για τον μεταβολισμό και το φιλτράρισμα των περισσότερων τοξινών στο σώμα μας.
Η αποτοξίνωση λοιπόν είναι μια άκρως απαραίτητη διαδικασία του οργανισµού, η οποία προκύπτει φυσικά. Υπάρχουν όμως τρόποι να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης του οργανισμού μας.
Πίνουμε πολλά υγρά
Η επαρκής πρόσληψη υγρών προάγει τους μηχανισμούς φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού μας. Πίνουμε λοιπόν αρκετό νερό, χυμούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών ή φυσικά αφεψήματα, όπως το χαμομήλι, το πράσινο τσάι, το φασκόμηλο, χωρίς βέβαια προσθήκη ζάχαρης.
Αυξάνουμε τις φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τη διέλευση της τροφής από αυτό και κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθούν να μειωθούν τα φουσκώματα, το βάρος και η δυσκοιλιότητα. Για να πάρουμε φυτικές ίνες βάζουμε στο πιάτο μας άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως.
Καταναλώνουμε µικρά γεύµατα µέσα στην ηµέρα
Ξαναβάζουμε στη διατροφή μας ενδιάμεσα, θρεπτικά σνακ που λόγω του ακατάστατου προγράμματος των γιορτών τα παραλείπαμε. Επιλέγουμε φρούτα και φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών.
Περιορίζουμε το αλάτι
Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε κατακράτηση υγρών. Περιορίζουμε λοιπόν το αλάτι στα πιάτα μας και τους χαρίζουμε γεύση χρησιμοποιώντας φυσικά υποκατάστατα, όπως πιπέρι και μπαχαρικά, ξίδι, λεμόνι, μπαλσάμικο και πολλά αρωματικά όπως ο μαϊντανός, η ρίγανη κ.ά.
Αποφεύγουμε το κόκκινο κρέας
Προτιμάμε την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών όπως ψάρι αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι), καθώς επίσης και όσπρια, λαδερά και ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσες λαχανικών.
Μένουμε μακριά από το αλκοόλ
Ο μεταβολισμός του αλκοόλ γεμίζει το σώμα μας με τοξίνες. Το αποφεύγουμε λοιπόν όσο μπορούμε, αφού στις γιορτές σίγουρα ήπιαμε ένα ποτηράκι παραπάνω.
Μειώνουμε τα γλυκά
Αποφεύγουμε τα επιδόρπια που έχουν σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, σαντιγί και αν έχουμε λιγούρα για κάτι γλυκό επιλέγουμε μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού και παστέλι.
Επιλέγουμε ένα ελαφρύ βραδινό
Φροντίζουμε να έχουμε το τελευταίο γεύμα της ημέρας τουλάχιστον δύο ώρες προτού κοιμηθούμε και επιλέγουμε ένα ελαφρύ βραδινό, όπως σαλάτα ή γιαούρτι με φρούτα ή/και δημητριακά ή μια σούπα λαχανικών.
Αυξάνουμε τη σωματική μας δραστηριότητα
Η σωματική άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί ευεξία, ενώ μέσω της εφίδρωσης που προκαλεί θα αποβάλουμε τοξίνες.
Ο ιδρώτας αποτελείται κυρίως από νερό, με μικρές ποσότητες ιχνοστοιχείων όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και η ουρία και μπορεί να ενισχύσει κάπως την αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
Δεν χρειάζεται να γυμναζόμαστε με τις ώρες, μόλις 20 λεπτά σωματικής άσκησης αρκούν για να αυξήσουμε τον καρδιακό μας παλμό και να ιδρώσουμε.
Πηγή in.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 09:40
Ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση στα Φάρσαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 09:37
Η Λάρισα τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940: Τι ώρα ξεκινά η παρέλαση – Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων - ΕΛΛΑΔΑ | 27.10.2026 | 23:18
Κλήρωση Τζόκερ 27-10-2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 1.000.000 ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2026 | 22:52
28η Οκτωβρίου: Κανονικά οι παρελάσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα – Ματαιώνονται σε Μαγνησία και Σποράδες - ΒΟΛΟΣ | 27.10.2026 | 22:38
28η Οκτωβρίου: Ακυρώνονται μαθητικές παρελάσεις λόγω κακοκαιρίας σε Μαγνησία, Σποράδες - ΒΟΛΟΣ | 27.10.2026 | 22:19
Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 σε Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες για βροχές την 28η Οκτωβρίου -«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας» - ΛΑΡΙΣΑ | 27.10.2026 | 21:01
Θ.Μαμάκος: «Η ιστορική μνήμη είναι διαρκής ευθύνη απέναντι στο παρόν και το μέλλον» - ΛΑΡΙΣΑ | 27.10.2026 | 20:56
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» ο οστεοπαθητικός Δημήτριος Παπαστεργίου
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2026 | 16:25
Πιθανή ματαίωση των παρελάσεων στις θεσσαλικές πόλεις- αναμένεται το βράδυ 112 για την κακοκαιρία στην περιοχή μας - ΛΑΡΙΣΑ | 27.10.2026 | 13:48
Παραδόθηκε σε κυκλοφορία το οδικό τμήμα Μεσοράχη – Ελευθερές στην Ε.Ο Λάρισας – Καρδίτσας (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2026 | 22:52
28η Οκτωβρίου: Κανονικά οι παρελάσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα – Ματαιώνονται σε Μαγνησία και Σποράδες - ΒΟΛΟΣ | 27.10.2026 | 19:19
Οριστική ματαίωση της παρέλασης αύριο στον Βόλο (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2026 | 09:09
Τακούδης: Χωρίς βροχές παρέλαση σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όχι όμως και στον Βόλο. Χιόνια από το βράδυ στα ορεινά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.10.2026 | 19:09
MyAgro: Στον αέρα η εφαρμογή του αγροτικού πετρελαίου – Αντιδρούν οι πρατηριούχοι της περιφέρειας (video) - ΒΟΛΟΣ | 27.10.2026 | 22:38
28η Οκτωβρίου: Ακυρώνονται μαθητικές παρελάσεις λόγω κακοκαιρίας σε Μαγνησία, Σποράδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2026 | 18:48
Σε «red code» αύριο οι νομοί Μαγνησίας και Λάρισας για καταιγίδες και έντονα φαινόμενα



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed